Za čim vi trčite u životu?

Beograd, 21. April 2016. PR Objave: Obaveštenje -

Za Äim vi trÄite u životu?

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Aleksandra Birta Ilić je napisala tekst: Za čim vi trčite u životu? Da li se ponekad nađete u situaciji mentalne i fizičke iscrpljenosti? Kada više ne znate ni šta tačno želite ni šta vas je podstaklo da radite to što vas umara. Kada imate osećaj da želite da odustanete jer je to nešto što radite prestalo da ima smisao, pa onda osećate krivicu i bes na sebe što ste vreme protraćili na nešto što vas više ni ne ispunjava.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Aleksandra Birta Ilić je napisala tekst:

Za čim vi trčite u životu?

Da li se ponekad nađete u situaciji mentalne i fizičke iscrpljenosti? Kada više ne znate ni šta tačno želite ni šta vas je podstaklo da radite to što vas umara. Kada imate osećaj da želite da odustanete jer je to nešto što radite prestalo da ima smisao, pa onda osećate krivicu i bes na sebe što ste vreme protraćili na nešto što vas više ni ne ispunjava.

Ja se jesam našla u takvoj situaciji. Više puta. Ponekad sam sve obustavljala u momentu saznanja da „to nije to", ali češće sam celu priču doterivala do kraja, kako ne bih osetila gorčinu protraćenog vremena. No, u tim situacijama nisam osetila ushićenje niti radost kakvoj sam se nadala s početka. Više je to bilo olakšanje jer je sve gotovo, pre nego ushićenje zbog samih rezultata. A priznanje takve realnosti samoj sebi je bilo baš porazno.

„Prestani da trčiš za onim što ti misli žele i kreni da trčiš za onim što ti duša ište" (nepoznat autor) 

Ovo saznanje me je diglo iz mrtvih. Zaista, kada primat damo glavi često se ispostavi da nam je ona u stvari neprijatelj. Neretko nas tera da trčimo za pogrešnim vrednostima: za novcem, prestižom, uspehom, provodom, za pogrešnim ljudima. Koliko samo osoba nije vredno naše pažnje i našeg dragocenog vremena. Družimo se tako sa nekima koji nam samo kradu energiju, crpe sve što je pozitivno u nama ili nas prosto iskorišćavaju. Oni čine da imamo manje vremena za ljude koji trče SA nama, koji nam daju isto koliko i traže i koji nas strpljivo čekaju dok ne shvatimo da smo trčali ZA pogrešnim ljudima.

Koliko puta u životu trčimo i za pogrešnim „SOBOM"? Kada mislimo da smo nešto što nismo ili kada želimo da budemo nešto što nikada nećemo dostići. Glava nas često zarobi u prošlosti ili nas nestrpljivo vuče ka budućnosti, dok nam sadašnjost izmakne iz ruku. Opterećujemo se starim greškama, borimo se sa krivicom zbog nečega što je već završeno ili je prebacujemo na drugu osobu. I tako često narušimo i fizičko zdravlje, jer smo na celom tom mukotrpnom putovanju i sopstveno telo zapostavili.

A srce svo vreme kuca, održava nas živima i pokušava da pobedi bitku sa ogromnom i punom glavom. Tako često ga ne slušamo ili se pravimo da ne postoji, a ono je neretko centar sve naše ljubavi i svih naših bitnih uvida. Uvida? Pa kako to sad. Zar uvidi ne pripadaju glavi i našim mislima? Naravno da da. I naravno da glavu ne možemo u potpunosti isključiti. Uvidi koji dolaze „od srca" su oni koji sadrže naše želje i našu ljubav prema sebi i drugima. Ti uvidi nemaju tačku na svom kraju, već su otvoreni za promene i nedefinisane završetke. Uvidi koji dolaze isključivo iz glave predstavljaju zahteve (neretko „po svaku cenu") i uglavnom se završavaju sa jednim velikim uzvičnikom. A stvarnost nas onda često ošamari jer ne prihvata takav naš zahtev.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na creactive.rs/za-cim-vi-trcite-u-zivotuPODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed