Šta je i kako postići wellbeing?

Beograd, 23. Oktobar 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Å ta je i kako postiÄi wellbeing?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst Veliko jesenje raspremanje Danas svi pričaju o wellbeingu, koji god ženski magazin da otvorite wellbeing je glavna reč koja neprestano iskače sa svih stranica. Ova reč definitivno bolje prodaje hranu, kozmetiku, garderobu, putovanja, pa nije ni čudno što je svi koriste šakom i kapom. Šta je zapravo taj Wellbeing o kome svi pričaju i kako održati balans uma i tela?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst:

Veliko jesenje raspremanje

Danas svi pričaju o wellbeingu, koji god ženski magazin da otvorite wellbeing je glavna reč koja neprestano iskače sa svih stranica. Ova reč definitivno bolje prodaje hranu, kozmetiku, garderobu, putovanja, pa nije ni čudno što je svi koriste šakom i kapom.

Šta je zapravo taj Wellbeing o kome svi pričaju i kako održati balans uma i tela?

Ako mene pitate, magični miks je zdrava ishrana, vežbanje, meditacija, okruženost pozitivnim ljudima i rad na onom što voliš, što te čini srećnim i od čega možeš da živiš. Zvuči jednostavno, ali nije lako.

Da li je moguće dugoročno održati wellbeing?

Da, ali to ne znači da neće biti dana kada ste pod stresom i kada vam nije ni do čega.

Kolika je uloga ishrane i fizičke aktivnosti u dostizanju well-being-a?

Hrana koju unosimo u sebe je gorivo koje treba da nas sprovede kroz dan. Ako jedeš polu gotovu hranu iz plastičnih kutija kojoj treba podgrejavanje u mikrotalasnoj, razne minut supe i nudle, onda nije ni čudo što nemaš energije i zdravlje ti se raspada. Gledaj na hranu kao na energiju. Kakvu energiju daješ svom telu i koja očekivanja imaš od njega? Isto važi i za treninge, vežbe disanja, meditaciju. Prosto je, ali ne i jednostavno, jer puno ljudi već godinama nalazi izgovore kada je u pitanju sopstveno zdravlje. Ishrana bez fizičke aktivnosti vam neće doneti dobre rezultate, dok vežbanje bez prave ishrane, može biti čak i opasno po zdravlje.

Ukoliko ne znaš ništa o pravilnom vežbanju, možeš naći ama baš sve potrebne informacije na blogu moje prijateljice Nade!

Kolika je uloga odmora u postizanju wellbeinga?

Moć pauze je nešto o čemu se tako retko priča. Ne treba da čekamo da doživimo burnout ili se razbolimo da bismo počeli da razmišljamo o tome kako sve odmaramo svoje telo i puštamo ga da predahne. Odličan video na tu temu je dala Marie Shriver.

Omiljeni deo:

“Pausing allows you to take a beat – to take a breath in your life. As everybody else is rushing around like a lunatic out there, I dare you to do the opposite.”

Kao što Maria kaže u videu, danas komuniciramo 24h kroz sms, mejlove, chatove, slack, whatsapp, viber, messanger, snapchat, instagram… Lista je beskonačna. Ne možemo da promenimo smer u kome svet ide ni da ga inorišemo, ali moramo da osvestimo kako stalna dostupnost deluje na naše zdravlje i da uradimo ono što možemo da se zaštimo od burnouta.

Uz sve to, dosta nas se suočava i sa osudom okruženja, ako ne radiš dovoljno po njihovim standardima, ne cimaš se više od ostalih i nemaš stalno odgovor na pitanje: A ŠTA JE SLEDEĆE? smatraju te ludakom.
Mene je dosta prijatelja osuđivalo jer radim od kuće, iz kafića, menjam mesto boravka nekoliko puta godišnje. To ljudima smeta, jer oni najviše vole da su svi podjednako očajni kao oni na nekom poslu od 9 do 6 za minimalac, da krive šefa, sistem i državu, umesto da uzmu svoj život u svoje ruke i urade šta žele. Onda im ti deluješ da nemaš pravo da budeš umoran, jer ne radiš dovoljno po njihovom vremenu  Simpatično, ali ne padam više na tu osudu. Svako je kovač svoje sreće, pa ili radi to što voliš, ili nađi nešto bolje, ili ućuti i prestani da se stalno žališ, ako nećeš ništa da promeniš.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na jovanamiljanovic.com/2016/10/well-beingPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed