Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Beograd, 21. Juni 2021. PR Objave: Saopštenje -

Tradicionalna premijera animiranih filmova Äaka Britanske internacionalne Å¡kole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada kluba ogleda se u premijeri filmova učenika u legendarnom Muzeju Jugoslovenske Kinoteke sa kojim škola uspešno sarađuje već dugi niz godina. Ove godine, premijera će se održati u subotu, 19. juna 2021. godine u 16:00 časova u sali Muzeja Kinoteke, u Kosovskoj 11. Đaci će imati priliku da pogledaju svoje animirane filmove na velikom platnu zajedno sa roditeljima i prijateljima.

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada kluba ogleda se u premijeri filmova učenika u legendarnom Muzeju Jugoslovenske Kinoteke sa kojim škola uspešno sarađuje već dugi niz godina.

Ove godine, premijera će se održati u subotu, 19. juna 2021. godine u 16:00 časova u sali Muzeja Kinoteke, u Kosovskoj 11. Đaci će imati priliku da pogledaju svoje animirane filmove na velikom platnu zajedno sa roditeljima i prijateljima.

Svake školske godine, učenici BIS škole, uzrasta od 6 od 12 godina, naprave oko 100 kratkih animiranih filmova. Tehnika kojom se služe je stop-motion animacija koja zahteva preciznost, disciplinu i strpljenje. Svaki, pa i najmanji, pokret likova zahteva da se lik snimi, neznatno pomeri i ponovo snimi. Učenici stvaraju filmove koji ponekad traju i više minuta, a za koje su potrebni sati i sati predanog rada, iz nedelje u nedelju. Učestvovanje u procesu stvaranja sopstvenog filma omogućava učenicima da bolje razumeju medije i njihov efekat, Klub animiranog filma u Britanskoj internacionalnoj školi vodi Darko Lungulov, nagrađivani filmski reditelj i scenarista.

 

GODIŠNJA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ĐAKA BIS U GALERIJI KC GRAD

Klub fotografije u BIS  postoji već šest godina. Tradicionalna godišnja izložba Kluba fotografije BIS će se održati u nedelju, 20.6.2021. sa početkom u 19h u galeriji KC Grad.

Njihove fotografije biće predstavljene u velikom formatu. Pored snimanja digitalnom tehnikom, mladi fotografi koristili su i analognu tehniku, snimajući  na 35 mm crno-belom filmu. Mladi fotografi se upoznaju i sa humanitarnim efektom koji fotografija može imati na društvo i tako postaju svesni društvene odgovornosti fotografa i značaja koji fotografija ima prilikom prenošenja ideja, poruka i vesti. Klub fotografije u Britanskoj internacionalnoj školi u Beogradu vodi Darko Lungulov, nagrađivani filmski reditelj i scenarista.

Misija British International School je da pruži najkvalitetnije obrazovanje svojim učenicima, osposobljavajući ih da budu konkurentni na globalnom svetskom tržištu rada u budućnosti. 

 

British Internacional School - EDUCATION FOR SUCCESS
INFORMACIJE ZA UPIS
: http://www.british-int-school.org.uk/taking-enrolments/

Neznanog junaka 36, Dedinje, 11 040, Beograd
Telefon:  +381 11 30 66 096 // +381 65 30 66 097
Mail: info@bis.edu.rsPODACI O FIRMI

Naziv: British International School
Adresa: Smetanina 12
Grad: Beograd 11040
e-mail: info@bis.edu.rs
Web: www.bis.edu.rs
Tel: +381 11 30 66 096

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

British International School ponosna na uspeh svojih učenika

Učenici BIS su ispratili još jedno uspešno okončano polugodište. Tokom prethodnih meseci vredno... Više...

British International School ponosna na uspeh svojih učenika

Učenici BIS su ispratili još jedno uspešno okončano polugodište. Tokom prethodnih meseci vredno... Više...

Učenici British International School u poseti Španiji

Učenici BIS svake godine u okviru obrazovnog programa posećuju zanimljive destinacije širom Evrope.... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed