Sa pravim pneumaticima do veće profitabilnosti

Kranj, Slovenija, 08. Decembar 2016. PR Objave: Saopštenje -

Sa pravim pneumaticima do veÄe profitabilnosti

Jedno od najčešćih i najvažnijih pitanja koje sebi postavljaju prevoznici u privredi je kako postići najbolje performanse u operativi i najveću efikasnost u privređivanju. Laurent Colantonio, Goodyearov direktor za tehnologiju privrednih pneumatika u regiji EMEA, naglašava da je za to od ključne važnosti pravilan izbor pneumatika.

Jedno od najčešćih i najvažnijih pitanja koje sebi postavljaju prevoznici u privredi je kako postići najbolje performanse u operativi i najveću efikasnost u privređivanju. Laurent Colantonio, Goodyearov direktor za tehnologiju privrednih pneumatika u regiji EMEA, naglašava da je za to od ključne važnosti pravilan izbor pneumatika.

Izbor pneumatika nikad nije bio tako bogat kao danas, zato smo vam u saradnji sa Laurentom Colantoniom, Goodyearovim direktorom za tehnologiju privrednih pneumatika u regiji EMEA, pripremili korisne savete kako da izaberete pneumatike najprimerenije za vaše poslovanje koji svojim karakteristikama u najvećoj meri zadovoljavaju sve zahteve vašeg voznog parka. Pri izboru novih pneumatika, morate imati u vidu za koju vrstu transporta će se koristiti i na koje osovine će biti montirani, a takođe su važne dimenzije, indeks brzine i indeks nosivosti. Od kada je uvedena EU oznaka za pneumatike, već na prvi pogled možete da ocenite efikasnost nekog pneumatika u pogledu potrošnje goriva i prianjanja na mokroj podlozi, kao i nivo spoljašnje buke pneumatika pri kotrljanju.

 

Za duge relacije (internacionalni prevoz) mali otpor kotrljanja, a za regionalni prevoz veći broj pređenih kilometara

Vozila koja se koriste za internacionalni prevoz uglavnom putuju većom brzinom po autoputevima, zato su za njih najisplativiji pneumatici oni koji najefikasnije iskorišćavaju gorivo. Drugim rečima - pneumatici sa malim otporom kotrljanja. Vozila za regionalni prevoz putuju sporije, većinom po krivudavim gradskim i međugradskim putevima, na kojima moraju često da se zaustavljaju i ponovo kreću. Kao primere pneumatika koji omogućavaju manju potrošnju goriva izdvajamo Goodyearovu liniju FUELMAX, dok veći broj pređenih kilometara omogućava linija KMAX istog proizvođača pneumatika. Izbor odgovarajuće vrste pneumatika je itekako važan jer bi, u regionalnom prevozu, pneumatici koji omogućavaju manju potrošnju goriva imali veće habanje, a ušteda goriva bi bila zanemarljiva zbog vrlo specifične gradske vožnje. Pneumatici koji omogućavaju veći broj pređenih kilometara bi, u prevozu na duge relacije, imali povećanu potrošnju goriva koju veća kilometraža ne bi mogla da kompenzira.

 

Za kombinovani prevoz izaberite pneumatike uravnoteženih performansi

Ako istim vozilom vršite kako regionalni tako i međunarodni prevoz, poželjne su uravnotežene performanse pneumatika. Radi se o pneumaticima opštih performansi koji imaju relativno mali otpor kotrljanja, a istovremeno omogućavaju veliki broj pređenih kilometara. Takva je, na primer, Dunlopova serija teretnih pneumatika za vožnju po putu.


Uzmite u obzir uslove terena na kojem će se pneumatici koristiti

Određena područja korišćenja zahtevaju specifičnu vrstu pneumatika koji odolevaju određenim ekstremnim uslovima. Tako su, na primer, za korišćenje u građevinarstvu obavezni pneumatici koje odlikuju izdržljivost i dobre performanse na putu i terenima izvan puta, a za korišćenje na savremenim autobusima na raspolaganju su pneumatici specifične konstrukcije.


Imajte na umu i zimske uslove

Kad birate pneumatike vrlo je važno da imate na umu i vožnju u zimskim uslovima da biste izbegli neprijatnosti na putu. Zato Goodyear savetuje prevoznicima da pažljivo prate propise o obaveznoj zimskoj opremi vozila u državama kroz koje voze jer se ovi propisi često menjaju i postaju sve strožiji. Većina teretnih pneumatika nosi oznaku M+S koja pokazuje da su primereni za blato i sneg, ali to često nije dovoljno. Tačno je da bolje prianjaju na podlogu nego pneumatici bez oznake M+S, ali se na zasneženim putevima ponašaju znatno lošije od pneumatika sa oznakom 3PMSF (simbol snežne pahuljice na alpskom vrhu). Oznakom 3PMSF su, na primer, opremljeni svi pneumatici iz Goodyearove serije specijalnih zimskih pneumatika ULTRA GRIP MAX.

 

Kome da se obratite za odgovarajuće pneumatike?

Najbolje je da se za pneumatike obratite stručnjaku koji će izvršiti analizu vašeg voznog parka i na bazi celovitog pristupa ponuditi adekvatne pneumatike. Ove usluge obično nude prodavci pneumatika kao i njihovi proizvođači.

Kako naglašava Laurent Colantonio, Goodyearov direktor za tehnologiju privrednih pneumatika u regiji EMEA, izborom adekvatnih pneumatika za određeno privredno vozilo postavlja se kamen temeljac za veću rentabilnost investicije, pri čemu prednosti pneumatika nisu ograničene samo na broj pređenih kilometara i dobro iskorišćenje goriva, već je bitna i njihova pouzdanost jer se time obezbeđuje poštovanje rokova dogovorenih sa poslovnim partnerima.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed