Potpisan protokol o saradnji između Sekretarijata za zdravstvo i MobiMed fonda

Novi Sad, 08. Oktobar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Potpisan protokol o saradnji izmeÄu Sekretarijata za zdravstvo i MobiMed fonda

U četvrtak, 07.10.2010.godine u holu Vlade Vojvodine organizovano je svečano potpisivanje protokola o saradnji između Sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine i MobiMed fonda za promociju zdravlja.

U četvrtak, 07.10.2010.godine u holu Vlade Vojvodine  organizovanoje  svečano potpisivanje protokola o saradnji između Sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine i MobiMed fonda za promociju zdravlja.

Osnova Protokola o saradnji podrazumeva unapređenje medjusobne saradnje na polju razvoja i implementacije projekta "Integrisani sistem promocije zdravlja majke i deteta Vojvodine" čiji je cilj unapređenje zdravlja žene i deteta promocijom tačne, pouzdane i personalizovane informacije o zdravlju.

Ovaj projekat afirmiše pouzdanu, pravovremenu i personalizovanu zdravstvenu informaciju, koja pruža stručno medicinske savete i preporuke u skladu sa aktuelnim stanjem zdravlja majke i deteta.

U okviru projekta realizuju se dve aktivnosti – "Beba dolazi" i "Dete raste", u kojima se trudnicama i roditeljima dece do sedam godina omogućava da upotrebom razvijenog  SMS servisa pravovremeno informišu o svom ili detetovom zdravstvenom stanju i da dobiju savete o preporučenim zdravstvenim pregledima, vakcinaciji, ishrani i psihičkom razvoju.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo AP Vojvodine do sada je opredelio milion dinara za realizaciju projekta "Beba dolazi" čime je omogućeno pokretanje projekta, koji ima za cilj da svaka trudnica u Vojvodini besplatno dobije mogućnost da se putem mobilnog telefona informiše o svome zdravlju tokom trudnoće kao i zdravlju svoga deteta od rođenja pa sve do polaska u školu.

Protokol su potpisali pokrajinski Sekretar za zdravstvo dr Atila Čengeri i dr Vojislav Stojšin ispred MobiMed fonda, u prisustvu predstavnika Ministarstva zdravlja i kancelarije SZO iz Beograda.PODACI O FIRMI

Naziv: MobiMed Fond
Adresa: Omladinskog pokreta 8c
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@mobimed.org.rs
Web: mobimed.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Za fantastično stanje vašeg organizma - Slana pećina Fantastico

Zakoračite u svet zdrave soli Dva osnovna preduslova za svakodnevno funkcionisanje su dobro zdravlje... Više...

Nema reformi zdravstva bez ekonomskih reformi

Na nedavno održanom Biznis forumu na Kopaoniku jedan od panela posvećen je zdravstvenim temama.... Više...

Zašto mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece

Mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece Deca i mladi mobilne uređaje koriste četiri... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed