Može li Biciklijada i kod nas da traje svaki dan?

Beograd, 12. Maj 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Može li Biciklijada i kod nas da traje svaki dan?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Angelina Radulović je napisala tekst Za čim vredi trčati- uživajte u maratonu, ne iscrpljujte se sprintom. Nisam pristalica kada se neke novine ili dobre stvari promovišu jednom ili dva puta godišnje- noći muzeja, noći istraživača, dan bez automobila, biciklijada, nije nam dovoljan jedan dan godišnje takvih manifestacija. Za početak, možda, da ukažemo, podsetimo, skrenemo pažnju.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Angelina Radulović je napisala tekst:

Za čim vredi trčati- uživajte u maratonu, ne iscrpljujte se sprintom

Nisam pristalica kada se neke novine ili dobre stvari promovišu jednom ili dva puta godišnje- noći muzeja, noći istraživača, dan bez automobila, biciklijada, nije nam dovoljan jedan dan godišnje takvih manifestacija. Za početak, možda, da ukažemo, podsetimo, skrenemo pažnju. Ali, da bi promenili navike ljudi i naveli ih da unesu neke promene u svoj život, da ga promene na bolje,  potrebno je da im to nešto lepo omilimo i omasovimo.

Vožnja bicikla je verovatno jedna od najlepših  i najzdravijih veština koje većina nas nauči u ranom detinjstvu. I osim retkih zaljubljenika u biciklizam, većina nas gotovo nikada ne vozi bicikl. A šta nas sprečava da uživamo u ovoj sjajnoj veštini koja se ne zaboravlja? U laganoj vežbi i mogućnosti da stignemo svuda kada poželimo?

U našoj porodici od nas petoro, samo najmlađa Sara još ne vozi bicikl. Svi ostali smo biciklisti, ja potpuno neaktivan (a muž me ubeđuje da se aktiviram  i obećava kuppovinu bicikla), klinci jurcaju po kraju na svojim biciklima, a moj dragi je u vožnji bicikla našao sjajan način da se tokom vikenda odmori od posla i reši nagomilanog stresa. Vozi rekreativno, a naše vikend ture obično spajaju lepo i korisno - odaberemo destinaciju - Sremske Karlovce, Avalu, Inđiju, Aranđelovac, Zrenjanin, do koje moj dragi muž vozi bicikl, a ja sa decom dođem kolima, na izlet. I svaki put se sjajno provedemo. Ovo za sada sjajno funkcioniše, ali bi voleli da uskoro pedalamo duže ture - zajedno!

  1. maja u Beogradu se tradicionalno održava "Coca - Cola biciklijada".  Simbolično, 15. maja, na Dan porodice, ovo će biti lepa prilika da se porodice druže i provozaju zajedno ulicama Beograda na biciklu. Ulice će, makar na taj jedan dan preplaviti biciklisti. Ali, da bi nam biciklizam zaista bio važan i postao svakodnevica, treba nam 100 Biciklijada godišnje. Ili mnogo promena u nama i oko nas.

Pročitajte i ovo:   Javni čas polaznika tromesečnih kreativnih školica na Novom Beogradu

Šta bi moglo i trebalo da uradimo kako bi i naš grad postao poput nekih evropskih, grad bicikala, zdravijih srca i manje zagađenog vazduha?

Može li Biciklijada i kod nas da traje svaki dan?

Šta nam je potrebno da postanemo biciklistički grad i nacija?

  • Osnovni uslov kvalitetna biciklistička infrastruktura. Svi znamo kako izgledaju Beogradske ulice i kolaka su retkost uređene biciklističke staze. Odlasli se snalaze, voze kolovozom, često dovode sebe u opasnost (a nekrektni vozači automobila su tek posebna priča), ali da bi našu decu pustili na bicikle i na njima u svet, potrebno je da budu bezbedna i da imaju kuda da voze. "Da bi mogli da se da se koriste bicikle potrebne su nam staze i upravo radimo sa udruženjima da se broj biciklističkih staza poveća. U izradi je i studija čiji je cilj da se izgrade nove staze dužine 15 kilometara i koridori dugi 30 kilometara", obećao je pre neki dan gradski menadžer. Nadamo se da ćemo se uskoro radovati novim stazama za bicikliste.
  • Grad treba da pomogne omasovljenje vožnje i stvori uslove. U Beogradu već petu godinu postoji sjajna akcija "Parkiraj i bicikliraj", i od 1. aprila počela je nova sezona. Bicikle možete iznajmjiti za sada na tri lokacije „Ada Ciganlija", „Sava centar" i „Milan Gale Muškatirović". Svako ko dođe autobilom na parkiralište uz ličnu kartu dobija besplatno dva bicikla koja može da koristi dok se ne vrati po svoje vozilo.

Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na www.maminsvet.net/2016/05/06/moze-li-biciklijada-i-kod-nas-da-traje-svaki-danPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed