Želim živjeti u aktivnoj zoni, a ti?

Beograd, 13. Maj 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Želim živjeti u aktivnoj zoni, a ti?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Ingrid Divković je napisala tekst Nema sretne duše bez zadovoljnog tijela. Da se riječ aktivna počela itekako krivo shvaćati shvatila sam prije nekog vremena kada sam jednu svoju čitateljicu nakon što mi je napisala da već dugo osjeća kreativnu blokadu (i mogu li joj pomoći po tom pitanju) upitala, „ Naravno da mogu, no najprije mi reci jesi li aktivna?"njezin je odgovor ubrzo stigao.„Jesam, ali ne koliko i vi."

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Ingrid Divković je napisala tekst:

Nema sretne duše bez zadovoljnog tijela

Da se riječ aktivna počela itekako krivo shvaćati shvatila sam prije nekog vremena kada sam jednu svoju čitateljicu nakon što mi je napisala da već dugo osjeća kreativnu blokadu (i mogu li joj pomoći po tom pitanju) upitala,  „ Naravno da mogu, no najprije mi reci jesi li aktivna?"njezin je odgovor ubrzo stigao.„Jesam, ali ne koliko i vi." Nisam shvatila što je htjela reći zato sam joj postavila konkretnije pitanje, „ Mislim na to jesi li aktivna? Vježbaš li i krećeš li se dovoljno?"Odgovor je brzo stigao. „ Aha, na to mislite. Mislila sam da mislite na facebook. Neću vam lagati. Ne vježbam. Nemam baš vremena a ni volje..." Najprije sam se zamislila nad njezinim riječima, jer ipak je bilo riječ o dvadesetogodišnjoj djevojci, a onda joj bez zadrške odgovorila „ E pa u tome leži problem tvoje kreativne blokade. Preaktivna si na facebooku, a nedovoljno aktivna u prirodi."

Izgovorivši te riječi upalila mi se lampica i to ona crvena, za alarm. Pomislila sam da, upravo je to razlog čudne energije koja je zavladala među ljudima. Preplavljeni smo lošim osjećajima poput kronične apatije, nezadovoljstva, anksioznosti, pa čak i depresije, i takvi osjećaji sve više i više zahvaćaju mlade ljude. Čak i one koji imaju naizgled sređen život. I upravo su oni razlog zašto smo toliko umorni, ljuti, bezvoljni, rastreseni ... Online u virtualnom svijetu često postaje offline za realni svijet što po mom mišljenju nikako nije dobro.

Biti aktivan na facebooku ne znači biti i aktivan u životu. To sam osjetila i na svojoj koži. Provodeći i do nekoliko sati online osjetila sam kako mi energija sve brže i brže pada, kako postajem nervozna i plaha, reklo bi se pucam na sitnicu. Mislila sam da je moja dužnost (prema čitateljima) biti non-stop online, no to dakako nije istina. Moja je dužnost, kao i vaša također, prvenstveno biti zdrava a potom sve ostalo.

Iz toga vam razloga želim pokazati kako izgleda moj offline svijet koji osim mnoštva drugih stvari uključuje i trening u aktivnim zonama, a koje su posvećene vježbanju na otvorenom. S obzirom da trenutno živim na Tenerifima vježbam u mjestu u kojem živim - Parque de la Reina. Moram biti iskrena i reći da je park koji vidite na slici u većini slučajeva poluprazan ili prazan što svjedoči tome da Španjolci ne vježbaju/ne vole vježbati. Većina otočana je pretila, naročito žene, a i djeca na ulici nerijetko umjesto lopte u rukama drže mobitel. No moram reći i to da je život na otoku specifičan, savršena klima dozvoljava da se ljudi ovdje kupaju tijekom cijele godine i da većinu vremena provode na otvorenom, tako da donekle shvaćam zašto su na otoku aktivne zone zapravo neaktivne. No bitno je to da aktivne zone postoje i da su besplatne i dostupne svima.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na ingriddivkovic.com/2016/05/zelim-zivjeti-u-aktivnoj-zoni-a-tiPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed