Odlike i značaj medija građanskog društva

Niš, 28. Avgust 2009. PR Objave: Najava -

Odlike i znaÄaj medija graÄanskog druÅ¡tva

Serijal tekstova o predavanjima na ovogodišnjem BlogOpenu nastavljamo osvrtom na medijsku scenu u Srbiji, regionu i Evropi. Postavili smo par pitanja Larisi Ranković o njenom nastupu na ovogodišnjem BlogOpenu kao i o prilikama kad su Internet mediji u pitanju. U nastavku sledi njen odgovor...

"BlogOpen09 je prilika da se čuje  priča o medijima građanskog društva u Evropi, njihovom društvenom značaju i aktuelnim inicijativama za pomoć ovoj vrsti medija koji se nalaze između javnog servisa i komercijalnih medija.

Ovi mediji se još nazivaju i community ili alternativni mediji pa će biti i reči o tome zašto ovakvih medija ima vrlo malo u Srbiji, iako je njihovo delovanje zakonski predviđeno.

Na kraju, biće reči o tome koji su mediji preuzimali funkciju ovih medija u Srbiji devedesetih i kako mediji na Internetu, uključujući i blogove, mogu ostvariti neke od funkcija predviđenih za medije građanskog društva.

Blogerke i blogeri će moći da saznaju više o tome koliko se na evropskom nivou govori o njihovom značaju i, ko zna, možda neka slična inicijativa - u Srbiji ili u regionu - dođe baš iz blogosfere.

Blogerke i blogeri su i inače već navikli da rade bez ičijeg usmeravanja, navikli su da se povezuju, da procenjuju društvena, medijska, politička i svakodnevna dešavanja u svom okruženju, a to su, u osnovi, funkcije koje, između ostalog, imaju i mediji građanskog društva."

Ukoliko želite da čujete ovo kao i ostala predavanja potrebno je da se registrujete. Zbog potrebnog vremena za izradu akreditacija to je moguće učiniti do 31. Avgusta 2009. godine.PODACI O FIRMI

Naziv: Blogopen.eu
Grad:
Web: www.blogopen.eu

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Predavanje "Kako do posla u 21. veku" i panel diskusija održani su za nastavnike beogradskih škola

Danas, 03. oktobra u ComTrade školi na Novom Beogradu okupili su se nastavnici, direktori i pedagozi... Više...

Prezentacija Executive MBA programa - Prof. Mark Esposito

Svetski priznat prof. Mark Esposito sa Harvard Business School u organizaciji poslovne škole COTRUGLI... Više...

U susret seminaru Brajana Trejsija, 21. aprila u Sava Centru - Da li se uspeh može naučiti?

- Bez sumnje da može! - decidiran je Brajan Trejsi, najrenomiraniji autoritet po pitanju poslovne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed