Jedinstveni skup privrednika otvorio vrata Evrope

Kula, 27. Novembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Jedinstveni skup privrednika otvorio vrata Evrope

Prvi Ekonomski forum Bačka 09. je realizovan na inicijativu privrednika celog regiona i inicijativu i u organizaciji Skupstine opštine Kula. Kao savremeni instrument za unapređenje ekonomskog razvoja i dotoka investicija, Forum ima za cilj da stvori osnovu za novi zamah opšteg ekonomskog prosperiteta zemlje i Zapadne Bačke.

Prvi Ekonomski forum Bačka 09. je realizovan na inicijativu privrednika celog regiona i inicijativu i u organizaciji Skupstine opštine Kula. Kao savremeni instrument za unapređenje ekonomskog razvoja i dotoka investicija, Forum ima za cilj da stvori osnovu za novi zamah opšteg ekonomskog prosperiteta zemlje i Zapadne Bačke.

Ovaj jedinstveni događaj otvorio je Nebojša Janjić, pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja, a učestvovao je i Branislav Bugarski, direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini, prof. dr Miladin Sevarlić, Poljoprivredni fakultet Beograd, Velibor Milojičić, predsednik SO Kula i veliki broj predstavnika investitora, ambasada, krupnog biznisa, banaka, komora, ekspertsko-razvojnih organizacija i nacionalnih i lokalnih medija.
"Po prvi put se privreda samoorganizuje i aktivira, a Skupština opštine Kula i lokalne samouprave okruga su samo servis, jer verujemo da je pravi trenutak za ovaj korak." – izjavio je Velibor Milojičić, predsednik SO Kula i član Organizacionog odbora Foruma. Branislav Bugarski, direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini je istakao da je od izuzetne važnosti da se otvori dijalog između opština, kao i između opština i privrede, odnosno investitora, kako domaćih, tako i stranih jer će u narednom periodu biti sve izraženija potreba za investicijama u infrastrukturu.

Prvi Ekonomski forum Bačka je realizovan kroz tri Panela sa aktuelnim temama koje su od opšteg interesa kako za celu državu, tako i za privrednike ovog regiona: 1. STRATEŠKA POZICIJA: Građevinsko zemljište, urbanizacija i ekologija, 2. ODRŽIVI RAZVOJ: Investicioni potencijali agrobiznisa i ruralne ekonomije i 3. KONKURENTNOST: Načini finansiranja i nova mapa investicija.

Generalni direktor kompanije Jaffa Jelena Jurić je istakla: "Ovakav skup predstavlja odličnu priliku za promociju regiona kao potencijalnog mesta za ulaganja i nove poslovne kontakte. Svaki razvoj lokalne zajednice doprinosi boljoj poslovnoj klimi, razvoju infrastukture i omogućava bolje uslove poslovanja za sve".

U okviru I panela učestvovali su: Branko Durutović, direktor JKP Komunalac, Kula, Nebojša Janjić, Ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi RS, Jelena Jurić, generalni direktor kompanije Jaffa i Imre Blaško, generalni direktor građevinskog preduzeća Blaško. U okviru II panela učestvovali su: Prof dr Miladin Sevarlić, Poljoprivredni fakultet, Đorđe Laluja, direktor kompanije Stork i Živko Pejin, samostalni poljoprivredni proizvođač, MZ Sivac. U okviru III panela učestvovali su: Branislav Bugarski, direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini, Milan Janković, počasni predsednik Srpske asocijacije SMP i predsednik Privredne Komore Beograd, Velimir Babić, Eurobank EFG, Sonja Vidić Ilić, EBRD i Bojana Vukosavljević, BAS Program.

U Organizacionom odboru Foruma su: Velibor Milojičić, predsednik SO Kula, Jelena Jurić, generalni direktor kompanije Jaffa Crvenka, Blasko Imre, direktor građevinskog preduzeća Blasko, Branko Durutović, direktor JKP Komunalac, Kula, Velibor Raičević, generalni direktor AD Đuro Strugar Kula, Đorđe Laluja, direktor kompanije Stork.PODACI O FIRMI

Naziv: Bovan Consulting
Adresa: Žorža Klemansoa 13
Grad: Beograd 11000
e-mail: consulting@bovan.eu
Web: www.bovan.eu
Tel: + 381 11 3036 133
Kontakt osoba:
Ime: Maja Barać Stojanović
Funkcija:
Tel: + 381 11 3036 134
e-mail: maja.barac@bovan.eu

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Česi i Slovaci preuzeli kruševački "14. oktobar"

Novi vlasnik kruševačkog "14. oktobra", slovačka kompanija "MSM grup", članica "Čehoslovak grup"... Više...

Poslovni optimizam u Srbiji ohrabruje

Poslovni i investicioni optimizam sa kojim mala i srednja preduzeća u Srbiji, a naročito privrednici... Više...

"Spektar" kreditna linija za privredu sa rokom otplate od 6 godina

Vodeći računa o likvidnosti i stabilnosti poslovanja postojećih i novih klijenata Sberbank Srbija... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed