Na Zvezdarištu programi i za pozorišne stvaraoce

Beograd, 21. April 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Na Zvezdarištu programi i za pozorišne stvaraoce

U saradnji sa Assitej Srbija i ove godine su tokom Festivala organizovani edukativni programi za mlade pozorišne umetnike (reditelje, dramaturge, glumce) i studente koji se bave savremenim pozorištem za decu i mlade.

U saradnji sa Assitej Srbija i ove godine su tokom Festivala organizovani edukativni programi za mlade pozorišne umetnike (reditelje, dramaturge, glumce) i studente koji se bave savremenim pozorištem za decu i mlade.

U okviru pratećih programa Festivala u ponedeljak, 19.04.2010. je na sceni "Kult" UK "Vuk Karadžić" održan seminar "Specifičnosti i izazovi režije u pozorištu za decu i mlade", koji je vodila rediteljka Anja Suša, a u utorak, 20.04.2010. na istoj sceni je počela radionica "Nova svetlost prostora-novi prostor svetla" koja će se, u istom terminu od 11.00 do 15.00 sati održati i 21. i 22. aprila. Radionicu koja se bavi kreativnim korišćenjem svetla u pozorištu, a koja je nastavak prošlogodišnje, vodi reditelj Nikola Zavišić.

Na Festivalu su u utorak, 20.04.2010. u glavnom programu posetioci mogli da vide dve predstave. Najmlađima se, na velikoj sceni UK „Vuk Karadžić”, prvo predstavilo NP „Toša Jovanović”-lutkarska scena iz Zrenjanina koje je izvelo predstavu „Guskalica”, a u popodnevnom terminu Pozorište mladih iz Novog Sada je izvelo svoja „Tri praseta”.

U okviru drugog pratećeg programa na temu "Volim da čitam a imam i šta" u Biblioteci "Vuk Karadžić", ulica Ćirila i Metodija 2a, održana je radionica u kojoj su sa najmlađima radili predstavnici izdavačke kuće "Evro-Đunti", među kojima je bio i Peđolino koji je sa najmlađima izveo mali pozorišni komad.

Najaktivnije učesnike radionice i danas su zanimljivim knjigama nagradili predstavnici izdavača, a Organizacioni odbor Festivala im je darovao torbice i majice sa znakom "Zvezdarišta".PODACI O FIRMI

Naziv: Pozorište Zvezdarište
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 77
Grad: Beograd 11000
e-mail: zvezdariste@zvezdara.org.rs
Web: www.zvezdariste.org
Tel: +381 11 24 24 908

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Decu već od osnovne škole učiti o saobraćajnim propisima

Roditelji u čitavoj Evropi jedinstveni su u mišljenju da bi već u prvom razredu osnovne škole... Više...

Proglašeni pobednici 11. Dečjeg pozorišnog festivala "Pozorište Zvezdarište"

Svečano zatvaranje i proglašenje pobednika 11. Dečjeg pozorišnog festivala "Pozorište Zvezdarište"... Više...

Otvaranje 11. pozorišnog festivala za decu "Pozorište Zvezdarište"

Dečji pozorišni festival "Pozorište Zvezdarište" svečano se otvara 11. put, u četvrtak, 18.aprila... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed