Održivo poslovanje kao merilo uspeha

Beograd, 02. April 2018. PR Objave: Saopštenje -

Održivo poslovanje kao merilo uspeha

Kompanija HEINEKEN Srbija povećala je upotrebu domaćih sirovina za proizvodnju piva za 150% od 2010. godine, dok je potrošnju vode u proizvodnji smanjila za 20% u poslednje dve godine. Osim toga, 12% od ukupnog broja Heineken objava u medijima posvećeno kampanjama o važnosti odgovorne konzumacije alkohola, podaci su iz objavljenog izveštaja "Poruka u boci" (Message in the bottle) koji predstavlja rezultate Kompanije za 2017. godinu na temu održivosti u okviru HEINEKEN-ovog programa Stvaramo...

Naša ambicija je da svojim poslovanjem stvaramo bolji svet kroz celokupan lanac vrednosti

 

Kompanija HEINEKEN Srbija povećala je upotrebu domaćih sirovina za proizvodnju piva za 150% od 2010. godine, dok je potrošnju vode u proizvodnji smanjila za 20% u poslednje dve godine. Osim toga, 12% od ukupnog broja Heineken objava u medijima posvećeno kampanjama o važnosti odgovorne konzumacije alkohola, podaci su iz objavljenog izveštaja "Poruka u boci" (Message in the bottle) koji predstavlja rezultate Kompanije za 2017. godinu na temu održivosti u okviru HEINEKEN-ovog programa Stvaramo bolji svet.

"Za nas održivo poslovanje podrazumeva kompletan lanac vrednosti od ubranog zrna ječma do poslužene čaše piva. Velike uštede smo postigli od kako smo došli na ovo tržište ali pred nama je još mnogo posla. Sledeći korak je da nakon 2020. godine definišemo novu strategiju i postavimo još više ciljeve, jedan od njih je drastično smanjenje emisije CO2 u okviru HEINEKEN-ovog programa "Izbaci C" (Drop the C - ugljenik)", izjavio je Viktor Gilhofer, direktor kompanije HEINEKEN Srbija.

"Poruka u boci" predstavlja deo integrisane strategije održivosti „Stvaramo bolji svet" koju kompanija HEINEKEN globalno implementira od 2010. godine. Ovom strategijom obuhvaćeni su najvažniji projekti na području društvene odgovornosti, od zaštite izvora pitke vode, smanjenja emisije ugljen-dioksida, održive nabavke, promovisanja odgovorne konzumacije, zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, do saradnje sa lokalnom zajednicom.

 

Za više informacija o našem putovanju Stvaramo bolji svet:

 

HEINEKEN je najrasprostranjeniji proizvođač piva na svetu i ima vodeću ulogu u razvoju i marketingu premium pivskih brendova i cidera. Više od 250 međunarodnih, regionalnih, lokalnih i posebnih vrsta piva i cidera, predvođenih Heineken brendom, čine snažan portfolio kompanije. Posvećeni smo inovacijama, dugoročnim investicijama u naše brendove, dobro organizovanoj prodajnoj egzekuciji i fokusirani na efikasno upravljanje troškovima. Kroz program "Stvaramo bolji svet", održivost čini sastavni deo poslovanja i pruža dodatnu vrednost za sve naše stejkholdere. HEINEKEN ima stabilnu i dobro izbalansiranu geografsku rasprostranjenost i zauzima liderske pozicije, kako na razvijenim tržištima, tako i na tržištima u razvoju. Broj zaposlenih iznosi 73,000, a kompanija posluje u 167 pivara, sladara i drugih proizvodnih pogona u više od 70 zemalja. U Srbiji, kompanija HEINEKEN Srbija predstavlja proizvođača piva koji aktivno posluje u dve pivare, Zaječaru i Novom Sadu. Portfolio brendova čine: Heineken, Amstel Premium Pilsener, Kapuziner Weissbier, Krušovice Imperial, Sol, Laško Zlatorog, Zaječarsko, Zaječarsko Crno, PilsPlus, Master pivo.​PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

poslovanje, heineken, pivo

POVEZANI SADRŽAJI

Čuvena pivara FIX u Solunu ponovno oživljava

Kompanija DIMAND predstavila je svoj investicioni plan za Solun na spektakularnom događaju koji... Više...

Sporazum za obnovu najstarije česme u Zaječaru

Najstarija česma u Zaječaru, Spomen česma na Trgu Oslobođenja, biće obnovljena zahvaljujući... Više...

Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju "Društvo, ko vozi kući" za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed