Avala Studios ulaže više od 50 miliona evra u obnovu studija na Košutnjaku

Beograd, 16. Oktobar 2018. PR Objave: Saopštenje -

Avala Studios ulaže više od 50 miliona evra u obnovu studija na Košutnjaku

"Avala Studios" uložiće u obnovu studijskog kompleksa na Košutnjaku više od 50 miliona evra, sa ciljem oživljavanja filmske industrije u Srbiji. Na obnovi i izgradnji biće anagažovano više od 250 građevinskih radnika iz Srbije, a radovi će početi već za nekoliko meseci.

"Avala Studios" uložiće u obnovu studijskog kompleksa na Košutnjaku više od 50 miliona evra, sa ciljem oživljavanja filmske industrije u Srbiji. Na obnovi i izgradnji biće anagažovano više od 250 građevinskih radnika iz Srbije, a radovi će početi već za nekoliko meseci.

Generalni direktor kompanije "Avala Studios" Peter Dajko izneo je detalje projekta:

"Želimo da podstaknemo i oslobodimo potencijal koji Beograd i Srbija imaju: izuzetne lokacije, stručno osoblje, bogatu tradiciju filmske industrije. Uz to, zahvaljujući odličnoj inicijativi državnog rukovodstva i ulasku u program podsticaja 2016. godine, Srbija danas omogućava podsticaje od 25 odsto za strane produkcije, što je čini izuzetno konkurentnom u ovom delu Evrope. Dodatno, prema proračunu na osnovu iskustva iz regiona, moderni studiji i pozicioniranje na mapi evropske filmske industrije, Srbiji bi moglo da donese najmanje 120 miliona evra prometa godišnje, što je četiri puta više u odnosu na prethodnu godinu", izjavio je Dajko, i dodao da će prvi novi filmski studio u Beogradu biti izgrađen već 2021. godine.

Vladimir Kuba, nekadašnji direktor filmskog studija u Češkoj "Barandov" i direktor razvoja filmskog biznisa u "Avala Studios", veruje da obnovljeni i prošireni studijski kompleks na Košutnjaku može da doprinese i razvoju filmskog turizma u Srbiji.

"Ukupna površina studija za snimanje iznosiće 11.800 kvadratnih metara, uz dodatne, prateće produkcijske objekte i kancelarijski prostor. A dodao bih da će visina studija biti 20 metara, i da će to biti najviši studijski prostor u regionu. Otvaranje ovakvog kompleksa povećava i turistički potencijal Srbije, jer će mnoge scene koje budu snimljene, ne samo u našim studijima, već i na ulicama Beograda, na planinama Srbije, privlačiti  turiste iz celog sveta",  izjavio je Kuba.

Kompanija "Avala Studios" samo do sada uložila je 50 hiljada evra samo u obnovu jedinstvenog fundusa koji broji 27 hiljada kostima, među kojima su i originalne uniforme srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata.

"Mi u "Avala Studios" mislimo da je to srpsko nacionalno blago, i stalo nam je do toga da ga očuvamo i zaštitimo, isto kao što čuvamo i tradiciju i prepoznatljivost koju ime Avala film uživa u filmskom svetu. Iz fundusa smo srpskim kinematografima ustupili na korišćenje kostime za snimanje filmova "Zaspanka za vojnike" Predraga Gage Antonijevića i "Čarape kralja Petra" Lazara Ristovskog, koji obrađuju tematiku iz Prvog svetskog rata", zaključio je Dajko.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva ovakvih studija u regionu, Dajko je procenio da će zahvaljujući obnovljenom i povećanom kapacitetu studija, više od 3000 produkcijskih stručnjaka iz Srbije indirektno raditi u najboljim uslovima u regionu, učestvujući u kreiranju ostvarenja koja će se gledati širom sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Internacionalna škola u Beogradu (ISB) najavila nove, moderne objekte

Internacionalna škola u Beogradu (ISB) i Avala Studios potpisali su Deklaraciju o namerama povodom... Više...

Otvaranje frizerskog portala

Otvoren je portal posvećen frizerima. Cilj portala je da objedini ponudu frizerskih salona na teritoriji... Više...

Prvi turnir Srbija Open streličarskog-kluba Košutnjak

Najbolji mladi srpski streličar Luka Popović ("Elit arčeri", Beograd) pobedio je u disciplini... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed