ZABUNA U OKTOBRU!

Beograd, 17. Oktobar 2010. PR Objave: Najava -

ZABUNA U OKTOBRU!

ZABUNA SE NASTAVLJA: ZABUNA NA SCENI.01/DONESI SVOJU BUKU! PRVA U SVETU MUZIČKO-SCENSKA PREDSTAVA U KOJOJ UČESTVUJE PUBLIKA

Nakon uspešne premijere u septembru, najavljujemo dva izvođenja Zabune na sceni.01 u oktobru! Sada i sa video projekcijom i velikim brojem instrumenata koje će publika moći da koristi! Prikazaće se u velikoj sali Studentskog kulturnog centra Beograda, u nedelju, 17. 10. 2010. Performans traje 22 minuta i daje se u dva termina: od 19 i 20 časova.

Zabuna na sceni.01 je prvo muzičko-scensko delo u kome publika može da učestvuje, a donosi zvuke koji svakodnevno okružuju stanovnike Beograda. Koncept je definisan kao interaktivna scenska instalacija i ima za cilj da približi umetnost izvođenja publici tako što im pruža priliku da sami dožive nastup na sceni. Kao i do sada, svako izvođenje biće zabeleženo na video zapisu i dostupno da se naruči na sajtu Udruženja Zabuna: www.zabuna.org.rs.

U Zabuni na sceni snimci zvukova koji nas okružuju, zajedno sa zvucima instrumenata i scenskim pokretima, dočaravaju svakodnevni život u Beogradu. Svi elementi jednog običnog dana postaju glavni likovi ovih priča, njihovi zvuci su muzika, a pokreti ples. U toku trajanja predstave lica iz publike po sopstvenom nahođenju kroče na scenu i doprinese dočaravanju gradske vreve zvucima i pokretima. Svaki učesnik može da naruči video snimak svog nastupa, i sačuva za uspomenu.

Autor dela i koncepta je Maja Mitrović, kompozitor, izvođač i muzički pedagog iz Beograda. Njena muzika preispituje neke od osnovnih elemenata muzičke tradicije, prilagođavajući ovu umetnost savremenom društvu. Svoja istraživanja iznosi u doktorskoj disertaciji iz Kompozicije na londonskom univerzitetu Goldsmiths, usput drži prezentacije i predavanja o svojoj muzici.

Muzički sastav čine: Iva Despotović (klavir), Jelena Vujnović (flauta), Marko Mitrović (električna gitara), Mihailo Samoran (klarinet), Miloš Bosnić (kontrabas) i Rastko Popović (električna viola).

Udruženje Zabuna je neprofitabilno i nevladino udruženje, osnovano da bi podržalo stvaranje i razvoj savremene eksperimentalne muzike. U dugoročnom planu stoji formiranje centra sa bibliotekom i učionicama u kojima će svako moći da dođe do svih potrebnih informacija radi usavršavanja u ovoj umetnosti.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruženje Zabuna
Adresa: Lamartinova 36
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@zabuna.org.rs
Web: www.zabuna.org.rs
Tel: 064/2244-373

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Otkrij soundtrack svog života

Strimuj neograničenu muziku uz Deezer Premium, Family i HiFi po novoj ceni nižoj nego ikada. Da... Više...

50. Zaječarska Gitarijada i Zaječarsko vas zovu na druženje

Zaječarska Gitarijada je najdugovečniji festival neafirmisanih rok bendova autentičnog muzičkog... Više...

Nerazvijen osećaj za ritam dovodi do raznih komplikacija kod dece

Kvalitetna muzička stimulacija doprinosi razvoju koordinacije, motorike, govora, memorije, socijalizacije... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed