Sberbank je šesti najvredniji bankarski brend u Evropi

Beograd, 13. Februar 2017. PR Objave: Saopštenje -

Sberbank je Å¡esti najvredniji bankarski brend u Evropi

Sberbank zauzima šesto mesto na listi evropskih i 24. mesto na listi svetskih banaka prema Brand Finance, vodećoj nezavisnoj konsultantskoj kompaniji koja se bavi procenom vrednosti brendova i strategije. Sberbank je poboljšala svoju poziciju sa 35. na 24. mesto. Sberbank je jedini ruski brend koji se našao na listi Top 100 rangiranih banaka i jedini ruski bankarski brend među Top 500 globalnih finansijskih brendova.

Sberbank zauzima šesto mesto na listi evropskih i 24. mesto na listi svetskih banaka prema Brand Finance, vodećoj nezavisnoj konsultantskoj kompaniji koja se bavi procenom vrednosti brendova i strategije. Sberbank je poboljšala svoju poziciju sa 35. na 24. mesto.

Sberbank je jedini ruski brend koji se našao na listi Top 100 rangiranih banaka i jedini ruski bankarski brend među Top 500 globalnih finansijskih brendova. Tokom 2016. godine vrednost Sberbank brenda porasla je za 33% na 9,1 milijardu dolara.

"Nova realnost je da svet postaje digitalizovan. Želimo da budemo relevantni, da ostanemo na liderskoj poziciji u sektoru i činimo sve što je moguće da to i ostvarimo. Postavili smo sebi ambiciozan cilj - da se transformišemo u tehnološki visoko naprednu kompaniju i radimo na tome. Trudimo se da prenesemo ovu zamisao svima, uključujući naše zaposlene, klijente i investitore", istakao je Herman Gref predsednik Izvršnog odbora Sberbank.

Dejvid Hejg, osnivač i generalni direktor Global Finance, ovim povodom je izjavio: "Sberbank je inovativna banka, koja zasniva svoje poslovanje na naprednim tehnologijama. Sberbank gradi tehnološku platformu kako bi proširila svoju geografsku zastupljenost i paletu proizvoda. Ona ima bogato korporativno nasleđe i snažnu reputaciju koje kombinuje sa dinamičnim upravljanjem. Sberbank je brzo razvila snagu i vrednost brenda i očekujemo da će nastaviti taj trend i ojačati u narednim godinama prateći tehnološke transformacije bankarskog i finansijskog sektora".

Brand Finance vrednost brenda izračunava pomoću Royality Relief metodologije koja određuje koliko bi kompanija bila spremna da plati za sopstveni brend da nije njegov vlasnik. Ovaj pristup uključuje procenu prihoda zasnovanu na konkretnom brendu i izračunava stopu naknade koja bi bila plaćena za korišćenje brenda.

Osnovana 1996. godine, Brand Finance je vodeća svetska nezavisna konsultantska kuća za procenu vrednosti brendova i strategija. Sa sedištem u Londonu kompanija Brand Finance je prisutna u više od 20 zemalja.

Svi Brand Finance rezultati rangiranja dostupni su na: http://brandfinance.com.

 

O grupi Sberbank Europe AG
Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču je bankarska grupacija 100% u vlasništvu Sberbank Rusija. Sberbank Europe prisutna je na 9 tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CIE): Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji, Ukrajini i Nemačkoj. Sberbank Europe poseduje mrežu od 232 ekspoziture, zapošljava više od 4.300 ljudi i pruža usluge više od 600.000 klijenata (zaključno sa 30.9.2016. godine).
Zvaničan sajt: www.sberbank.at

O Sberbank Srbija
Sberbank Srbija je deo Sberbank Europe Grupe. Prisutna je na celoj teritoriji Srbije, sa ukupno 33 ekspoziture u 21 gradu (zaključno sa 30.9.2016. godine).
Sberbank Srbija je univerzalna banka koja pruža sve vrste usluga i proizvoda kako za fizička lica, tako i za mala, srednja i velika preduzeća. U kombinaciji sa stručnošću i usmerenošću zaposlenih na klijente, Sberbank Srbija je jedinstven partner u građenju mostova između kompanija u Srbiji, Rusiji i Zajednici nezavisnih država sa sveobuhvatnim portfolijom bankarskih usluga.
Sberbank Srbija kao prva banka u Srbiji, pristupila je u januaru mesecu 2017. godine prestižnom međunarodnom sertifikacijskom programu "Customers' Friend", potvrdivši time izrazito visok nivo kvaliteta usluge i odnos sa svojim klijentima i zaposlenima. Sberbank Srbija zasluženo nosi medalju ''Jer cenimo naše klijente''.
Zvaničan sajt: www.sberbank.rsPODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

2019. godina opravdanog optimizma - Rast plata kao deo investicionog ciklusa i poslovne stabilnosti

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom IPSOS Strategic... Više...

Percepcija 2018. kao dobre godine za razvoj MSP sektora - Privrednici u Srbiji optimističniji ove godine

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom GfK sprovela... Više...

Jedinstveni koncept doniranja štednjom

Povodom Nedelje štednje, Mirabank promoviše jedinstvenu poruku - "Štednjom doniramo". Ovaj pionirski... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed