Karavan Coca-Cola volontera i Doktora Klovnova u sedam institucija u Srbiji

Beograd, 04. Juni 2009. PR Objave: Najava -

Karavan Coca-Cola volontera i Doktora Klovnova u sedam institucija u Srbiji

Posetom dečije bolnice „Dr Olga Dedijer“ u Beogradu, proslavljeno je pet godina od prvog Dana Dobre volje, akcije volontera kompanije Coca-Cola Hellenic. Volonterima, koji su nosili paketiće koje su napravili zaposleni kompanije, pridružili su se Doktori Klovnovi koji su im još pre pet godina prvi put pomogli u uređenju dvorišta i darivanju igračaka.

Od petka 29. maja, kada je karavan Dan Dobre volje krenuo, volonteri i Dr Klovnovi su obišli ukupno sedam institucija u Surdulici, Nišu, Subotici i Beogradu u kojima su prethodnih pet godina širili duh dobre volje.

„Odlučili smo da veliki jubilej naše kompanije, pet godina volonterizma, proslavimo baš tamo odakle smo i krenuli prvoga dana. Za proteklih pet godina realizovali smo gotovo trideset volonterskih akcija, trudeći se da uvek pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, te smo zajedno sa Dr Klovnovima, sa kojima smo počeli pre pet godina, krenuli u trodnevni karavan i posetili sve one institucije u kojima smo širili duh dobre volje", rekla je Tijana Marković, CSR specijalista kompanije Coca-Cola Hellenic. Ona je dodala da Coca-Cola volonteri planiraju da u okvir tradicionalnih akcija i ubuduće podrže sve one kojima je pomoć neophodna, te da će se zaposleni u kompaniji i dalje zalagati za širenje dobre volje i promovisanje principa društvene odgovornosti, preuzimajući aktivnu ulogu u dobrobiti zajednice.

Da podsetimo, Coca-Cola klub volontera, koji danas broji preko trista članova, je svoje humanitarno delovanje započeo 2004. godine donacijom koju je kompanija Coca-Cola Hellenic uputila za preuređenje dečije bolnice „Dr Olga Dedijer" u Beogradu, u okviru koje je održan i prvi Dan Dobre volje. Tada su volonteri ove kompanije, zajedno sa Dr Klovnovima sredili park ispred bolnice i doprineli da ova ustanova postane lepše i veselije mesto za boravak malih pacijenata.

Narednih godina, kompanija Coca-Cola Hellenic je nastavila da bude aktivna u svom doprinosu društvenoj zajednici u kojoj posluje, te su njeni volonteri realizovali niz dobrotvornih aktivnosti kroz partnerstvo sa Domom za nezbrinutu decu „Drinka Pavlović" u Beogradu, predškolskom ustanovom „Naša radost" u Surdulici, Društvom za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba Opštine Novi Beograd, pedijatrijskom klinikom „Dr Miroslav Zotović" u Beogradu, Domom za nezbrinutu decu „Duško Radović" u Nišu i Domom za decu ometenu u razvoju „Kolevka" u Subotici. Sve ove ustanove je i prethodnih dana posetio karavan Dan Dobre volje, u društvu Doktora Klovnova, kojima se kompanija odužila time što je novac od kupovine crvenih nosića za decu u svih sedam ustanova koje su posećene prethodnih dana, donirala u Fond Dr Klovnova.


Pored druženja sa decom iz obdaništa, bolnica, domova za nezbrinutu decu i MNRO u Beogradu, Nišu, Surdulici i Subotici i doniranjem sredstva za njihivo uređivanje, Coca-Cola klub volontera je u prethodnih pet godina bio aktivan i na drugim poljima. Tako su deca zaposlenih igrala utakmicu sa reprezentacijom Specijalne Olimpijade, dok su zaposleni tradicionalno trčali humanitarne trke, čistili obale Dunava, sarađivali sa UNICEF-om, pomagali Jaši Tomiću, narodu Grčke stradalom u požarima, podizali nasipe za odbranu od Dunava i učestvovali u fudbalskim i košarkaškim humanitarnim turnirima za pomoć najugroženijima domovima za nezbrinutu decu.

 PODACI O FIRMI

Naziv: McCann Erickson Public Relations agency
Adresa: Terazije 7-9
Grad: Beograd 11000
e-mail: miloje.sekulic@mccannpr.co.rs
Web: www.mccannpr.co.rs
Tel: +381 11 20 29 648

Više...

Ključne reči

coca-cola, volonteri, klovnovi

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Kakav si kao dete, takav će ti uglavnom biti i život!

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Aleksandra Birta Ilić je napisala tekst... Više...

Kako da stigneš tamo gde si pošao?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst Kako... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed