Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Beograd, 21. Juni 2021. PR Objave: Saopštenje -

Tradicionalna premijera animiranih filmova Äaka Britanske internacionalne Å¡kole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada kluba ogleda se u premijeri filmova učenika u legendarnom Muzeju Jugoslovenske Kinoteke sa kojim škola uspešno sarađuje već dugi niz godina. Ove godine, premijera će se održati u subotu, 19. juna 2021. godine u 16:00 časova u sali Muzeja Kinoteke, u Kosovskoj 11. Đaci će imati priliku da pogledaju svoje animirane filmove na velikom platnu zajedno sa roditeljima i prijateljima.

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada kluba ogleda se u premijeri filmova učenika u legendarnom Muzeju Jugoslovenske Kinoteke sa kojim škola uspešno sarađuje već dugi niz godina.

Ove godine, premijera će se održati u subotu, 19. juna 2021. godine u 16:00 časova u sali Muzeja Kinoteke, u Kosovskoj 11. Đaci će imati priliku da pogledaju svoje animirane filmove na velikom platnu zajedno sa roditeljima i prijateljima.

Svake školske godine, učenici BIS škole, uzrasta od 6 od 12 godina, naprave oko 100 kratkih animiranih filmova. Tehnika kojom se služe je stop-motion animacija koja zahteva preciznost, disciplinu i strpljenje. Svaki, pa i najmanji, pokret likova zahteva da se lik snimi, neznatno pomeri i ponovo snimi. Učenici stvaraju filmove koji ponekad traju i više minuta, a za koje su potrebni sati i sati predanog rada, iz nedelje u nedelju. Učestvovanje u procesu stvaranja sopstvenog filma omogućava učenicima da bolje razumeju medije i njihov efekat, Klub animiranog filma u Britanskoj internacionalnoj školi vodi Darko Lungulov, nagrađivani filmski reditelj i scenarista.

 

GODIŠNJA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ĐAKA BIS U GALERIJI KC GRAD

Klub fotografije u BIS  postoji već šest godina. Tradicionalna godišnja izložba Kluba fotografije BIS će se održati u nedelju, 20.6.2021. sa početkom u 19h u galeriji KC Grad.

Njihove fotografije biće predstavljene u velikom formatu. Pored snimanja digitalnom tehnikom, mladi fotografi koristili su i analognu tehniku, snimajući  na 35 mm crno-belom filmu. Mladi fotografi se upoznaju i sa humanitarnim efektom koji fotografija može imati na društvo i tako postaju svesni društvene odgovornosti fotografa i značaja koji fotografija ima prilikom prenošenja ideja, poruka i vesti. Klub fotografije u Britanskoj internacionalnoj školi u Beogradu vodi Darko Lungulov, nagrađivani filmski reditelj i scenarista.

Misija British International School je da pruži najkvalitetnije obrazovanje svojim učenicima, osposobljavajući ih da budu konkurentni na globalnom svetskom tržištu rada u budućnosti. 

 

British Internacional School - EDUCATION FOR SUCCESS
INFORMACIJE ZA UPIS
: http://www.british-int-school.org.uk/taking-enrolments/

Neznanog junaka 36, Dedinje, 11 040, Beograd
Telefon:  +381 11 30 66 096 // +381 65 30 66 097
Mail: info@bis.edu.rsPODACI O FIRMI

Naziv: British International School
Adresa: Smetanina 12
Grad: Beograd 11040
e-mail: info@bis.edu.rs
Web: www.bis.edu.rs
Tel: +381 11 30 66 096

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajedno za pobedu: Dani Sporta spajaju srca i sport

Studentska organizacija ESTIEM LG Beograd, biće domaćin humanitarnog i sportskog turnira pod imenom... Više...

Tradicionalni humanitarni bazar British International School subota, 18. maj, 10h - 14h, ul. Vlastimira Župana 8, Dedinje

Pozivamo vas da učestvujete na Prolećnom humanitarnom BIS bazaru kao izlagač i/ili gost. Bazar... Više...

Tradicionalni humanitarni bazar British International School subota, 18. maj, 10h - 14h, ul. Vlastimira Župana 8, Dedinje

Pozivamo vas da učestvujete na Prolećnom humanitarnom BIS bazaru kao izlagač i/ili gost. Bazar... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed