Kompanija Indesit dobila orden za održivi razvoj u 2009

Beograd, 23. Novembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Kompanija Indesit dobila orden za održivi razvoj u 2009

Najveći italijanski proizvođač bele tehnike dobio orden predsednika republike Italije na upravo održanom Ecomondo sajmu u Riminiju, za visoku energetsku efikasnost njegovih kućnih uređaja i inovacije u procesu reciklaže.

Rimini, 23.11.2009. – Kompanija Indesit je osvojila Nagradu za održivi razvoj za 2009. godinu u kategoriji energetske efikasnosti. Ta nagrada predstavlja priznanje koje istoimena fondacija pod okriljem predsednika republike Italije dodeljuje kompanijama koje prednjače u svojoj predanosti inovacijama, kao i u performansama koje diktira održivi razvoj. Indesit je dobio nagradu na sajmu u Riminiju povodom Ecomondo 2009 izložbe, svojevrsne promocije tehnologije obnovljivih izvora energije i zelene ekonomije, zbog svojih novih kućnih aparata koji ujedinjuju nisku potrošnju energije i izuzetno visoku efikasnost, gde se, pre svega misli na mašine za pranje veša i posuđa, koje se mogu pohvaliti i smanjenom potrošnjom vode. Indesit je nagradu dobio jer je uveo inovacije, kao što su specijalne skale za merenje nivoa reciklaže proizvoda u svoj proizvodni proces.  

Indesit je poboljšao svoje proizvode uvodeći razne inovacije koje dovode do smanjenja potrošnje energije. Jedna od ovih inovacija je i eko program za veš mašine koji koristi vodu zagrejanu do sobne temperature. Zatim, tu su rešenja koja se odnose na optimizaciju upotrebe vode i energije u zavisnosti od količine veša koji peremo, nova generacija motora i senzora za zaprljanost vode koji će nam pomoći da smanjimo količinu utrošene energije i vode pri pranju sudova u mašini.

U 2008 obim obnovljive proizvodnje je porastao 21%, dok je ukupna prodaja "zelene ekonomije" u Italiji dostigla 2,5 milijarde evra.

Ecomondo sajam u Riminiju, koji se održava od 22. oktobra do 22. novembra, u organizaciji Ministarstva zaštite životne sredine, teritorije i mora, predstavlja izložbu italijanskih vrhunskih dostignuća u poljima uštede vode i energije, reciklaže, redukcije potrošnje goriva i emisije ugljen-dioksida. U delu sajma namenjenom beloj tehnici, među drugim interesantnim proizvodima, posetioci su imali prilike da vide 4 proizvoda kompanije Indesit: Hotpoint-Ariston Aqualtis mašinu za pranje (sa ugrađenim sistemom auto-dozera), Quadrio frižider ("Najbolji proizvod 2009.") i inovativnu Openspace rernu, kao i Indesitovu mašinu za pranje veša Moon.

Ovi proizvodi predstavljaju najkarakterističniji izraz Indesitovog ekološkog senzibiliteta i neprestano stremljenje ka kvalitetu i inovaciji izraženim kroz novu generaciju kućnih uređaja. Aqualtis mašina za pranje veša (sa ugrađenim sistemom auto-dozera), Quadrio i Openspace nose Ecotech etiketu, novu "zelenu markicu" koja je znak raspoznavanja Hotpoint-Ariston proizvoda i koja garantuje najviše standarde funkcionalnosti, nisku potrošnju i izvanredan učinak. Openspace rerna (rerna sa najvećim kapacitetom na tržištu) ima jedan izolovani deo koji omogućava da se dve particije rerne zagrevaju odvojeno i na različite temperature, na taj način optimizujući korišćenje energije i izbegavajući uzaludno trošenje toplote. Izuzetno privlačna estetska linija Quadrio frižidera takođe sprečava disperziju toplote uz pomoć 4 tipa asimetričnih vrata za frižider i zamrzivač koja se zasebno otvaraju. Nova Aqualtis mašina za pranje sa auto-dozerom može automatski izmeriti količinu deterdženta i osveživača da bi se smanjila količina otpadnih voda i osigurali najbolji rezultati pranja. 

"Uspeh naših uređaja", naglašava Frančesko Trovato, direktor marketinga kompanije Indesit, "može se objasniti našom sposobnošću da zadovoljimo toliko različita tržišta. A sve to dugujemo činjenici da su naši proizvodi visokokvalitetni, ergonomski i u skladu sa ekološkim načelima. Zelena Ecotech etiketa (koju nose svi naši proizvodi na ovom sajmu) je jedna od najskorijih inicijativa kompanije, osmišljena kao način da svojim kupcima omogućimo da bolje vode svoje domaćinstvo. Inovacija, zapravo, ima centralnu ulogu u Indesitu. Internacionalna konkurencija je surovija sada nego što je ikada bila -  opustite se na trenutak i svi će vas preteći," zaključuje Trovato, "dakle, inovacija je neophodna. Svake godine ova kompanija potroši otprilike trećinu svojih investicija na istraživanje i razvoj u cilju inovacije".

Kompanija Indesit je drugi najveći proizvođač kućnih uređaja u Evropi po tržišnom udelu. Ova kompanija je lider na tržištima Italije, Velike Britanije, Rusije, Portugalije, Rumunije i Ukrajine, a jedan je od najvažnijih igrača na tržištima Francuske, Poljske, Turske, Češke, Mađarske i Grčke. Osnovana 1975 od strane svog sadašnjeg predsednika Vitorija Merlonija, članica Milanske berze od 1987, Indesit Grupa je zabeležila prodaju vrednu 3,2 milijarde evra u 2008, a proizvela je 15 miliona uređaja (mašina za veš, kombinovani mašina za veš i sušenje, sudo-mašina, frižidera, zamrzivača, rerni i ploča za šporete). Indesit ima 17 proizvodnih pogona (u Italiji, Poljskoj, Velikoj Britaniji, Rusiji i Turskoj) i 24 komercijalna ogranka širom sveta. Grupa zapošljava 17.000 ljudi. Vodeći brendovi  su Indesit, Hotpoint-Ariston i Scholtès.PODACI O FIRMI

Naziv: Indesit Company
Grad: Beograd

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

HEINEKEN reciklirao 18.900 limenki

Udruženim snagama, HEINEKEN, EkostarPak i Pet Eko Recycling, za vreme Belgrade Beer Festa, prikupili... Više...

Kompanija MaxBet pred 1. maj poručuje: Čuvajmo prirodu i reciklirajmo!

Kompanija MaxBet već dugi niz godina podstiče zaposlene na razdvajanje materijala za reciklažu... Više...

On line Reciklarnica - konkurs za video i foto radove

Zelena inicijativa organizuje tribinu o učešću mladih u reciklaži u Srbiji. Na tribini će biti... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed