Well-being ili balans uma i tijela. Kako ga postići i održati?

Beograd, 05. Novembar 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Well-being ili balans uma i tijela. Kako ga postiÄi i održati?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jelena Kaluđerović je napisala tekst Ne dozvolite da strahovi i brige upravljaju vašim životom! Well-being podrazumijeva ono stanje organizma u kojem su naše tijelo i um u potpunom balansu. O ovom konceptu se danas dosta govori, i sigurna sam da svi koji želite da postignete sopstveni well-being imate bezbroj mogućnosti da ga ostvarite.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jelena Kaluđerović je napisala tekst:

Ne dozvolite da strahovi i brige upravljaju vašim životom!

Well-being podrazumijeva ono stanje organizma u kojem su naše tijelo i um u potpunom balansu. O ovom konceptu se danas dosta govori, i sigurna sam da svi koji želite da postignete sopstveni well-being imate bezbroj mogućnosti da ga ostvarite. Čak smatram da je u današnjem vremenu stvar (ne)kulture, (ne)raditi na sebi i (ne)izvući najbolju verziju sebe. Život je jedan, pa hajde da ga živimo u harmoniji sa samim sobom, ljudima oko sebe i okolinom u kojoj živimo.

Nije teško, a opet nije ni jednostavno. Evo šta ja mislim da je potrebno za postizanje wellbeinga, i koje su to aktivnosti koje preduzimam da postignem i održim balans uma i tijela.

Prvi korak – odluka u glavi

“Prva i najbolja pobjeda je osvojiti vlast nad samim sobom”

Platon

Smatram da prvi korak ka postizanju bilo kojeg cilja počinje u našoj glavi. Snaga ne dolazi iz fizičkih kapaciteta. Ona dolazi iz nesalomljive volje. Kada donesemo čvrstu odluku da ćemo dati sve od sebe da postignemo ono što smo zacrtali, učinili smo pola posla. Tako je i sa well-beingom. Samo jaka volja i odluka u glavi, dovešće nas do rezultata – balansa uma i tijela, odnosno kvalitetnog i ispunjenog života čiji smo sopstveni kreatori.

Ishrana i fizička aktivnost

Namjerno sam ishranu i fizičku aktivnost grupisala u istom pasusu. Zašto? Zato što jedna bez druge ne idu. Možete se zdravo hraniti i paziti šta jedete, ali bez određene fizičke aktivnosti nećete postići željeni balans. Isto važi i za vježbanje bez vođenja računa o ishrani. Osim što neće dati rezultate, takva fizička aktivnost može biti i opasna po zdravlje.

U mom prvom tekstu za Coca Cola Bloggers Network Adria projekat – Veliko proljećno spremanje, možete pročitati kako sam zahvaljujući testu na intoleranciju hrane i redovnom vježbanju postigla sklad u svom organizmu. Uvijek savjetujem da svi treba da pronađemo sopstveni recept i balans, i da zbog toga treba da kontaktiramo nutricioniste, profesionalne fitness trenere i ostala stručna lica od kojih ćemo dobiti inpute u kojem smjeru treba da idemo. Na blogu fit.rs, koleginice Nade Piliškić možete naći veoma zanimljive tekstove i video materijale na temu pravilnog vježbanja i spremanja zdrave hrane.

A ono što je meni interesantno i što namjeravam  da ubacim u svoju ishranu jeste sirova hrana. Naučno je dokazano da ova hrana “pojačava imunitet, podstiče regulaciju tjelesne težine i metabolizma, podmlađuje, revitalizuje, povećava životnu energiju i fizičku snagu, uspostavlja mentalnu i emotivnu ravnotežu.” Zato sa nestrpljenjem očekujem radioniocu sirove ishrane u Podgorici koju organizuje Svetlana Vujačić, yoga instruktor i majstor za pripremu sirove i veganske hrane. O iskustvima sa radionice napisaću poseban tekst na blogu. Stay tunned :).

Radna aktivnost

Mislim da sam se popela na glavu svima koji čitaju moj blog, sa tim kako treba da se zaljube u posao koji rade, ili da, ako nisu zadovljni trenutnim poslom, daju sve od sebe da ga promijene. Pošto stara latinska poslovica kaže da je ponavljanje majka učenja, onda nije zgoreg da ponovim, da ćete radeći posao koji volite, ili obavljajući posao sa ljubavlju, biti produktivniji, ispunjeniji i zadovoljniji na svakom životnom polju. Moramo da radimo da bi obezbijedili egzistenciju i postigli balans, pa hajde da onda posao ne bude mučenje nego zadovoljstvo!


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na jelenakaludjerovic.com/well-being-ili-balans-uma-i-tijela-kako-ga-postici-i-odrzatiPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed