Kako da ostanete fit i unapredite sebe tokom leta

Beograd, 30. Avgust 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Kako da ostanete fit i unapredite sebe tokom leta

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Nada Piliškić je napisala tekst Kako da ostanete fit i unapredite sebe tokom leta. Kako su nam se vreli letnji dani približili mnogi od nas žele da pobegnu u neke trope, gde bi mogli po ceo dan da se brčkaju i piju osvežavajuće koktele na plaži. Ima i onih kojima je leto pravo vreme za reorganizaciju kao i za donošenje novih odluka. Ne znam kako vi, ali za mene je početak godine prvi septembar.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Nada Piliškić je napisala tekst:

Kako da ostanete fit i unapredite sebe tokom leta

Kako su nam se vreli letnji dani približili mnogi od nas žele da pobegnu u neke trope, gde bi mogli po ceo dan da se brčkaju i piju osvežavajuće koktele na plaži. Ima i onih kojima je leto pravo vreme za reorganizaciju kao i za donošenje novih odluka. Ne znam kako vi, ali za mene je početak godine prvi septembar. Ostalo mi je iz školskih dana da je taj mesec kao resetovanje, nova etapa i dan danas je u meni taj osećaj. U avgustu me posebno obuzme potreba za postavljanjem planova i ciljeva za predstojeći period. Radim analizu prethodnih meseci i pravim plan rada za period do kraja kalendarske godine. To je neko moje malo zatišje pred septembarsku buru. Fokusiram se na par stvari poput, ličnih ciljeva, profesionalnih kao i fitnes ciljeva koje posebno izdvajam.

Sve što sam starija i što imam više odgovornosti, tako mi sve više klasični odmori u smislu desetodnevnog letovanja postaju dosadni, tj. imam grižu savesti da 10 dana provedem bez ustaljenih aktivnosti.

Napisaću vam par saveta kako možete biti produktivni čak i tokom leta kada izgleda kao da je sve  oko nas stalo, a vi baš tad dodajte gas. 

Letnji raspust traje oko dva meseca. Iako za mene baš  i nije toliko dug, blog zahteva svakodnevni i vrlo ozbiljan rad, ipak imam osećaj opuštenijeg dela godine i iskoristim priliku da radim neke stvari za koje tokom godine sebi dajem izgovor da nemam vremena.

Besplatni Online Kursevi

Favoriti su mi Udemy i Coursera platforme za besplatno učenje. Pored njih preporučujem i edxcourses, Lynda, i nekoliko YouTube kanala… Naravno kao i uvek u žiži interesovanja su biology, sport, nutrition kursevi, gde uvek bez obzira koliko mislim da znam, naučim nešto novo. Ako me tema vrlo zainteresuje u stanju sam da kao zaluđenik sedim 2-3 dana uzastopno dok ne odslušam ceo, ali najčešće se držim nekog rasporeda. Zadam sebi cilj da 1-2h svako poslepodne, veče slušam kurs i učim. Kod ovih edukacija je posebno zanimljivo što su tu predavači iz celog sveta, tako da možete istu temu slušati od različitih predavača i tako suptilno dobiti različite uglove gledanja ne jednu stvar, samim tim to mi lično omogućava da možda i bolje shvatim ono što je potrebno da naučim.

Što se tiče YouTube kanala, pored oih koji služe razonodi ima i vrlo kvalitetnih kanala na kojima se svašta nešto može naučiti. Kada sam spremala ispite iz fiziologije i biomehanike, koje su same po sebi teže oblasti, još teže je učiti ih iz samo jednog izvora. Potrebno je da promenite ugao gledanja a i često ukoliko u udžbeniku nije jasno objašnjeno, YouTube video je odlična prilika da se oblast pojasni. Moji favoriti su: Khan AcademyStrong Medicine,Anatomy ZoneAsapSCIENCE

Možda te zanima i ovo?  Top 10 Fitnes instagram profila koji me inspirišu
Čitanje knjiga

Dok sam bila u osnovnoj i srednjoj školi obožavala sam da čitam i knjige koje su van lektire. Drago mi je da sam od malena sticala taj odnos prema knjizi i donekle redovnog čitanja. Kako me trenutno uvek više privuče stručna literatura, udžbenici, malo žrtvujem beletristiku i to povremeno čak i osetim u svom vokabularu. Leto je onda pravo vreme za peglanje, tu sam kao kampanjac, načitam se što više mogu da me ne grize savest tokom godine. Ovo leto čitam Fantea, Bukovskog i Kamia. Svaki letnji raspust odredim tri pisca i onda mi je cilj da sve njihove knjige pročitam u zadatom periodu. Kako me uvek neke druge stvari, najčešće poslovne, odvuku od čitanja, ja sam sebi isplanirala rano jutarnje čitanje. Svako jutro kada se probudim jedan sat posvetim čitanju. Ni kraće ni duže, već isključivo jedan sat. To mi je kao i sa vežbanjem, ako ostavim za kasnije, to kasnije je sutra, pa onda za nedelju, dve i tako u nedogled.

Nova vrsta treninga

Kako sam vredna i inače treniram tokom cele godine, tokom leta uvodim promene. Na svakodnevno vežbanje sam navučena a i to mi je posao pa je imperativ za mene da budem u formi, male promene se dešavaju. Tokom leta zaobilazim fitnes centar, taman prekinem monotoniju i prebacim se na trening u prirodi. Živim okružena najlepšim parkovima Beograda pa mi je to dodatno olakšavajuća okolnost što mi ne zahteva dodatno vreme za odlazak na lokaciju. Trening u prirodi je sinonim za trčanje pa iskoristim priliku da više trčim, iako moja snaga malo ispašta. Trčanje i uopšte aerobne aktivnosti su jako opuštajuće i utiču dobro na produktivnost te ih stoga ne izbegavam. Nakon trčanja sledi yoga i meni ostatak dana savršen.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na fitt.rs/kako-da-ostanete-fit-unapredite-sebe-tokom-letaPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed