Promenila sam samo jednu stvar i od tada mi je svako leto #zamedalju

Beograd, 26. Avgust 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Promenila sam samo jednu stvar i od tada mi je svako leto #zamedalju

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Aleksandra Birta Ilić je napisala tekst Promenila sam samo jednu stvar i od tada mi je svako leto #zamedalju. Oduvek sam volela leto, ali mi je ono u jednom životnom periodu stvaralo i teskobu. Sa jedne strane tu su lepo vreme, putovanja, odmor i hiljade drugih mogućnosti koje se pružaju kada dan traje duže i kada možeš da boraviš na otvorenom.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Aleksandra Birta Ilić je napisala tekst:

Promenila sam samo jednu stvar i od tada mi je svako leto #zamedalju

Oduvek sam volela leto, ali mi je ono u jednom životnom periodu stvaralo i teskobu. Sa jedne strane tu su lepo vreme, putovanja, odmor i hiljade drugih mogućnosti koje se pružaju kada dan traje duže i kada možeš da boraviš na otvorenom. Valjda zbog svega toga od njega uvek puno i tražimo, i mislimo kako sve ima veću šansu da se desi baš u tim letnjim mesecima. Međutim, sa prvim suncem i polaganim skidanjem slojeva odeće sa sebe, godinama je kod mene dolazio i jedan mali neprijatelj, nazvala bih ga „crvić“ u glavi, koji mi godinama tamo negde početkom juna nije dozvoljavao da se u potpunosti opustim i da se predam blagodetima letnjih radosti.

Pitate se ko je to? Niko drugi nego – MOJA OČEKIVANJA! Da, ona su godinama bila moj najveći neprijatelj s početka leta.

Kada nisam bila u prilici da idem na more, zavidela sam ljudima koji putuju i koji dolaze preplanuli, sa koferom punim slika i srcem punim utisaka. Kada sam išla na more, onda mi je bilo krivo što je to neka Crna Gora, kada mnogi moji prijatelji idu u Tunis ili Egipat. Godinama sam bila sama, pa sam od leta zahtevala da mi donese i tog nekog pravog muškarca kog sam toliko želela i onda da i nas dvoje šetamo zagrljeni kao hiljade parova koji u Novom Sadu kao da odjednom izmile iz mišijih rupa sa prvim zracima sunca. Kada sam shvatila da se pravi partner pronalazi jednako teško leti kao i zimi, jednog juna sam patila što mi sestra odlazi na nekoliko meseci u Kanadu jer „sve je sad tako nekako setno: sama sam, sestra mi nije tu, pola ljudi putuje preko leta. Šta ću ja jadna raditi sve te mesece, šta će se meni dešavati u životu?“ I tako u nedogled.

A stizala sam da se sunčam već u junu, da idem na masaže za celulit, na treninge, da se viđam sa prijateljima. No, to se valjda podrazumevalo, pa mi tada nije privlačilo pažnju.

Da se razumemo, uživala sam ja u svim tim morima u Crnoj Gori ili Grčkoj, u svim provodima u koje sam išla bez sestre, druga koji nije tu ili bez momka za kojim sam žudela. Međutim, vremenom sam shvatila da mi nisu bili potrebni ni ti prvi setni dani leta. Zašto bih život traćila na njih.

I ne zvuči tako komplikovano, zar ne?

Stvar je jednostavna: prestala sam da se usmeravam na ono što nemam i što znam da neću moći da ostvarim. Pažnju i očekivanja sam usmerila na ono što u ovom trenutku imam i što mogu da realizujem.

Posvetila sam se planiranju koraka za aktivnosti koje mi tog leta predstoje. Ako je to letovanje, vreme sam trošila na to kako što kvalitetnije mogu provesti vreme u mestu u koje idem ili kako ću odvojiti što više novca da mi to bude letovanje za pamćenje. Ako nisam bila u mogućnosti da idem na more, vreme sam trošila na planiranje posete žurkama i festivalima kojih leti ima u izobilju.

To nije uvek bilo planiranje do sitnih koraka, već često samo i maštanje i usmeravanje pažnje na te aktivnosti koje su izvesne da će se desiti.

Setno očekivanje sam  pretvorila u srećno iščekivanje!

 Sada sam roditelj i nemam ni vremena za neko dugoročno planiranje pojedinačnih aktivnosti. Njih suprug i ja kreiramo praktično od danas do sutra, ili od vikenda do vikenda. Početak je avgusta, a ja se još nijednom nisam sunčala. O celulitu sada ni ne razmišljam. Oko mene se svi vraćaju sa godišnjih odmora, a nama more tek predstoji. Valjda će se na kraju i desiti, obzirom da novac još nismo ni skupili.

No, ja sam srećna i sa ovim letnjim mesecima koji su prošli i mogu reći da je leto 2016. još jedno od leta u mom životu koje je #zamedalju. Zato što ga ja takvim činim i zato što ne dozvoljavam svojim očekivanjima da mu oduzmu to zlato.


 

Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na creactive.rs/promenila-sam-samo-jednu-stvar-i-od-tada-mi-je-svako-leto-zamedaljuPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed