Izložba 29 radova

Srbija, 11. Septembar 2009. PR Objave: Obaveštenje -

Izložba 29 radova

U Muzeju savremene umetnosti, večeras u 20h otvorena je samostalna izložba beogradskog umetnika i teoretičara umetnosti, profesora Milete Prodanovića. Ovim projektom Muzej savremene umetnosti Republike Srpske pridružuje se manifestacijama Dani evropske baštine 2009. godine.

Izložba pod nazivom 29 radova predstavlja svojevrstan presek 29-godišnje umetničke karijere ovog umetnika i odabir dela nastalih 80-ih godina, sve do najnovijih istraživanja nastalih u 2009 godini.

Još od studentskih dana, Prodanović razvija sopstvenu, po konceptu i metodi osobenu viziju sinteze umetnosti, erudicije, fikcije, stvaralačke i ljudske odgovornosti pred svetom u kome živimo.

Fotografije, kolaži, zidne instalacije, slike, objekti, samo su deo medija kojima se Prodanović koristi u radovima Tama, Zmaj u Zaudasu, Brendopolis, Godina lava, Poziv na Nabokova.

U katalogu izložbe, autor predgovora dr. Lidija Merenik beleži:
"U periodu od 1980. do danas, Mileta Prodanović stvara impozantan brojem i značenjem, višeslojan umetnički opus. On je jedan od najkreativnijih i danas aktivnih postmodernista umetničke scene u Srbiji, ali svakako prvi među jednakima kada je reč o perfekcionističkom usavršavanju "umetnosti sećanja" i "učene umetnosti" minuciozno odnegovanog intelekta: kako u vizuelnim umetnostima, tako i u likovnoj kritici, a jednako tako i u književnosti. Delikatnost i složenost intertekstualnog iskaza čine ga jednim od najinteresantnijih umetnika umetničke scene u Srbiji i svakako jednim od retkih za koje se ovde može reći da je, umesto da sledi zatečene, umetničke standarde i metode sam narušavao, stvarao i uspostavljao".PODACI O FIRMI

Naziv: KULporter
Grad: Banja Luka
Web: www.kulporter.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Beograde, voli te jedan Ivan: Air jastuci - paradigma za prirodu i umetnost

Umetnik Ivan Divan odlučio je da još jednom pomeri granice poznatog i da novim projektom Air jastuci... Više...

Znaci promene koje SIGN mreža donosi 10 godina na zapadnom Balkanu

Mreža nezavisnih fondacija u jugoistočnoj Evropi (SIGN) proslavila je desetogodišnjicu svog rada... Više...

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed