Održan stručni skup Smanjite rizik na poslu - vaše srce je u vašim rukama

Beograd, 23. Septembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Održan struÄni skup Smanjite rizik na poslu - vaÅ¡e srce je u vaÅ¡im rukama

Program Evropski Wellness Institut u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Institutom za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", Međunarodnom komorom mladih i GRAWE osiguranjem je realizovao stručni skup "Smanjite rizik na poslu – vaše srce je u vašim rukama".

Program Evropski Wellness Institut u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Institutom za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", Međunarodnom komorom mladih i GRAWE osiguranjem je realizovao stručni skup "Smanjite rizik na poslu – vaše srce je u vašim rukama". Skup je održan povodom desetogodišnjice međunarodnog Dana srca imao je za cilj da apeluje i ukaže na značaj informisanosti o prevenciji srčanih oboljenja radno-aktivne populacije, koje je moguće u potpunosti preduprediti našim ponašanjem i pravilnim životnim navikama.

Koji su načini za prevenciju, smanjenje stresa, šta je poželjno ponašanje na radnom mestu za naš organizam, zašto dolazi do"burnout" sindroma, kako se hraniti tokom radnih sati, zbog čega je važna fizička aktivnost i korporativni wellness? – samo su neka od aktuelnih pitanja na koja su govornici stručnog skupa pokušali da daju odgovor. Primena određenih preporuka unapređuje opštu, fizička, mentalna i radna sposobnost pojedinca, a samim tim i celokupnog tima, što doprinosi radnom elanu, većoj produktivnosti i smanjenju povreda na radu.

Na skupu su govorili mr sc.med. Natasa Mickovski, Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", prof. dr Petar Seferović, Klinički centar Srbije, gospođa Svetlana Vukajlović, prof. dr Duško Ilić, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Aleksandar Nedeljković, Međunarodna komora mladih (JCI) i mr Kristof Cetl GRAWE osiguranje. Moderator skupa je bila Radmila Medaković iz Udruženja za trgovinu PKS.

"U Srbiji je tokom 2009. godine od kardiovaskuralnih bolesti umrlo 56.951 osoba, od čega je svaki 8 umrli pripadao grupi radno-aktivnog stanovništva (od 20 do 64 godine života)“ - ističe mr sc.med. Nataša Mickovski, dok je prof. dr Seferović naglasio da svakih 18 minuta jedan građanin umre od bolesti srca.

Gospođa Svetlana Vukajlović je istakla da 70 milijardi dinara odlazi na lečenje građana od bolesti srca, a 12 milijardi dinara na lekove što čini 40 % ukupnih troškova RZZO. "S obzirom na pametno upravljanje sredstvima, najbolji način je prevencija", naglasila je gospođa Vukajlović.

"GRAWE osiguranje svojim osiguranicima pruža osiguranje za slučaj nastupanja jedne od devet teških bolesti: srčani infarkt, bajpas operacija koronarnih arterija, karcinom (maligni tumor), moždani udar, hronično oboljenje bubrega, transplantacija organa, multipla skleroza, paraliza i slepilo", izjavio je predsednik UO GRAWE osiguranja mr Kristof Cetl. On je istakao da lečenje i rehabilitacija od navedenih bolesti traju dugo i zahtevaju velike novčane izdatke koji su veliki teret građanima sa prosečnim primanjima.

Organizacioni odbor čine: Radmila Medaković, Privredna komora Srbije, prof. dr Radivoj Kocić, Klinički centar Niš, dr Milan Manojlović, Udruženje menadžera u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, mr Kristof Cetl, GRAWE osiguranje a.d.o., mr Maja Jagodić, Program Evropski Wellness Institut.PODACI O FIRMI

Naziv: EUROPEAN WELLNESS INSTITUTE
Adresa: Zmaj Jovina 15
Grad: Beograd 11000
Web: www.wellness-institute.eu
Tel: +381 11 3284 380
Kontakt osoba:
Ime: Maja Jagodic
Funkcija:
Tel: +381 11 3284 380
e-mail: maja.jagodic@wellness-institute.eu

Više...

Ključne reči

Zdravlje, strucni skup, wellness

POVEZANI SADRŽAJI

Za fantastično stanje vašeg organizma - Slana pećina Fantastico

Zakoračite u svet zdrave soli Dva osnovna preduslova za svakodnevno funkcionisanje su dobro zdravlje... Više...

Zašto mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece

Mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece Deca i mladi mobilne uređaje koriste četiri... Više...

Zašto je dobro za vaše zdravlje da se ljutite poput deteta?

Odrasli koji svoje emocije često sputavaju, skrivaju i ne izražavaju mogu da ugroze svoje psiho-fizičko... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed