Veliko proljećno spremanje - kako postići balans uma i tijela

Beograd, 25. April 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Veliko proljeÄno spremanje - kako postiÄi balans uma i tijela

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jelena Kaluđerović je napisala tekst Veliko proljećno spremanje - kako postići balans uma i tijela Prelaz iz jednog u drugo godišnje doba (ponajviše iz zime u proljeće), postao je toliko buran da nerijetko ostavlja brojne posljedice kako na ljudsku glavu tako i na tijelo. Većina nas je sklona da svoje neraspoloženje, nezadovoljstvo, pospanost, gojaznost, vezuje za vremenske (ne)prilike i smjenu godišnjih doba.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Jelena Kaluđerović je napisala tekst:

Veliko proljećno spremanje - kako postići balans uma i tijela

Prelaz iz jednog u drugo godišnje doba (ponajviše iz zime u proljeće), postao je toliko buran da nerijetko ostavlja brojne posljedice kako na ljudsku glavu tako i na tijelo. Većina nas je sklona da svoje neraspoloženje, nezadovoljstvo, pospanost, gojaznost, vezuje za vremenske (ne)prilike i smjenu godišnjih doba. Nije da nema istine i u tome. Priroda nam veoma često pokazuje svoju moć, i u nekim situacijama zaista ne možemo da joj se suprotstavimo, ali zato uvijek možemo da joj se prilagodimo. Ovim tekstom, koristeći svoja lična iskustva, želim da vas inspirišem kako da svoj um i tijelo pripremite za svako godišnje doba, a naročito ono koje nam poslije hladnih zimskih dana donosi toplo vrijeme, sunce, duže dane i bezbroj novih mogućnosti. Vrijeme je za proljeće!

Ono što jedemo to i postajemo.

Sa dolaskom proljeća, dolaze sunčani i lijepi dani, koji većinu ljudi motivišu da se podvrgnu specijalnom režimu ishrane, kako bi se za kratko vrijeme oslobodili viška kilograma nagomilanih tokom zime (Gotovo svi želimo obući laganu garderobu i izgledati lijepo u njoj). Prva stvar koju ovdje želim da istaknem je, da sve kilograme koje brzo izgubite, još brže i vratite. Zato savjetujem, da se o režimima ishrane posavjetujete sa nutricionistima i ostalim stručnim licima. Npr. možete posjetiti blog www.fitt.rs koji vodi koleginica Nada Piliskic, jedna od učesnica u projektu Coca Cola Bloggers Network Adria. Saglasna sam da u ishranu treba uključiti što više voća i povrća, ribu i dosta tečnosti, ali ne zaboravite da i ostala hrana treba da se uzima u određenim količinama.

Kako sam ja uspjela da izbalansiram ishranu tokom cijele godine, a da pritom imam odličnu kilažu, dobro zdravlje i da se odlično osjećam? Prije 6 godina uradila sam test na intoleranciju hrane u beogradskoj klinici Holitimed kojim sam otkrila da neke namirnice jednostavno ne prijaju mom organizmu, kao npr.: mlijeko i mliječni proizvodi, kafa, pasulj, paprika, narandža, itd. Vjerovali ili ne, kafu nisam popila već šestu godinu, ali sam je zamijenila zelenim čajem i kakaom. Osjećam se sjajno. Test na intoleranciju hrane mi je donio najljepši mogući osjećaj. Jedem i pijem ono što odgovara mom organizmu – kada želim i koliko želim, bez griže savjesti i osjećaja težine u stomaku. Proljeće dočekujem spremna i zadovoljna, te vam toplo preporučujem da uradite ovaj test, kojim se postiže dugotrajni efekat i promjena metabolizma. Možda trenutno niste spremni da ga se striktno pridržavate, ali ćete zahvaljujući rezultatima testa, uvijek negdje u glavi znati šta vam od namirnica prija a šta ne. Na taj način ćete (ne)svjesno početi da kupujete i konzumirate baš onu hranu koja odgovara vašem organizmu. Jer zapamtite, ono što jedemo, to i postajemo. Dakle, sami biramo!


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na jelenakaludjerovic.com/veliko-proljecno-spremanje-kako-postici-balans-uma-i-tijelaPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed