Promotivno kajakaško takmičenje u Kuli

Kula, 16. Juni 2010. PR Objave: Saopštenje -

Promotivno kajakaÅ¡ko takmiÄenje u Kuli

U subotu, 12.6.2010. godine, od 9 do 12 časova na Velikom bačkom kanalu između dva mosta kod splava "Verige" održana je promocija kajakaškog sporta u Kuli. Program promocije je obuhvaćen trkama, likovnom kolonijom i druženjem. Održane su tri trke na 200 metara: Mini kajak do 12 godine, takmičarski kajak od 12 do 16 godina, trka seniora i juniora, kao i kružna trka od splava "Verige" do vrbaskog mosta i nazad.

U subotu, 12.6.2010. godine, od 9 do 12 časova na Velikom bačkom kanalu između dva mosta kod splava "Verige" održana je promocija kajakaškog sporta u Kuli.

Program promocije je obuhvaćen trkama, likovnom kolonijom i druženjem. Održane su tri trke na 200 metara: Mini kajak do 12 godine, takmičarski kajak od 12 do 16 godina, trka seniora i juniora, kao i kružna trka od splava "Verige" do vrbaskog mosta i nazad. Pobednik trke za seniore na 200 metara je Dario Bliznjaković iz kajakaškog kluba "Zmaj Zemun", a drugo i treće mesto su osvojili kajakaši iz novosadskih klubova "Liman" i "Vojvodina" Kristijan Halaji i Nenad Petrikonja. U trci dvoseda na 200 metara domaćin ovog takmičenja osvojio je drugo mesto. Kajak Kanu Klub "Kula" su predstavljali Milan i Dušan Orlović.

Prema rečima predsednika KKK "Kula" Dragana Milovančeva takmičenje je ispunilo očekivanje. – Osnovani smo 6. maja 2009. godine i ovo je prvi put da organizujemo takmičenje u kajakaškom sportu u Kuli. Naša misija je da popularizujemo kajakaštvo na Velikom bačkom kanalu i pod tim podrazumevamo i takmičarski i turistički kajak, a kao posebnu kategoriju izdvajamo Maraton kajak koji obuhvata sve uzraste, polove i fizičku spremnost – kaže Milovančev.

- Uslovi za kajakaški sport na Velikom bačkom kanalu su idealni. Nameravamo da pronađemo trenera za sve članove novoosnovanog kluba, kao i da otvorimo školu kajaka koja je neophodna da bi se kajakaški sport u Kuli i dalje razvijao – kaže Dušan Orlović jedan od inicijatora osnivanja Kajak kanu kluba "Kula". - Šta povezuje prelepo kupalište u Vrbasu, prevodnicu na Malom Staparu, velike gradove, Novi Sad, Beograd... odgovor je voda. Kada bi bili malo precizniji, povezuje ih kanalska mreža u Vojvodini. Kajak kanu klub "Kula" upravo teži da osvoji sve te vode u Vojvodini – dodao je Orlović.

Ovim povodom održana je i likovna kolonija na kojoj su učestvovali akademski slikari iz Kule, Vrbasa i Sombora, a prikupljena novčana sredstva od prodaje slika biće utrošena za razvoj kajakaškog sporta u Kuli. Gosti promocije kajakaškog sporta u Kuli bili su kajakaški klubovi "Liman" – Novi Sad, "Vojvodina" Novi Sad, "Sintelon" – Bačka Palanka, "Zmaj" Zemun i "SN" – 2002 – Borča i "Dunav" Bezdan.PODACI O FIRMI

Naziv: Opština Kula
Adresa: Lenjinova 11
Grad: Kula 25230
Web: www.kula.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održano prvo Univerzitetsko prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu na ergometrima

Olimpijaci-studenati dominirali su na prvom Univerziteskom prvenstvu Srbije u kajaku i kanuu na ergometrima... Više...

Đurđić pobedio Oranje kup u Kuli

Najbolji srpski biciklista na planinskom biciklu Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog odbranio... Više...

Udruživanje i finansiranje poljoprivrednika Bačke - ključni faktori uspeha poljoprivrede i napretka regiona i cele zemlje

Na inicijativu više od 60 krupnih poljoprivrednih proizvođača na području sa preko 650.000 ha... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed