6 razloga zbog kojih ćete ponovo zavoleti bicikl

Beograd, 26. Maj 2016. PR Objave: Obaveštenje -

6 razloga zbog kojih Äete ponovo zavoleti bicikl

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst 6 razloga zbog kojih ćete ponovo zavoleti bicikl Neke od najlepših uspomena iz detinjstva za mene predstavljaju apsurdno trenuci tokom bombardovanja 1999, dok smo bili na prinudnom školskom raspustu. Tada smo se svi družili, baš celo naše dvorište, komšije su zajedno roštiljale ispred zgrade u parku, nije bilo bitno ko je odakle, ko je šta završio, ko gde radi i koliko novca zarađuje.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jovana Miljanović je napisala tekst:

6 razloga zbog kojih ćete ponovo zavoleti bicikl

Neke od najlepših uspomena iz detinjstva za mene predstavljaju apsurdno trenuci tokom bombardovanja 1999, dok smo bili na prinudnom školskom raspustu. Tada smo se svi družili, baš celo naše dvorište, komšije su zajedno roštiljale ispred zgrade u parku, nije bilo bitno ko je odakle, ko je šta završio, ko gde radi i koliko novca zarađuje.

Bilo je jedino bitno ko donosi šta za baciti na roštilj, ko sprema piće, a ko salatu, a čija deca peru danas tanjire. Sve smo radili zajedno, smejali smo se, podržavali se i delili sve. Mi deca smo organizovali lokalne biciklijade, a na znak sirena ubrzavali našu vožnju praveći se da je to znak da damo najači gas i završimo trku, pre nego što nas roditelji pozovu ne u sklonište, već na roštilj.

Nakon bombardovanja, mi deca smo se vratili u škole, roditelji na posao, sve se nastavilo po starom. Jaz se između komšija ponovo produbio, sve te po meni nebitne razlike kao što su nacija, religija, jezik, ekonomski status opet su postale bitne, a deca su zamenila bicikle knjigama i laptopovima. Moja porodica je još neko vreme išla vikendom na vožnje od Bežanijske Kose do Ostružničkog mosta, ali kako smo brat i ja odrasli, vožnje su se smanjivale, a onda polako i prestale. Sada mama ide na LesMilss, tata na bazen, brat na Crossfit, a ja na jogu. Svako je otišao na svoju stranu, ali za mene bickl predstavlja asocijaciju na lepe trenutke koje možemo izvući iz svake životne situacije.

Pre mesec dana dobila sam novi bicikl na jednom takmičenju u pisanju i jako sam se obradovala. Taj osećaj kada posle nekoliko godina ponovo sedneš na bicikl, evociraš sve te lepe uspomene, uspone i padove, zaista nema cenu.

Znam da možda bicikl nije i neće biti uvek svačiji ukus i izbor, ali evo 6 razloga zbog kojih ja verujem da se svako može obradovati jednoj vožnji i ulepšati sebi dan.

BESPLATNO PIĆE ZA SVE KOJI DOĐU BICIKLOM
Dosta kafića u Beogradu polako uvodi koncept 20% popusta za sve goste koji dođu biciklom. Ovo je zaista odlična ideja, koja na zabavan način promoviše brigu o okruženju. Jedan od kafića koji to rade je Meating u Vlajkovićevoj, koji često posećujem, jer se nalazi tačno ispod Cosmopolitan redakcije.

ODLIČAN CARDIO UZ PILATES ILI YOGU
Ovog meseca zapostavila sam kikboks i private treninge i okrenula se nešto mirnijim aktivnostima u skladu sa trenutnim raspoloženjem. Moj izbor su bili joga i pilates, koje kombinujem paralelno. Oni mi dosta pomažu sa mojom skuliozom, povredom kolena i zgloba. Međutim, koliko god da su dobri uz njih je neophodan cardio, a kada je lepo vreme napolju traku u teretani možete zameniti biciklom napolju. Odlična ideja su CocaCola akivne zone, za koje vam Nada Pliskić, fitness blogerka i CCBNA koleginica, predlaže odlične vežbe za koje vam nije neophodan trener.

VIDEĆEŠ GRAD IZ NOVIH UGLOVA KOJI TI INAČE PROMAKNU
Misliš da dovoljno poznaješ svoj grad? Budimo iskreni, većina nas ne izlazi previše iz kola ili gradskog prevoza, pa nam samim promaknu neki od najlepših skrivenih delova grada.

TURISTA U SVOM GRADU
Biti turista u svom gradu jako je opuštajuće i daje vam novu perspektivu na mesta koja inače ni ne primetite. Odlične preporuke za ture možete naći u ovom zanimljivom tekstu jedne Marije koja živi za vožnju bicikla i košavu u kosi.

SRCE MOJE
Vaše srce će vam biti zahvalno za svaki trenutak proveden na biciklu. Samo 20 milja nedeljno može da vam smanji rizik za srčanim oboljenjima do 50%. To nije mala brojka, slažete se?

BOLJI SAN
Dosta nas muči muku sa nesanicom u ovom periodu alergija. Da li ste znali da samo 30min bicikla jednom u dva dana može pomoći da znatno bolje spavate? Meni je ovo puno pomoglo, uz kombinaciju himalajske lampe, eukaliptus kapi za inhalaciju i joge.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na jovanamiljanovic.com/2016/05/biciklijadaPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed