Goodyear na trkačkim stazama i u svetu e-sporta

Beograd, 17. Juni 2020. PR Objave: Saopštenje -

Goodyear na trkaÄkim stazama i u svetu e-sporta

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim virtuelnim pneumticima bili su opremljeni svi automobili na e-sportskom prvenstvu WTCR - auto trke za Svetski kup FIA.

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim virtuelnim pneumticima bili su opremljeni svi automobili na e-sportskom prvenstvu WTCR - auto trke za Svetski kup FIA. Svoj povratak u moto-sport na svetskom nivou, Goodyear je inače, u ovogodišnjoj sezoni već obeležio pobedama na Svetskom prvenstvu u izdržljivosti FIA (World Endurance Championship) i novim partnerstvom sa WTCR, a sada je odlučio da svoj povratak na trkačke staze nastavi spektakularnim virtuelnim trkama.

Dok ekipe i navijači nestrpljivo čekaju nastavak sezone moto-sporta, industrija i šira zajednica prazninu ispunjavaju virtuеlnim trkama, što privlači sve više entuzijasta. Vozači na virtuеlnim trkama takmiče se od kuće, koristeći simulatore, a navijači mogu da im se pridruže na internetu i da ih prate uživo kao što bi ih pratili na trkama u stvarnom životu.

U svet e-sporta aktivno se uključuje i Goodyear, pri čemu svoj ulaz u virtuеlne trke WTCR i 24 časa Le Mana zasniva na već postojećem učestvovanju na vodećim trkačkim prvenstvima. Goodyear je inače jedini dobavljač pneumatika za prvenstvo WTCR, zato su virtuеlnim pneumaticima Goodyear bili opremljeni svi automobili koji su se krajem nedelje takmičili na ovom e-sportskom prvenstvu. Ovo će obeležiti takmičarski debi, na kojem su korišteni pneumatici Goodyear Eagle F1 SuperSport za auto trke na najvišem niovu svetskih trkačkih automobila, pre trka na stazama, koje će se dogoditi kasnije tokom godine.

Istovremeno su krajem prethodne nedelje na istorijskim trkama 24 časa Le Mana prvi put prikazane nove Goodyearove oznake. Trka 24 Hours of Le Mans Virtual je e-sportska trka koja se odvijala u danima koji su prvobitno bili određeni za stvarnu 88. trku francuske legende izdržljivosti. Goodyearove oznake koje će na stazi biti svečano otkrivene za vreme stvarne trke u septembru, prvi put su predstavljene virtuelno.

„U vreme vanrednih bezbednosnih mera popularnost e-sporta je snažno porasla. Predviđamo da će se ovaj trend nastaviti i kada budu počele 'prave' trke pošto e-sport realno povezuje navijače i njihove trkačke junake", ovom prilikom naglasio je Ben Kravli (Ben Crawley), direktor Goodyeara za moto-sport. „Dugoročno ćemo tražiti načine da pomognemo programerima da precizno reprodukuju stvarne performanse Goodyearovih trkačkih pneumatika i da dobre izbore pneumatika i strategije pauza za njihovu zamenu unesu i u e-sport. Dok kratkoročno to predstavlja mogućnost da se povežemo sa navijačima i da našu svetski poznatu marku prenesemo i u brzo rastući svet virtuelnih trka."

Još pre početka spomenutog e-sportskog svetskog prvenstva Goodyear mogli smo da vidimo i na virtuelnim trkama evropskog prvenstva u trci teretnih vozila i ligi eNASCAR.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi koji je još od 1998. godine deo međunarodne korporacije Goodyear.  Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je 2019. godine već šesti put dobilo nezavisni certifikat "Top Employer", ima oko 1.600 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje autogume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu s obzirom da oko 80 procenata pneumatika prodajemo u evropskim i drugim zemljama putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.euwww.fulda.eu, www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 64 hiljade ljudi, a proizvodnju ima u 47 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u SAD i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu: www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed