Prof. dr Ilija Ćosić, izabran u zvanje emeritusa

Novi Sad, 29. Juni 2016. PR Objave: Saopštenje -

Prof. dr Ilija ÄosiÄ, izabran u zvanje emeritusa

Prof. dr Ilija Ćosić, izabran je za profesora emeritusa. Izborom u ovo zvanje omogućeno je profesoru Ćosiću da nastavi dalje da učestvuje u nastavnim i naučnim aktivnostima na Fakultetu tehničkih nauka, prvenstveno na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Prof. dr Ilija Ćosić, izabran je za profesora emeritusa. Izborom u ovo zvanje omogućeno je profesoru Ćosiću da nastavi dalje da učestvuje u nastavnim i naučnim aktivnostima na Fakultetu tehničkih nauka, prvenstveno na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment

U izjavi za FTN novine on objašnjava da svakom čoveku u skladu sa njegovim psihofizičkim osobinama bi trebalo omogućiti da radi dokle god može i želi. 
- Moj životni moto je RAD SE UVEK ISPLATI i evo izborom u ovo zvanje to se i potvrdilo - ističe prof. Ćosić. Profesor Ćosić je dao veliki doprinos razvoju Univerziteta i svog fakulteta. Za vreme njegovog mandata na mestu dekana, od 1998. do 2012. godine, FTN je postao najsloženiji i najproduktivniji visokoobrazovni i naučni sistem u Srbiji. Vodio je brojne međunarodne i nacionalne projekte. Povećani su prostorni kapaciteti Fakulteta nadogradnjom i završetkom prve faze Naučno-tehnološkog parka. 

Profesor Ćosić je sa mesta dekana doprineo da Fakultet tehničkih nauka postane jasno prepoznat u našoj zemlji, ali i u inostranstvu, kao centar u kome se razvijaju najbolji inženjerski kadrovi i čija je inovativna i preduzetnička kultura iznedrila više od 86 uspešnih kompanija u području IT sektora. 

Profesor Ćosić je uspostavio saradnju sa više međunarodnih institucija, od kojih su najznačajnije: Univerzitet u Štutgartu od 1978. godine; UBI – United Business Institute iz Brisela; Univerzitetet PSU, Hat Yai (Tajland); kao i sa tehničkim univerzitetima u Beču, Gracu, Bratislavi, Košicama, Budimpešti. Jedan od najvažnijih rezultata prof. Ćosića je svakako razvoj i obezbeđenje naučnog podmlatka. 

Tim oko prof. Ćosića je jedan od najprepoznatljivijih organizovanih celina u oblasti industrijskog inženjerstva i menadžmenta u našoj zemlji i izvan nje. PODACI O FIRMI

Naziv: PRObjave
Adresa: Šekspirova 3
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: redakcija@probjave.com
Web: www.probjave.com
Tel: 062/8 360 659
Kontakt osoba:
Ime: Dragan Varagić
Funkcija: CEO PRObjave.com
Tel:
e-mail: redakcija@probjave.com

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed