Sberbank Srbija počela godinu s porastom depozita od 46 odsto - Intervju sa Marijanom Vasilescu, članom IO Sberbank Srbija

Beograd, 29. Juni 2016. PR Objave: Intervju -

Sberbank Srbija poÄela godinu s porastom depozita od 46 odsto - Intervju sa Marijanom Vasilescu, Älanom IO Sberbank Srbija

Sberbank Srbija zabeležila je u prvom kvartalu ove godine rast depozita od čak 10,5 milijardi dinara, što je za 46 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, izjavila je danas član Izvršnog odbora te banke nadležna za resor za poslovanje sa stanovništvom Marijana Vasilesku.

Sberbank Srbija zabeležila je u prvom kvartalu ove godine rast depozita od čak 10,5 milijardi dinara, što je za 46 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, izjavila je danas član Izvršnog odbora te banke nadležna za resor za poslovanje sa stanovništvom Marijana Vasilesku. Takav rezultat je, kako je navela, posledica pristupa Sberbank Srbija koja u fokus stavlja klijente, sa kojima nastoji da gradi dugoročna partnerstva.

"Ulažemo maksimalne napore da prepoznamo potrebe i želje klijenata, kako bi prilagodili naš bogat proizvodni portfolio njihovim navikama i dinamičnom životnom stilu. U vezi s tim, ponuda proizvoda po meri, kvalitet usluge i brzina realizacije osnovni su pokretači rasta banke, kao i pozitivnih rezultata u ovom segmentu", rekla je Vasilesku Tanjugu.

Govoreći o poslovnim pokazateljima u domenu poslovanja sa stanovništvom, ona je podsetila da je Sberbank Srbija na srpskom tržištu prisutna tek nešto više od tri godine, pa tim pre raduje činjenica da uživa poverenje sve većeg broja klijenata.

"To pokazuje i podatak da je broj aktivnih klijenata premašio broj od 120.000, što predstavlja gotovo dvostruko više klijenata u odnosu na isti period prethodne godine", rekla je Vasilesku.

I u oblasti kreditnih proizvoda imamo dobre rezultate, nastavila je ona i precizirala da je tržišno učešće kreditnih kartica i keš kredita u konstantnom porastu. Prema njenim rečima, portfolio keš kredita povećan je za 66 odsto u poslednjih godinu i po dana, što je rast od čak 27 miliona evra.

Upitana za rezultat Super Kartice, kaže da je reč o jedinstvenom proizvodu na domaćem tržištu, koji omogućava značajne uštede i čije su pogodnosti prepoznate od strane velikog broja klijenata - a njihov broj značajno raste iz dana u dan.

"Izuzetan je podatak da je projekat migracije korisnika PIKA kartice na platnu Super Karticu rezultirao brojem od preko 40.000 novih korisnika platne Super Kartice i to za samo šest meseci", pohvalila se član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Super Kartica, kazala je Vasilesku, omogućava plaćanje do 12 rata bez kamate i naknade u IDEA, RODA i Mercator objektima, kao i odloženo plaćanje do 45 dana. Pored toga, rekla je, to je proizvod koji korisnicima omogućava značajne uštede u mreži Super Kartica partnera, kroz sakupljanje bodova koje klijenti mogu da koriste za dalju kupovinu.

"Pored Super Kartice, štedni proizvodi bili su nosioci našeg snažnog rasta u segmentu rada sa stanovništvom. Stepenasta štednja, kod koje klijent sam ugovara kamatu u zavisnosti od perioda oročenja, a za svaki produženi period oročenja banka povećava kamatnu stopu, zabeležila je odlične rezultate", navela je Vasilesku.

Kod klijenata Sberbank Srbija, kako je rekla, izuzetno je popularna i Dobro jutro štednja, koja je jedinstveni onlajn štedni proizvod koji podrazumeva oročenje novca preko noći, a pripis kamate na klijentov račun radi se svakog jutra. Ovaj proizvod omogućava klijentima da na jednostavan način upravljaju svojom štednjom, sa bilo kog mesta i u vreme kada im najviše odgovara.

Kada je reč o kreditima, Vasilesku je izdvojila Sberbank Super kredit koji je, prema njenim rečima, zahvaljujući odličnim uslovima prepoznat od strane velikog broja klijenata.

"Od ukupnog broja korisnika ovog kredita, u poslednja dva meseca gotovo 50 procenata su novi. Ovaj kredit odobravamo u iznosu do čak tri miliona dinara, sa najnižom kamatnom stopom u našoj banci i najdužim rokom otplate - do 96 meseci. Primera radi, ukoliko klijenti banke podnesu zahtev za kredit putem sajta banke, dodatno su stimulisani nižim kamatama", rekla je Vasilesku.

Ona je ocenila da klijenti, kada donose odluku o izboru banke, treba da razmotre sve uslove i pogodnosti koje im konkretan izbor, odnosno odabrana banka može pružiti.

"Visina kamate je samo jedan od činilaca koje treba uzeti u razmatranje. Preporučujem svima da razmotre i stabilnost banke, kao i sve pogodnosti koje im dugoročno partnerstvo, što ugovoran odnos sa bankom svakako jeste, može doneti", rekla je.

Govoreći o planovima banke u narednom periodu, ističe nekoliko ključnih inicijativa koje Sberbank zadržati i u narednom periodu.

"To su pre svega negovanje strateškog partnerstva sa Super Karticom, dalji digitalni razvoj, omogućavanje fleksibilnih uslova za mikro klijente, dodatno unapređenje kvaliteta usluge i razvoj kanala prodaje putem direktnih agenata. Tu smo da gradimo partnerski odnos sa našim klijentima, da zajedno rastemo i dalje se razvijamo. Uveli smo i alate za merenje zadovoljstva klijenata kako bismo dalje usavršavali kvalitet usluge, budući da nam je mišljenje naših klijenata izuzetno važno", zaključila je Vasilesku.



PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Jedinstveni koncept doniranja štednjom

Povodom Nedelje štednje, Mirabank promoviše jedinstvenu poruku - "Štednjom doniramo". Ovaj pionirski... Više...

Učešćem na 30. Beogradskom maratonu zaposleni Sberbank Srbija podržali akciju "Vrednosti života"

Zaposleni Sberbank Srbija su danas sa svojim porodicama učestvovali u Trci zadovoljstva na 30. Beogradskom... Više...

Sberbank Srbija na novoj lokaciji u Novom Sadu

Sberbank Srbija otvorila je vrata savremenog poslovnog centra u Novom Sadu u ulici Teodora Pavlovića... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed