Goodyear razvio specijalni pneumatik za električna vozila

Ženeva, Švajcarska, 19. Mart 2018. PR Objave: Saopštenje -

Goodyear razvio specijalni pneumatik za elektriÄna vozila

Goodyear je za električna vozila izradio prototip pneumatika EfficientGrip Performance opremljen tehnologijom Electric Drive. To predstavlja novi korak u razvoju pneumatika koji zadovoljavaju specifične zahteve električnih vozila, a vozačima obezbeđuju tihu i udobnu vožnju.

Goodyear je za električna vozila izradio prototip pneumatika EfficientGrip Performance opremljen tehnologijom Electric Drive. To predstavlja novi korak u razvoju pneumatika koji zadovoljavaju specifične zahteve električnih vozila, a vozačima obezbeđuju tihu i udobnu vožnju.

Na ovogodišnjem međunarodnom Salonu automobila u Ženevi Goodyear je iznenadio posetioce brojnim novostima. Između ostalog, ponudio je automobilskim entuzijastima uvid u prototip pneumatika EfficientGrip Performance sa tehnologijom Electric Drive namenjen rastućem tržištu električnih vozila.

Sve više propisa koji se odnose na smanjenje emisija, želja da se smanji zavisnost od fosilnih goriva i brz napredak na području tehnologije baterija stvaraju idealan ambijent za električna vozila. Ovaj rastući segment vozila istovremeno postavlja jedinstvene zahteve u pogledu performansi pneumatika. Rezultati Goodyearovih testova su, naime pokazali da se klasični pneumatici na električnim vozilima habaju čak do 30% brže zbog snažnog, udarnog momenta električnih motora i dodatne težine vozila nastale zbog teških paketa baterije.

Proizvođači vozila, pored izdržljivosti pneumatika za električna vozila, zahtevaju takođe sve manji otpor kotrljanja, a kupcima je prioritet sve veći domet, jer je infrastruktura stanica za punjenje baterija u većini država još uvek slabo razvijena. Treba takođe imati u vidu da su električna vozila pri malim brzinama dva puta tiša od klasičnih vozila, zato pneumatici moraju da obezbede tihu i udobnu vožnju.

Prototip EfficientGrip Performance sa tehnologijom Electric Drive donosi sledeća rešenja:

  • Više pređenih kilometara sa inovativnim dezenom gazećeg sloja: Tanje lamele u gazećem sloju omogućavaju veću površinu naleganja pneumatika na put nego klasični radijalni kanali. Sa većom površinom gume u kontaktu s putem pneumatik može bolje da reaguje na udarne momente motora, a na mokroj podlozi održava visoke performanse. Osim toga, dezen gazećeg sloja sprečava ulaz zvučnih talasa u kanale i time smanjuje unutrašnju i spoljašnju buku pri kotrljanju.
  • Konstrukcija sa velikom nosivošću: Unutrašnjost pneumatika je optimalna i podnosi dodatnu težinu vozila koju ima zbog baterija, a istovremeno ima optimalnu površinu naleganja za postizanje visokih performansi.
  • Povećan domet vožnje: Karakteristike materijala u smeši gazećeg sloja omogućavaju izuzetno mali otpor kotrljanja, čime se povećava domet vozila i odgovara na visok nivo udarnog momenta motora. Istovremeno je bočni zid konstruisan tako da smanjuje aerodinamički otpor, a profilom je smanjena količina mase koja se vrti, zato je i potrošnja energije manja.

U Goodyearu se predviđa da bi tehnologiju Electric Drive mogli da uvedu na tržište sledeće godine, u tom cilju već sarađuju sa proizvođačima automobila.

Na linku https://youtu.be/X1LxJzVnfEk možete da pogledate video prezentaciju prototipa pneumatika EfficientGrip Performance sa tehnologijom Electric Drive.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires

Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi koji je još od 1998. godine deo međunarodne korporacije Goodyear. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje odlikuje certifikat "Družini prijazno podjetje" i koje je 2017. godine peti put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu s obzirom da oko 80 procenata pneumatika prodajemo u evropskim i drugim zemljama putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu i www.sava-tires.com.


Informacije o korporaciji Goodyear

Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 64 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 48 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed