Intermat: Goodyear predstavio digitalne inovacije za smanjivanje troškova terenskih vozila

Kranj, Slovenija, 27. April 2018. PR Objave: Saopštenje -

Intermat: Goodyear predstavio digitalne inovacije za smanjivanje troškova terenskih vozila

Na sajmu Intermat u Parizu Goodyear je predstavio dva proaktivna rešenja na području terenskih vozila: sistem TPMS Heavy Duty za praćenje pritiska u terenskim pneumaticima, i sistem EMTrack za praćenje performansi terenskih pneumatika. Posle lansiranja rešenja za vozne parkove privrednih vozila, nazvanog Goodyear Proactive Solutions, Goodyear je svoj digitalni sistem upravljanja sada proširio i na terenska vozila.

Na sajmu Intermat u Parizu Goodyear je predstavio dva proaktivna rešenja na području terenskih vozila: sistem TPMS Heavy Duty za praćenje pritiska u terenskim pneumaticima, i sistem EMTrack za praćenje performansi terenskih pneumatika. Posle lansiranja rešenja za vozne parkove privrednih vozila, nazvanog Goodyear Proactive Solutions, Goodyear je svoj digitalni sistem upravljanja sada proširio i na terenska vozila.

Goodyear je na sajmu Intermat 2018 u Parizu, kao odziv na digitalnu transformaciju u industriji terenskih vozila i opreme, predstavio dva inovativna digitalna noviteta: sistem za praćenje pritiska u pneumaticima (Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty) i usavršenu varijantu sistema za praćenje performansi terenskih pneumatika (EMTrack IV). Cilj oba noviteta je da voznim parkovima terenskih vozila pomogne da smanje ukupne troškove vlasnika. Upravljanje pneumatika bazirano na podacima, naime, donosi osetne uštede jer do 85%[1] smanjuje broj incidenata u vezi sa pneumaticima, a nova rešenja omogućavaju kupcima terenskih pneumatika znatno veću profitabilnost svoje investicije.

Sistem TPMS Heavy Duty za praćenje pritiska u pneumaticima smanjuje troškove

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima TPMS Heavy Duty odlikuju napredna telematika i patentirana tehnologija predvidljive analitike. Pomoću senzora TPMS ugrađenih u pneumatike se, naime, neprekidno prate njihov pritisak i temperatura, a te informacije se u Goodyearovom serveru analiziraju i dnevno šalju menadžerima voznih parkova.

Sistem unapred upozorava na eventualne probleme tako da je moguće sprečiti kvarove i ispade pre nego što do njih stvarno dođe. Osim toga, podaci služe za prognoziranje veka trajanja pneumatika i planiranje njihovog održavanja. Podaci pokazuju da sistem omogućava očigledno smanjivanje troškova - kod utovarivača je moguće uštedeti od tri do četiri hiljada evra godišnje. Spoljašnje proveravanje pritiska u pneumatiku više nije potrebno, vek trajanja pneumatika je od 10% do 15% duži, a uz to se sprečavaju kvarovi pneumatika do kojih inače, po statističkim istraživanjima, dolazi jedanput godišnje.

Dodatna prednost Goodyearovog proaktivnog rešenja TPMS Heavy Duty je i ugrađena GPS funkcija Track & Trace koja upravljačima voznih parkova omogućava lociranje mašina i sprečava da dođe do neovlašćenih premeštanja ili krađe. Ove godine će Goodyear lansirati i dodatnu aplikaciju za vozače da bi i oni u realnom vremenu bili obavešteni o svim problemima.

Sistem EMTrack za praćenje performansi terenskih pneumatika doprinosi optimalnom veku trajanja pneumatika

Drugo napredno rešenje, usavršena varijanta sistema za praćenje performansi terenskih pneumatika EMTrack, omogućava brže i još preciznije sakupljanje ključnih podataka o pneumaticima kao što su, između ostalog, dubina profila i pritisak u pneumatiku. Oni suštinski doprinose optimalnom veku trajanja pneumatika, a isto tako su izvanredno upotrebljivi pri prognoziranju i planiranju budžeta za terenske pneumatike.

Pomoću usavršenog sistema EMTrack, krajnji korisnici mogu u realnom vremenu da prate performanse pneumatika. Sistemobuhvata i novi ručni alat za skeniranje koji Goodyearovim stručnjacima za pneumatike omogućava da brže i preciznije izmere pritisak u pneumatiku i dubinu profila. Dobijeni podaci se u sledećem koraku automatski smeštaju u oblak za sigurno skladištenje podataka, a  korisnici pomoću nove Goodyearove aplikacije EMTrack, mogu u realnom vremenu da preuzmu izveštaje o performansama pneumatika.  Na taj način mogu da se prate upotreba pneumatika, radni sati, troškovi i habanje što omogućava precizniju prognozu i planiranje budžeta, a može da se predviđa i vek trajanja pneumatika.

Predstavljena takođe i tri terenska pneumatika

Goodyear je na sajmu Intermat 2018 takođe prikazao tri pneumatika iz svoje bogate ponude terenskih pneumatika. Među njima je  pneumatik TL-4A dimenzije 33.25R29 za novi zglobni kiper Volvo A60H od 60 tona koji zadovoljava sve veću potražnju vozila sa većim kapacitetima i serija pneumatika RM-4B+ OTR za krute kipere za rad u teškim uslovima koje odlikuje velika otpornost na habanje gazećeg sloja.[1] Prednosti su potvrđene na testu u realnim uslovima koji Goodyear sprovodi od  juna  2016. godine. Prednosti  se  postižu ako se dosledno poštuju upozorenja u pogledu pritiska, temperature i izveštaja. Stvarni rezultati mogu biti različiti zavisno od uslova upotrebe, učestalosti zamene pneumatika, uslova vožnje i  adekvatnog održavanja pneumatika. Više informacija možete naći na sajtu proactive.goodyear.com.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi koji je još od 1998. godine deo međunarodne korporacije Goodyear. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje odlikuje certifikat "Družini prijazno podjetje" i koje je 2017. godine peti put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu s obzirom da oko 80 procenata pneumatika prodajemo u evropskim i drugim zemljama putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.euwww.dunlop.eu,www.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 64 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 48 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed