I sanjari dižu utege…

Beograd, 07. Juni 2016. PR Objave: Obaveštenje -

I sanjari dižu utegeâ¦

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Ingrid Divković je napisala tekst I sanjari dižu utege… Zamolit ću vas jednu stvar. Ne brinite se, nije teška. Dapače vrlo je jednostavna. Prije nego krenete čitati ovaj tekst zamolit ću vas da nakratko dišete sa mnom. Hajde, položite svoje ruke na trbuh, potom udahnite i potom počnite osjećati kako se on širi dok udišete. Nakon udaha izdahnite, te osjetite kako vam se tijelo stišće dok izdišete. Hvala vam na ovome.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Ingrid Divković je napisala tekst:

I sanjari dižu utege…

Zamolit ću vas jednu stvar. Ne brinite se, nije teška. Dapače vrlo je jednostavna. Prije nego krenete čitati ovaj tekst zamolit ću vas da nakratko dišete sa mnom. Hajde, položite svoje ruke na trbuh, potom udahnite i potom počnite osjećati kako se on širi dok udišete. Nakon udaha izdahnite, te osjetite kako vam se tijelo stišće dok izdišete. Hvala vam na ovome.

Nisam sigurna znate li da se ovaj fizički proces kojeg smo upravo skupa učinili u našemu tijelu odvija više od 17 tisuća puta dnevno, dakle 17 tisuća puta na dan udahnemo. Bez obzira na cijeli svijet, naše disanje ne prestaje. Bez obzira jesmo li tužni ili radosni, je li ljeto ili zima, i bez obzira jesmo li dobili plaću ili je tek čekamo. Naše disanje ne prestaje. Nije li to čudesno? Morate se složiti da jest.

Čudo je ona žuta kugla koja se rađa svaki dan. Čudo nastaje kada otvorimo oči, razmaknemo te zavjese navike i odškrinemo prozor nepoznatom gostu što nam dolazi. Čudo nastaje kada ugasimo sve nepotrebne i bučne prekidače, a upalimo onaj najvažniji. Okidač zahvalnosti. I ne brinite, svi ga imamo. Samo trebamo znati gdje da stisnemo. Ja nisam uvijek znala.

Jednog dana, ne tako davno, probudila sam se s užasnom glavoboljom. I prije nego sam otvorila oči osjetila sam oštre trnce koji su mi prolazili kroz glavu i potom se spuštali niz cijelo tijelo. Sjećam se dobro. Vani je bilo sunce, pričice su cvrkutale, a ja sam se probudila neizmjerno ljutita i nervozna, i još k tome jako umorna. Osjećala sam se užasno. Preda mnom je bio dan prepun obaveza, čak dva bitna sastanka a mene je glava doslovno ubijala. Sve mi je smetalo, a nezahvalnost je rasla, skoro sama od sebe. To prekrasno sunce, taj čarobni cvrkut ptica, ništa nije dopiralo do mene. Smatalo mi je sve, a najviše to što je jedna tako čudna bol preplavila cijelo moje biće. No sjećam se i toga da mi je i dan ranije bio izuzetno težak. Sjećam se sati i sati provedenih uz laptop i mailove, sjećam se napornog putovanja i trčanja po gradu u vrlo uskoj odjeći, sjećam se tri kave i sjećam se paralizirajuće boli u području vrata. To je bio dan kada sam doslovno pregorila od posla. Produktivnost se pretvorila u predoziranost.

Dvadeset minuta nakon vrtoglavice u sobi, otkazala sam sve sastanke. Isključila sam mobitel, još jednom se umila hladnom vodom i izašla van. Još uvijek sam bila mrzovoljna ali sam znala da mi je svježi zrak itekako potreban. Pekla me savjest. Oduvijek pazim na to da budem vrlo profesionalna i da sve svoje radne obaveze izvršim u roku poštujući druge ljude i njihovo vrijeme. No to ovoga puna nisam mogla ispoštovati. Zašto? Jer nisam ispoštovala svoje tijelo koje je alarmiralo i koje mi je vikalo - stani!!!


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na ingriddivkovic.com/2016/06/i-sanjari-dizu-utegePODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed