Akcija "Cif čisti Srbiju" nastavljena u Pirotu - Očišćen spomenik oslobodiocima Pirota od Turaka

Pirot, 10. Maj 2016. PR Objave: Saopštenje -

Akcija "Cif Äisti Srbiju" nastavljena u Pirotu - OÄiÅ¡Äen spomenik oslobodiocima Pirota od Turaka

U nastavku velike akcije čišćenja spomenika i institucija kulture u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik oslobodiocima Pirota od Turaka. Stručni tim kampanje "Cif čisti Srbiju" koji predvode konzervatori, profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa čuvenog pirotskog spomenika uklonio je grafite, naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj.

U nastavku velike akcije čišćenja spomenika i institucija kulture u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik oslobodiocima Pirota od Turaka. Stručni tim kampanje "Cif čisti Srbiju" koji predvode konzervatori, profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa čuvenog pirotskog spomenika uklonio je grafite, naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj. Nakon temeljnog čišćenja nanesen je i specijalni anti-grafitni sloj koji će olakšati njegovo dalje održavanje.

„Ulaganje u lokalnu zajednicu i podrška njenom razvoju veoma su važni za poslovanje kompanije Unilever Beograd. Reakcije koje od početka sprovođenja ove kampanje dobijamo od građana i lokalne zajednice u Srbiji uveravaju nas da radimo veoma korisnu stvar i verujem da smo uspeli da prenesemo poruku ove kampanje, a to je da higijena i čistoća treba da budu na visokom nivou, kako u našem domu tako i u prostorima koje koristimo svi", rekao je g. Dobrivoje Milovanović, direktor kompanije Unilever Beograd d.o.o. i dodao: „Naš plan je da očuvanje spomenika kulture, ali i drugih institucija kulture i javnih površina, bude trajno u svesti svih građana u Srbiji i zbog toga smo brendu Cif, kao jednom od najboljih sredstava za čišćenje, dodelili ulogu predvodnika i motivatora da se što više ljudi uključi i podrži ovu ideju."

Nakon uređenja fasade Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, čime je ove godine i zvanično počela akcija „Cif čisti Srbiju" zvanično počela i čišćenja spomenika Karađorđu u Topoli, sada će i građani Pirota i gosti ovog grada moći da vide jedan od najznačajnijih gradskih spomenika u svom punom sjaju. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj kampanji tokom maja će biti očišćeni i spomenici kulture u Zrenjaninu i Negotinu, čemu će na indirektan način doprineti i građani, jer će deo prihoda od prodatih sredstava za čišćenje iz palete Cif izdvojiti za ovu akciju. Više informacija o kampanji, ali i o spomencima koji će biti očišćeni možete pronaći na internet stranici www.cifcistisrbiju.rs kao i na zvaničnim Facebook (CifcistiSrbiju) i Tviter (@CifcistiSrbiju) profilima kampanje.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana akcija "Priroda u gradu - Kreirajmo male oaze za očuvanje pčelinjih zajednica"

Kompanija Pernod Ricard je deseti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti"... Više...

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Najlepše je doba kad je puna đačka torba

Desetodnevni program pod nazivom „Najlepše je doba kad je puna đačka torba" biće održan u... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed