Svinjski grip - Novartisova vakcina od ćelija raka

Beograd, 20. Januar 2010. PR Objave: Objava -

Svinjski grip - Novartisova vakcina od Äelija raka

"Nedeljni Telegraf" u novom broju piše i o šokantnom otkriću prof. dr Volfganga Vodarga, epidemiologa koji je na čelu Komiteta za zdravlje Saveta Evrope.

"Nedeljni Telegraf" u novom broju piše i o šokantnom otkriću prof. dr Volfganga Vodarga, epidemiologa koji je na čelu Komiteta za zdravlje Saveta Evrope. Članovi tog saveta su jednoglasno odobrili zahtev dr Vodarga da istražna komisija ispita ulogu farmaceutskih kompanija u borbi protiv epidemije svinjskog gripa koju su vodili Svetska zdravstvena organizacija, grupa uglednih naučnika i pojedine države...

- Još u aprilu, kad je iz Meksika stigao prvi znak za uzbunu, mnogo su me iznenadile brojke koje je, da bi opravdala proglašavanje pandemije, objavila SZO. Odmah sam postao sumnjičav: nije bilo ni hiljadu obolelih, a već se govorilo o pandemiji veka. Istovremeno je proglašen i najviši nivo opreza, zato što je virus bio nov. U tome, međutim, nije bilo ničeg novog jer se svake godine javlja novi tip virusa, pa nije bilo ni razloga da se toliko jako zvoni na uzbunu - zaključuje dr Vodarg.

- Osim ove preterane uzbune, bilo je još čudnih detalja koji su pojačali moju sumnju. Recimo, preporuka SZO da se ljudima daju po dve doze vakcine, što nikad pre nije rađeno i za šta ne postoji nikakvo naučno opravdanje. Tu je bila i preporuka da se upotrebljavaju samo specijalne, patentirane vakcine koje su najveće laboratorije već napravile i proizvele kako bi bile spremne za pandemiju. Radeći tako, nisu prezali da ugroze ljude koji su primili vakcinu.

Dr Vodarg objašnjava tehniku proizvodnje vakcine kada se virus gaji na živim ćelijama u bioreaktorima. To podrazumeva ćelije koje rastu i brzo se dele, otprilike kao metod koji se koristi za kulturu jogurta, samo što su u ovom procesu ćelije tako promenjene da rastu kao ćelije raka.

- Ne može, dakle, da se isključi mogućnost da belančevine, ostaci kancerozne ćelije prisutni u vakcini koja je pravljena u bioreaktoru, uzrokuju tumor kod vakcinisane osobe - upozorava nemački epidemiolog. - Pre nego što se takav proizvod pusti na tržište, treba da postoji stoprocentna sigurnost da su takve posledice potpuno isključene.

A to nije učinjeno zato što je Evropska agencija za lekove, koja se nalazi u Londonu i koja izdaje dozvole da vakcine izađu na evropsko tržište, dala zeleno svetlo za komercijalizaciju ovog proizvoda uz obrazloženje da način njegove proizvodnje nema "značajnog" rizika, tvrdi dr Vodarg, i dodaje:

- Novi grip je samo jedna normalna vrsta gripa koji ne uzrokuje ni deseti deo smrtnosti koju izaziva klasični grip. Sve što je bilo važno, a to je dovelo do panične kampanje, jeste zlatna prilika farmaceutskih kompanija koje su znale da će, ako se proglasi pandemija - dobiti džekpot.

 PODACI O FIRMI

Naziv: Pharos - Izdavačko - trgovačko preduzeće doo
Adresa: Trg Nikole Pašića 7/1
Grad: Beograd 11000
Web: www.nedeljnitelegraf.co.rs
Tel: 011 3285-436

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Za fantastično stanje vašeg organizma - Slana pećina Fantastico

Zakoračite u svet zdrave soli Dva osnovna preduslova za svakodnevno funkcionisanje su dobro zdravlje... Više...

Zašto mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece

Mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece Deca i mladi mobilne uređaje koriste četiri... Više...

Zašto je dobro za vaše zdravlje da se ljutite poput deteta?

Odrasli koji svoje emocije često sputavaju, skrivaju i ne izražavaju mogu da ugroze svoje psiho-fizičko... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed