Akcija "Rešenje je kompromis" u Novom Sadu

Novi Sad, 05. Avgust 2009. PR Objave: Obaveštenje -

Akcija "Rešenje je kompromis" u Novom Sadu

Nakon Beograda i Niša, predstavnici Narodne inicijative "Zaštita umesto zabrane" danas su i u Novom Sadu nastavili su sa svojom akcijom "Rešenje je kompromis", kojom posetiocima novosadskih kafića žele da ukažu na prednosti uvođenja zakona koji će na efikasan način regulisati pušenje na javnim mestima štiteći istovremeno nepušače i pušače.

U kafićima "Moska" u Sutjeskoj ulici, "Pub" u Lasla Gala i "Ritmo Latino" u Sremskoj ulici, umetnici pantomimičari gostima su demonstrirali na koji način dobra regulacija pušenja na javnom mestu može da obezbedi i nepušačima i pušačima boravak u ugostiteljskim objektima neugrožavajući njihovo pravo na izbor.

Robert Maglovski, Udruženje barmena Novog Sada: "Veoma je važno da nadležni organi razumeju kakve posledice će prouzrokovati ukoliko se slepo budu zalagali za potpunu i beskompromisnu zabranu pušenja na javnim mestima, i ukoliko ne budu uzeli u obzir argumente i predloge, koje im mi kao ugostitelji dajemo. Iz svakodnevnog iskustva znamo koliko je za našu privrednu granu, kao i za turističku ponudu našeg grada važno da se donese zakon, koji će biti efikasan i primenjiv u praksi, a koji će svim našim gostima omogućiti pravo na izbor."

Nebojša Stanojević, Udruženje barmena Novog Sada: "Predlog zakona za koji se zalažemo štiti i nepušače i pušače ravnopravno, ali istovremeno nudi rešenje da se kompromisom izbegnu negativne posledice, kao što su pad prometa u ugostiteljstvu, zatvaranje lokala, otpuštanje zaposlenih i slično. Ovakve posledice su nešto što su neke zemlje EU već iskusile i zbog toga su mahom počele da umesto potpune zabrane pušenja uvode kompromisna rešenja. Mi, ugostitelji Novog Sada nismo u situaciji niti imamo ekonomsku snagu da možemo sebi da dozvolimo da se uvodi zakon koji ne funkcioniše da bi se on kasnije menjao."

Inicijativu su podržala i novosadska udruženja - Udruženje somelijera Vojvodine, Udruženje ugostitelja grada Novog Sada i Udruženje barmena Novog Sada.

Oko inicijative "Zaštita umesto zabrane" okupila su se udruženja ugostitelja Beograda, Novog Sada, Niša, ugostitelji širom Srbije, kao i istaknuti pojedinci, koji razumeju problem i slažu se sa načinom na koji on može da se reši.

Svi zainteresovani mogu pronaći više informacija o inicijativi i predlog Zakona na sajtu inicijative www.zastitaumestozabrane.com

 PODACI O FIRMI

Naziv: McCann Erickson Public Relations agency
Adresa: Terazije 7-9
Grad: Beograd 11000
e-mail: miloje.sekulic@mccannpr.co.rs
Web: www.mccannpr.co.rs
Tel: +381 11 20 29 648

Više...

Ključne reči

zakon, pušenje, zabrana

POVEZANI SADRŽAJI

Opština Kula nema viška zaposlenih u lokalnoj administraciji

Opština Kula nema viška zaposlenih u lokalnoj administraciji i spada među 35 opština i gradova... Više...

Seminar VIP Fonda: Privlačenje stranih direktnih investicija u opštine u svetlu novog Zakona o planiranju i izgradnji

U sredu, 14. oktobra u 11:00 u Svečanoj sali Skupštine Opštine Stara Pazova održaće se seminar... Više...

ASOCIJACIJA MEDIJA, NUNS I UNS O PREDLOZIMA ZA IZMENE ZAKONA O JAVNOM INFORMISANJU

Upravni odbor Asocijacije medija zajedno sa predstavnicima Nezavisnog udruženja novinara Srbije... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed