Naše sokače - nova turistička atrakcija

Inđija, 10. Juli 2009. PR Objave: Saopštenje -

NaÅ¡e sokaÄe - nova turistiÄka atrakcija

Za starije sugrađane da se podsete, za mlade da nešto nauče, za domaćine ali i one koji su došli u Inđiju u goste da se zabave bila je prilika da to učine u Našem sokačetu, osmišljenom ambijentu sremačkog salaša sa sedam autentičnih vojvođanskih kućica u centru grada gde se iz večeri u veče odvijao bogat kulturno-umetnički program prilagođen ambijentu.

Sve ovo upotpunjavalo je devet dana festivalsku atmosferu u gradu – od 30.juna do 8.jula, jer se u tom periodu u Inđiju održavao "Scena fest" i utakmice na stadionu u okviru "Univerzijade".

"Ideja je bila da predstavimo nešto naše, autentično, zanimljivo, počev od samog ambijenta pa do sadržaja. Ako je suditi po posećenosti, mislim da smo u tome uspeli" kaže Boris Paško, direktor Turističe organizacije opštine Inđija.

Kao što je i red, jedna kućica pripala je domaćinima Turističkoj organizaciji gde su mogle dobiti sve informacije, prospekti vezani za turističku ponudu opštine ali i kupiti suveniri sa simbolima Inđije i "Univerzijade". Prva kućica u nizu bila je "Bećarska kuća Zekinog salaša" iz Krčedina, pa "Vinski dućan" sa panonskim vinima ovdašnjeg Udruženja ljubitelja vina "Slankamenka", sledio je "Medeni dućan" sa proizvodima ovdašnjh pčelara, pa "Bakin dućan" sa domaćim kolačima i liciderskim srcima, pa Etno kuća iz Maradika i "Komšijski dućan" sa ručnim radovima brojnih udruženja žena koje decenijama unazad neguju ovu vrstu tradicije Srema i Vojvodine. Sve to protkano je izložbom fotografija u formatu panoa ovdašnjeg foto umetnika Zvonka Pergea.

U ovakvom ambijentu prvi su zasvirali tamburaši i zapevao na otvaranju "Našeg sokaka" i "Scena festa" Zvonko Bogdan. Svako sledeće veče nastupao je folklor kulturno-umetničkih društava sa područaj inđijske opštine – Soko, Branko Radičević, Đorđe Natošević, Borivoje Gnjatić, Mladost, Čigra, ali bilo je i gostiju i sa strane poput "Brankovog kola" iz Sremskih Karlovaca i KUD "Dositej Obradović" iz Grgurevaca.

Srem ne bi bio ono što jeste da se u "Našem sokačetu" nisu predstavili kulturno prosvetna društva nacionalnih manjina poput Ukrajinske pevačke grupe i Hrvatskog prosvjetnog kulturnog umetničkog društva "Stjepan Radić" iz Novog Slankamena čiji je tamburaški orkestar nadaleko poznat. Svako veče završavalo se tako što su građani hvatali u kola i zajedno igrali sa folklorašima kulturno-umetničkih društava.PODACI O FIRMI

Naziv: Opština Inđija
Adresa: Cara Dušana 1
Grad: Inđija 23320
Web: www.indjija.net

Više...

Ključne reči

Turizam, atrakcija, indjija

POVEZANI SADRŽAJI

Petrovac na Mlavi - Melem od čistog vazduha

Povećava se broj stranih turista zainteresovanih za etno turizam u Petrovcu na Mlavi. Statistika... Više...

Bogata ponuda Turske na Sajmu turizma u Beogradu

Dečiji hor, nagradne igre i obilje dobre zabave sa predstavnicima turske kulture i umetnosti kao... Više...

11. Regionalna konferencija Turističko tržište Jugoistočne Evrope - NOVE RAZVOJNE MOGUĆNOSTI 15. maja u Beogradu

15. maja 2013. godine u Sava Centru u Beogradu održava se 11. Regionalna konferencija "Turističko... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed