Kako da se vratite u formu nakon svih praznika

Beograd, 25. Januar 2017. PR Objave: Obaveštenje -

Kako da se vratite u formu nakon svih praznika

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Nada Piliškić je napisala tekst Kako da se vratite u formu nakon svih praznika. Tokom ovih post prazničnih dana, moje sanduče je zatrpano porukama sa pitanjima na temu, kako ispraviti greške koje smo pravili sa dijetom i treningom. Svi smo bili u prilici da se malo opustimo kada je u pitanju hrana, isto tako i sa treninzima je bilo zabušavanja i sada svi žele da čuju koje je najefikasnije rešenje da se vratimo u formu.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Nada Piliškić je napisala tekst:

Kako da se vratite u formu nakon svih praznika

Tokom ovih post prazničnih dana, moje sanduče je zatrpano porukama sa pitanjima na temu, kako ispraviti greške koje smo pravili sa dijetom i treningom. Svi smo bili u prilici da se malo opustimo kada je u pitanju hrana, isto tako i sa treninzima je bilo zabušavanja i sada svi žele da čuju koje je najefikasnije  rešenje da se vratimo u formu.

U idealno zamišljenim uslovima svako do nas bi se hranio na način kojim bi postizao željene ciljeve, međutim u realnosti je to nešto sasvim drugačije. 99% ljudi je u stalnom odnosu sve ili ništa. Umesto da uz kontinurian rad i posvećenost pronađemo način ishrane i fizičke aktivnosti koji možemo dugoročno da primenjujemo, uvek ćemo se pre prikloniti nekim radikalnijim merama koje nam obećavaju brže rezultate. Mislimo da sve što radimo mora da bude mnogo komplikovano, skupoceno kao i da treba da ima vek trajanja.

Da li vam je recimo poznata sledeća situacija:

Subota veče…

Upravo sam pojela parče pice, znači zeznula sam plan, daj onda da pojedem celu picu, kad sam ionako prekršila sve. A možda ću i sladoled, pa ću sutra da nastavim sa dijetom…

Nedelja jutro…

Osećaj griže savesti i nezadovoljstva jer si preterala sinoć, utehu ćeš pronaći u novoj dozi kalorične hrane, jer ipak vikend je, a i taman je sutra ponedeljak, pa ćeš krenuti ispočetka.

Priznajte sebi iskreno koliko puta ste se našli baš u ovakvoj situaciji?

Ovakve situacije često mogu nastajati iz mnogo dubljih razloga, a ne samo iz čiste želje za hranom. Postoji termin emotivna glad, kojom se definiše stanje kada jedemo samo onda kada smo uzbuđeni, pod stresom, srećni ili tužni. Ova glad nema veze sa onom pravom fiziološkom, ona je čista posledica jakih emotivnih nadražaja. Posežemo za hranom u nadi da će da popravi naše raspoloženje ili da će još više doprineti radosnom trenutku. Zato je vrlo važno da naučimo da razlikujemo emotivnu od fiziološke gladi, kao bismo na vreme mogli da reagujemo.

Emotivnu glad ćete prepoznati po tome što ćete imati želju baš za nekom specifičnom namirnicom. Znate i sami, kada smo stvarno gladni, sva hrana nam je primamljiva, dok kod emotivne imamo fokus na specifičnu. Neke statistike kažu da ima razlike medju polovima u odabiru tih specifičnih namrinica, pa tako kod žena izbor češće pada na hranu slatkog ukusa poput čokolade, sladoleda, dok se muškarci pre opredeljuju za masnu i slanu hranu, poput burgera, pice…

Kada dođete u situaciju da želite da jedete, a niste sigurni da li i treba, potrebno je da stanete, duboko udahnete i zapitate sebe, šta ja očekujem od ove hrane? Da li sam gladna? Kada sam poslednji put jela? Pokušajte da budete iskreni i pokušajte da skrenete misli sa hrane.

Ako se osećate umorno, napravite toplu kupku, gledajte film, seriju, napravite sebi čaj ili omiljeni napitak. Ako se osećate usamljeno pozovite prijatelje, idite negde gde ima dosta ljudi. Ako osećate dosadu, izađite u dugu šetnju, pročitajte novu knjigu, upišite neki od online kurseva.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na fitt.rs/kako-da-se-vratite-u-formu-nakon-svih-praznikaPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed