Hasanović 40. na hronometar, Kanćelara osvojio četvrtu titulu na SP u Melburnu

Beograd, 01. Oktobar 2010. PR Objave: Saopštenje -

HasanoviÄ 40. na hronometar, KanÄelara osvojio Äetvrtu titulu na SP u Melburnu

Srpski biciklista Esad Hasanović, član profi tima Partizan Srbija, osvojio je 40. mesto u trci na hronometar na 77. Šampionatu sveta u biciklizmu u Đilongu kraj Melburna u Australiji, sa 8,02 minuta zapstatka iza pobednika švajcarskog reprezentativca Fabijana Kanćelare (29 godina), koji je stazu od 45,6 kilometra prešao za 58,09 minuta (prosek 47,04 kilometra na čas).

Srpski biciklista Esad Hasanović, član profi tima Partizan Srbija, osvojio je 40. mesto u trci na hronometar na 77. Šampionatu sveta u biciklizmu u Đilongu kraj Melburna u Australiji, sa 8,02 minuta zapstatka iza pobednika švajcarskog reprezentativca Fabijana Kanćelare (29 godina), koji je stazu od 45,6 kilometra prešao za 58,09 minuta (prosek 47,04 kilometra na čas).

- Hasanović se veoma trudio, izvezao je tešku stazu veoma borbeno, ali se još jednom pokazalo da u ovoj disciplini boj ne bije samo srce u junaka već i – vrhunska oprema. Iako smo doneli specijalni bicikl i točkove, bio je najlošiji od bicikala svih učesnika, čak i od debitanata, vozača Čilea i Malezije, tako da je i to uticalo na ukupan plasman. Interesanto da Italijani, prvi put u istoriji SP nisu prijavili takmičare za hronometar – kaže selektor srpsk reprezentacije Radiša Čubrić. – Takođe, Hasanović se slabije snalazi kada je vetar na stazi a imali smo nesreću da je jako duvalo uprvo kada je startovala njegova grupa. Kasnije se vetar malo smirio. Sa boljom opremom i jačim i dužim pripremama, bio bi desetak mesta više u plasmanu...

Hronometar je vožen i na delu staze gde će se 1. oktobra održati drumska trka za vozače do 23 godine, a 3. oktobra i drumska trka za elitu:

- Jedan od razloga zašto smo prijavili Hasanovića za hronometar je i da oseti stazu za drumsku trku. Teška je, zahtevna sa dva brda, od kojih drugo traži tehnički besprekornu vožnju jer se u podnožju biciklisti skoro zaustavljaju i kreću "od nule" – dodao je Čubrić. – Zekavica startuje na stazi od 158. kilometra i očekujem  plasman među prvih 30. Odlično je pripremljen i motivisan. Meteorolozi su najavili i poboljšanje vremena, prognoza je sunčano i bez vetra sa temperaturom od oko 20 stepeni.

Kanćelara (čiji je nadimak Spartak) je ubedljivo osvojio četvrtu titulu (2006, 2007, 2009. i 2010) a ima i bronzu 2005. Olimpijsko zlato osvojio je 2008. u Pekingu. Jedini je vozač sa četiri zlatne medalje i ukupno pet trofeja na SP u ovoj disciplini. Ovo mu je bilo deveto uzastopno učešće na SP u vožnji protiv štoperice (2001. – 2009). U ovoj sezoni je vozio šest hronometra i na tri je pobedio (jednom na "Oko Švajcarske" i dva puta na "Turu"). Majicu duginih boja za šampiona obukao je na cilju trke kod mosta Duge na reci Barouv, pretekavši za 1,02 minuta britanskog biciklistu Dejvida Milara i za 1,12 minuta Nemca Tonija Martina. Od četri prolaza, samo je na prvom Milar imao bolje vreme od Kanćelare.

Britanac Milar je bio vicešampion sveta 2001, potom je 2003. osvojio i šampionsku titulu, ali mu je oduzeta zbog dopingovanja.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, svetsko prvenstvo

POVEZANI SADRŽAJI

Sportski Garmin satovi koje koristi vojska SAD na MilitaryShop.rs

Pregledajte u e-trgovini MilitaryShop.rs izbor Garmin sportskih satova, čiji je prvi kupac bila... Više...

Ako planirate da idete na Mundijal u Rusiju, moraćete da imate i ovo

U Beogradu radi konsultacijoni centar FAN ID za sve navijače koji planiraju da idu na Svetsko prvenstvo... Više...

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed