Cepelin Goodyear kompanije vraća se na Evropsko nebo

Beograd, 02. Juni 2020. PR Objave: Saopštenje -

Cepelin Goodyear kompanije vraÄa se na Evropsko nebo

Cepelin kompanije Goodyear nakon duge pauze vraća se na Evropsko nebo, gde će putovati narednih godina, a prvi probni let iz nemačkog Fridrihshafena, koji se dogodio krajem maja, bio je prvi let cepelina kompanije Goodyear na starom kontinentu od 2012. Odeven u prepoznatljivu plavu i žutu boju, cepelin će imati fantastičnu ulogu ambasadora brenda Goodyear i omogućiće jedinstvene vazdušne snimke trkačkih događaja.

Cepelin kompanije Goodyear nakon duge pauze vraća se na Evropsko nebo, gde će putovati narednih godina, a prvi probni let iz nemačkog Fridrihshafena, koji se dogodio krajem maja, bio je prvi let cepelina kompanije Goodyear na starom kontinentu od 2012. Odeven u prepoznatljivu plavu i žutu boju, cepelin će imati fantastičnu ulogu ambasadora brenda Goodyear i omogućiće jedinstvene vazdušne snimke trkačkih događaja.

Probnim letom krajem maja, legendarna ikona kompanije Goodyear ponovo se vratila na evropsko nebo. Povratak Goodyear-ovog cepelina, najnovija je investicija poslovanja ove kompanije u Evropi. U najznačajnije nedavne investicije spadaju i osvežavanje evropskog portfolija nagrađenih proizvoda u poslednjih 18 meseci, novo medijsko partnerstvo i povratak međunarodnom moto-sportu. 

„Cepelin kompanije Goodyear je stvarna ikona koja već skoro sto godina budi maštu potrošača i entuzijasta u Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta", izdvojio je iz ovog ključnog događaja Mike Rytokoski, potpredsednik i glavni marketing direktor u Goodyear Europe. „Ponovni dolazak cepelina u Evropu dugo se očekivao i predstavlja odličan način da obeležimo svoj povratak međunarodnom moto-sportu, novo medijsko partnerstvo sa Eurosportom i nove vrhunske pneumatike u setu naših proizvoda."

Cepelin kompanije Goodyear na nebu iznad starog kontinenta biće vazdušna letelica Zeppelin NT u bojama kompanije Goodyear, a njime će upravljati Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH iz Fridrihshafena u Nemačkoj. Spomenuti korak predstavlja najnovije poglavlje u istoriji skoro stogodišnje saradnje između kompanija Goodyear i Zeppelin.

Vazdušna letelica Zeppelin NT duga je više od 75 metara - skoro tri četvrtine dužine fudbalskog terena - a visoka je skoro 18 metara. Dok bude jedrio nebom iznad Evrope, cepelin će igrati ulogu ambasadora marke Goodyear, omogućiće jedinstvene snimke iz vazduha ključnih trkačkih događaja iz sveta moto-sporta, a ujedno će obavljati i komercijalne letove po Nemačkoj.

Pre 50 godina prvi put je došao u Evropu, a danas opet leti Evropskim nebom

Iako se češće može videti u Sjedinjenim Američkim Državama na važnijim sportskim događajima, uključujući trke NASCAR, NBA utakmice i PGA golf dešavanja, cepelin kompanije Goodyear predstavlja i evropsku ikonu. Vazduhoplov pod nazivom 'Europa' prvi put je došao u Evropu u martu 1972., dok je narednih 14 godina leteo evropskim nebom. Pojavio se na brojnim značajnim sportskim i kulturnim događajima, između ostalog i na trci za veliku nagradu Nemačke 1985., na stazi Nirburgring, na otvorenom teniskom prvenstvu Francuske odnosno, turniru Rolan Garos 1986. godine i čak na dva britanska kraljevska venčanja, nakon čega je 1986. otišao u penziju.

Nakon nedavnog povratka na stari kontinent, cepelin kompanije Goodyear sledećih nedelja leteće na teritoriji Fridrihshafena i širim oblastima Nemačke. Planirano je da omogući snimke iz vazduha nekih glavnih evropskih moto-trka ove godine, što će značajno ojačati povratak kompanije Goodyear na međunarodnu trkačku scenu. Goodyear je imenovan za zvaničnog dobavljača pneumatika za LMP2 klase svetske trke izdržljivosti FIA World Endurance Championship (WEC), evropske serije Le Mans od sezone 2021., britanskog prvenstva British Touring Car Championship (BTCC), a preko medijskog partnerstva sa vodećom sportskom televizijskom mrežom Eurosport i prvenstva FIA World Touring Car Cup (WTCR). Od 2020. sezone pa nadalje, Goodyear je zvanični dobavljač pneumatika i za prvenstvo Pure ETCR - prvo prvenstvo električnim turing vozilima različitih marki.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi koji je još od 1998. godine deo međunarodne korporacije Goodyear.  Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je 2019. godine već šesti put dobilo nezavisni certifikat "Top Employer", ima oko 1.600 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje autogume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu s obzirom da oko 80 procenata pneumatika prodajemo u evropskim i drugim zemljama putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu,;www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 64 hiljade ljudi, a proizvodnju ima u 47 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u SAD i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu: www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

goodyear, cepelin

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed