Trening u Coca-Cola aktivnoj zoni

Beograd, 23. Maj 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Trening u Coca-Cola aktivnoj zoni

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Nada Piliškić je napisala tekst Trening u Coca-Cola aktivnoj zoni. Ovo je drugi deo posta gde sam pisala o prednostima vežbanja na otvorenom. Ako u svom gradu imate Coca-Cola aktivnu zonu, evo predloga za neke od vežbica koje možete raditi na spravama. :)

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Nada Piliškić je napisala tekst:

Trening u Coca-Cola aktivnoj zoni

Ovo je drugi deo posta gde sam pisala o prednostima vežbanja na otvorenom. Ako u svom gradu imate Coca-Cola aktivnu zonu, evo predloga za neke od vežbica koje možete raditi na spravama. :)

Trbušnjaci

Okrenite se leđima ka ripstolu, popnite se za dva ili tri stepenika u vis, tako da se uhvatite sa pretposlednju sipku. Ako ste početnik, ili imate problema sa donjim delom leđa, onda noge obavezno savijte u kolenima i podizite ih prema grudima. Ako ste napredniji ežbač, onda možete noge ispružiti u kolenima i podizati ih što više možete. Pokušajte da kontrolišete pokret, i da istom brzinom podižete i spuštate noge. Kada ih podižete tada izdahnite, kada ih vraćate u početni položaj udahnite. Uradite maksimalan broj ponavljanja koliko možete. U 2-4 serije, pauza između je oko 45 sekundi.

Zgibovi

Ovo je veoma napredna vežba. Iako najčešće viđamo muškarce da je rade, veoma je korisna i za žene. Ovo je jedna od onsovnih vežbi za gronji deo tela, koja je upravo i najbolji pokazatelj snage upravo gornje polovine tela. Ovde su aktivna leđa, ramena i ruke.

Postoje dve varijante kako ih možete radti. Jedna je da okrenete šake prema sebi, to je jednostavnija varijanta jer rade ruke. Ruke postavite u širini ramena, i podižite celo telo, dok brada ne pređe liniju šipke.

Na fotografiji dole desno, prikazano je sa šakama okrenutim od tela. Postavite ih dva puta šire od širine ramena. Počnete da podižete telo koliko ste u mogućnosti, do krajnje tačke, koja je ada vam brada dođe sa gornje strane šipke. Kada postavite šake široko, onda dominantno rade leđa, a manje ruke.

Izdah radite dok podižete telo na gore, udah kada se spuštate. Uradite maksimalan broj ponavljanja koliko možete. U 2-4 serije, pauza između je oko 45 sekundi.

Nordik

Ovo je nešto kao kardio sprava cross trainer. Simulira nordijsko skijanje. Stanete ravno, sa pravim leđima, ramena zarotirajte na nazad, tako da su daleko od ušiju. Ne treba da grčite vrat. Uhvatite rukama šipku ispred sebe i naizmenično pomerajte noge napred i nazad. Stopala su celom površinom oslonjena na pedalu. Brzina kojom radite je stvar izbora, ali svakako nemojte dozvoljavati da vam noge idu po inerciji. Kao i uvek, kontrolišite pokret. Dišete kontinuriano. Uradite maksimalan broj ponavljanja koliko možete. U 2-4 serije, pauza između je oko 45 sekundi.

Ripstol leđa

Isto kao kada radimo trbušnjake, samo ste sada okrenuti licem ka ripstolu. Noge istovremeno vučete ili gurate na nazad, što više možete, opet ne dozvoljavate da osećate bol u donjim leđima. Ako osećate bilo kakvu nelagodnost, onda noge savijte u kolenima i radite isto. Ovu vežbu je bolje da radite lagano, sve vreme potpuno kontrolišući pokret. Kada noge gurate na nazad, onda izdah, kada vraćate ka ripstolu onda udah. Uradite maksimalan broj ponavljanja koliko možete. U 2-4 serije, pauza između je oko 45 sekundi.

Penjanje preko ripstola

Vežbica koja podseća na igre iz detinjstva. Odlična je kao kardio. Penjete se sa jedne na drugu stranu. Da bi bila efikasna, možete se potruditi da radite na vreme. Pa tako zadate sebi da u roku od 1 minut, npr. 10 puta je preskočite, ili pak više ili manje. Naravno ako se osećate nestabilno i nesigurno, onda radite sporije. Disanje kontinuirano.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na fitt.rs/trening-u-coca-cola-aktivnoj-zoniPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed