Novogodišnja odluka: Trčanje - četiri mjeseca kasnije

Beograd, 20. April 2016. PR Objave: Obaveštenje -

NovogodiÅ¡nja odluka: TrÄanjeâ-âÄetiri mjeseca kasnije

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Matt Marenić je napisao tekst: Novogodišnja odluka: Trčanje - četiri mjeseca kasnije Da bi započeli s ovom pričom, prvo moramo malo otići u prošlost. Ne tako daleko, točnije nešto malo više od četiri mjeseca, pred kraj prosinca. Prosinac je osim po slavlju, djedu Mrazu i ostalim šarenim likovima poznat i po tome što svi mi volimo raditi neki rezime toga što nam se dobro i manje dobro dogodilo tijekom godine.

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Matt Marenić je napisao tekst:

Novogodišnja odluka: Trčanje - četiri mjeseca kasnije

Da bi započeli s ovom pričom, prvo moramo malo otići u prošlost. Ne tako daleko, točnije nešto malo više od četiri mjeseca, pred kraj prosinca.

Prosinac je osim po slavlju, djedu Mrazu i ostalim šarenim likovima poznat i po tome što svi mi volimo raditi neki rezime toga što nam se dobro i manje dobro dogodilo tijekom godine. Uvijek se svega tu nađe na tome popisu. Dok neki vole taj popis predočiti na papir u dvije kolone, ja ga više volim imati onako mentalno.

Pored popisa kojim radim rezime godine na odlasku, radim i na drugom (također mentalnom) popisu odluka koje ću napraviti u narednoj godini. Taj popis nikada nije dug i uvijek se svodi na dvije iste odluke:

  • nastaviti s trčanjem te pokušati biti još aktivniji i
  • pokušati zaraditi više para.

Nekima se možda ove odluke mogu činiti bezvrijednima, ali meni su postale dobar način da preko njih posložim ostale stvari u životu.

Sada se cijela priča vrača u sadašnje vrijeme, u travanj. Prošlo je četiri mjeseca od novogodišnjih odluka a neke od njih su se počele ostvarivati ili barem postoji neka naznaka da se ostvaruju.

Odluke koje se držim i dalje, barem tri puta ne tjedan je trčanje. Ono što sam pronašao u trčanju, da je to odličan način da dovedem svoje mentalno i fizičko stanje u neki balans. Nakon cjelodnevnog sjedenja, jedenja gluposti iz pekare, nema ništa bolje nego obuči tenisice i otrčati svoju rutu. Kasnije si sretan što te ništa ne boli, ostavio se iza sebe određene kilometre, a tijelo i glava se napunilo pozitivnom energijom.

U našim užurbanim životima, sve je popularnije da se za trčanje koristi traka i slični uređaji. Ja nisam njihov ljubitelj i uvijek ću prije preporučiti da se ide van trčati.

Zašto? Traka za trčanje se nalazi u zatvorenom prostoru koji je obično klimatiziran. To je opet kao da smo na radnom mjestu, samo smo aktivni. Kada izađemo van i osjetimo zrak, sunce i koristimo svoja osjetila, postajemo dio prirode i tako se punimo i mentalno i fizički. Ovo nije neko pametovanje, nego je jednostavno tako. Zato je važno da smo vani na otvorenom i krećemo se.

Jedan od pametnih savjeta koji su i meni dani kada sam počeo trčati je da idem polako i postupno povećavam kilometražu. Nije potrebno odmah pretrčati 1,5 ili 10 kilometara. Kreneš i kada ti tijelo kaže da više ne ide nakratko zastaneš i dalje lagano hodaš. Sljedeći puta par metara više i za tren će padati dužine. Treba biti uporan i ne odustajati.


Ovo je samo deo teksta. Ceo tekst možete pročitati na https://mattmarenic.com/novogodi%C5%A1nja-odluka-tr%C4%8Danje-%C4%8Detiri-mjeseca-kasnije-f6065023b82e#.bh3f87lk7PODACI O FIRMI

Naziv: Bloggers Network
Adresa: Rajka Mamuzića 6
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Zajednička izjava o završetku projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria

Regionalni projekat Coca-Cola Bloggers Network Adria završava se nakon tri izuzetno uspešne godine... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed