Akcija "Cif čisti Srbiju" nastavljena u Negotinu - Očišćen spomenik hajduk Veljku Petroviću

Negotin, 18. Maj 2016. PR Objave: Saopštenje -

Akcija "Cif Äisti Srbiju" nastavljena u Negotinu - OÄiÅ¡Äen spomenik hajduk Veljku PetroviÄu

U okviru velike akcije čišćenja spomenika kulture u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik hajduk Veljku u Negotinu. Stručni tim kampanje "Cif čisti Srbiju" koji predvode konzervatori, profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa novijeg negotinskog spomenika ovom junaku uklonio je grafite, naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj.

U okviru velike akcije čišćenja spomenika kulture u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik hajduk Veljku u Negotinu. Stručni tim kampanje "Cif čisti Srbiju" koji predvode  konzervatori, profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa novijeg negotinskog spomenika ovom junaku uklonio je grafite, naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj. Nakon temeljnog čišćenja nanesen je i specijalni anti-grafitni sloj koji će olakšati njegovo dalje održavanje. Spomenik hajduk Veljku Petroviću, rad vajara Nebojše Mitrića, otkriven je 1983. godine u sećanje na velikog junaka iz perioda borbe protiv Turaka.  

"Od početka svog poslovanja u Srbiji kompanija Unilever Beograd uvek insistira podršci i saradnji sa lokalnom zajednicom. Već treću godinu zaredom čistimo spomenike i institucije kulture širom zemlje i ponosni smo na vrlo pozitivne reakcije koje dobijamo od građana i lokalnih samouprava. To nas je uverilo da smo uspeli da ostvarimo osnovni cilj ove kampanje, a to je podizanje nivoa svesti o čistoći", rekao je g. Dobrivoje Milovanović, direktor Unilever Beograd d.o.o. i dodao: "Naš plan je da očuvanje spomenika kulture, ali i drugih institucija kulture, bude trajno u svesti svih građana Srbije i zbog toga smo brendu Cif kao jednom od najboljih sredstava za čišćenje dodelili ulogu predvodnika i motivatora da se što više ljudi uključi i podrži ovu ideju."

Spomenik hajduk Veljku je četvrti spomenk koji je očišćen u ovogodišnjoj akciji "Cif čisti Srbiju". Pored Negotina, očišćeni su spomenici u u Topoli, Pirotu i Zrenjaninu, a na početku kampanje Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu za rođendan je poklonjeno čišćenje fasade od grafita. Kompanija Unilever pobrinula se i da u akciji učestvuju svi građani, jer će deo prihoda od prodatih sredstava iz palete Cif i ove godine izdvojiti za uređenje i čišćenje spomenika. Sve aktivnosti u kampanji mogu da se prate i na društvenim mrežama Facebook i Twitter, kao i na internet sajtu www.cifcistisrbiju.rs gde možete pronaći više informacija o spomenicima koji su očišćeni, ali i uključiti se u diskusiju ili ostaviti svoj komentar na ovu jedinstvenu akciju.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana akcija "Priroda u gradu - Kreirajmo male oaze za očuvanje pčelinjih zajednica"

Kompanija Pernod Ricard je deseti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti"... Više...

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Najlepše je doba kad je puna đačka torba

Desetodnevni program pod nazivom „Najlepše je doba kad je puna đačka torba" biće održan u... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed