CReT eCommerce meetup - 5. april u 18 časova u Startit centru Beograd

Beograd, 31. Mart 2017. PR Objave: Najava -

CReT eCommerce meetup - 5. april u 18 Äasova u Startit centru Beograd

CReT eCommerce meetup će se održati 5. aprila u 18 časova u Startit centru Beograd. U prvom delu druženja predstavićemo priručnik namenjen e-trgovcima.

CReT eCommerce meetup će se održati 5. aprila u 18 časova u Startit Centru Beograd. U prvom delu druženja predstavićemo priručnik namenjen e-trgovcima.

 

"Vodič za E-trgovce - Obaveze trgovaca na Internetu i pozitivna poslovna praksa"

Ova publikacija izrađena je u okviru projekta Razvoj elektronskog poslovanja koji je finansirala Evropska unija, za Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija kao korisnika projekta. Elektronska trgovina zbog prirode virtuelnog okruženja u kome se odvija nosi sa sobom određene specifičnost i regulisana je nizom zakona: Zakon o trgovini, Zakon o elektronskoj trgovini i Zakon o zaštiti potrošača. Cilj ovog priručnika je da vlasnicima e-prodavnica obezbedi osnovne informacije o njihovim obavezama kao trgovaca, kako bi proverili da li elektronsku trgovinu obavljaju u skladu sa zakonom i pravilima dobre prakse.

 

Priručnik će predstaviti Bojana Amanović, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Šta možete učiniti dalje kako biste kod potrošača povećali svoj kredibilitet? 

Jedan od najčešćih načina koji se u svetu koristi za povećanje kredibiliteta elektronske trgovine je i postavljanje oznaka poverenja.  Šta su oznake poverenja? 

Ovo je tema drugog predavanja na ecommerce meetup-u. S obzirom da je najveća prepreka potrošačima za odluku o kupovini upravo susret sa nepoznatim trgovcem, oznake poverenja su osmišljene kao sredstvo za smanjenje nepoverenja potrošača.

Oznaku poverenja dodeljuju izdavaoci oznake koji pre davanja dozvole trgovcu da oznaku postavi na vebsajtu, vrše detaljan pregled načina na koji obavlja elektronsku trgovinu prema unapred određenim kriterijumima. Ako trgovac i način obavljanja elektronske trgovine zadovolje sve predviđene kriterijume, dodeljuje im se oznaka poverenja koju u vidu slike, logo-a, trgovac postavlja na vebsajt. 

Sama činjenica da je neka nezavisna treća strana proverila način poslovanja trgovine putem interneta, njenu legalnost i trgovca koji stoji iza nje daje potrošaču dovoljno elemenata da stekne poverenje i sa više sigurnosti obavi željenu kupovinu.

 

Da li u Srbiji postoji mogućnost dobijanja oznake poverenja ?

Da. Projekat Razvoj elektronskog poslovanja (http://eposlovanje.biz) započeo je proces dodele oznake poverenja u elektronskoj trgovini (E-Trustmark) kao prvu inicijativu za uvođenje E-Trustmark principa i prakse u poslovnu zajednicu Srbije.

Prvih 70-tak domaćih trgovaca koji obavljaju elektronsku trgovinu u ovom trenutku ima dodeljenu oznaku poverenja postavljenu na vebsajtu. E-Trustmark je oznaka, usklađena je sa konceptom evropskim oznaka poverenja.

Sva objašnjenja u vezi projekta  E-Trustmark oznake i odgovore na pitanja u vezi procesa sertifikacije i načina na koji kao trgovac možete aplicirati i dobiti sertifikat daće vam Nebojša Đurić iz CReT – Centra za razvoj e-trgovine

U trećem delu ovog prvog druženja biće predstavljeni i noviteti u sistemima naplate na Internetu. Domaćim trgovcima od nedavno je na raspolaganju i sistem naplate koji im omogućava da svojim potrošačima sem klasičnog plaćanja robe po završetku procesa kupovine na sajtu ponude neke nove mogućnosti poput naplate u određenim vremenskim intervalima, pogodan za naplatu članarina ,pretplata ili bilo koju vrstu usluga koja je u toku u određenom vremenskom periodu. Takođe, postoje i drugi modeli poput plaćanja linkom, kada trgovac mailom dostavi potrošaču obračun i link ka stranici za naplatu konkretnog iznosa  i sl.  Ove i druge novitete koji vam omogućavaju efikasniju organizaciju procesa plaćanja predstaviće kolega Branislav Popović iz EMS Electronic Merchant Services.

Prvih 20 web trgovaca koji se prijave za učešće na meetup-u dobiće po dve besplatne kotizacije za 17. Konferenciju o elektronskoj trgovini i e-poslovanju E-TRGOVINA 2017 koja se održava na Paliću od 26.04.-28.04. www.etrgovina.org.

 

PRIJAVA

Meetup će se održati 5. aprila u 18 časova u beogradskom Startit Centru. Učešće je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno da svoje prisustvo prijavite popunjavanjem sledeće forme: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPloKQdRT8vhsmk9vMfTAQI4sMeMTkGUa5uA_PKVszwj-N3Q/viewformPODACI O FIRMI

Naziv: PRObjave
Adresa: Šekspirova 3
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: redakcija@probjave.com
Web: www.probjave.com
Tel: 062/8 360 659
Kontakt osoba:
Ime: Dragan Varagić
Funkcija: CEO PRObjave.com
Tel:
e-mail: redakcija@probjave.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kako da vam reklamiranje donosi više prodaja na internetu?

Za sve privrednike koji žele da pametno unapređuju prodaju na internetu sa što optimalnijim budžetom... Više...

Jubilej najvećeg internet foruma u Srbiji: Krstarica slavi 30-milionitu poruku

Forum Krstarice ovih dana slavi jubilej – 30-milionitu poruku: http://forum.krstarica.com/ Više...

BeotelNet je novi vlasnik BeoNET-a

Kompanija BeotelNet ISP koja na tržištu Srbije nudi usluge interneta, digitalne televizije, fiksne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed