Novi Jaguar XF na Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 pneumaticima

Kranj, Slovenija, 04. April 2016. PR Objave: Saopštenje -

Novi Jaguar XF na Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 pneumaticima

Jaguar je na samom početku razvoja vozila XF definisao glavne smernice za pneumatik, koje je Goodyear ispunio sa pneumatikom Eagle F1 Asymmetric 3. Goodyear je prilikom razvoja ovog pneumatika koristio inovativnu tehnologiju smeše i najsavremenije proizvodne kapacitete. Jaguar XF je jedan od prvih automobila u Evropi koji će kao originalnu opremu imati nedavno predstavljene vrhunske pneumatike Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3.

Jaguar je na samom početku razvoja vozila XF definisao glavne smernice za pneumatik, koje je Goodyear ispunio sa pneumatikom Eagle F1 Asymmetric 3. Goodyear je prilikom razvoja ovog pneumatika koristio inovativnu tehnologiju smeše i najsavremenije proizvodne kapacitete.

Jaguar XF je jedan od prvih automobila u Evropi koji će kao originalnu opremu imati nedavno predstavljene vrhunske pneumatike Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3. Jaguar je već na samom početku razvoja XF modela definisao glavne smernice za pneumatik kao što su odlična vodljivost na suvoj i mokroj podlozi, kratak zaustavni put, nizak otpor kotrljanja (manja potrošnja goriva i emisije CO2) i udobnost pri vožnji – sve to bez kompromisa na račun ostalih performansi pneumatika. Goodyear je tokom razvoja pneumatika implementirao navedene smernice, tako da Eagle F1 Asymmetric 3 ispunjava sve zahteve.

Inovativnom tehnologijom smeše, Goodyearov pneumatik doneo je Jaguaru znatna poboljšanja na području prianjanja na mokroj podlozi i zaustavnom putu, a pomoću najsavremenijih proizvodnih kapaciteta, koji su omogućili smanjivanje težine pneumatika, postignuti su visok nivo vodljivosti, tiha i udobna vožnja uz nizak otpor kotrljanja. Zahvaljujući optimalnoj čvrstoći dezena, pneumatik se odlično pokazao i na testovima vodljivosti na suvoj podlozi.[1]

Brojna nova Jaguar XF vozila biće opremljena najnovijim Goodyearovim pneumaticima Eagle F1 Asymmetric 3, i to u dimenzijama 225/55R17 101Y XL, 245/45R18 100Y XL, 245/40R19 98Y XL i 255/35R20 97Y XL. Svi pneumatici će dodatno nositi oznaku J koja pokazuje da ih je Jaguar testirao i homologizovao. 


[1] Rezultati su deo internog testiranja koja su vršili Goodyear i Jaguar u periodu od septembra 2013. do jula 2015. na stazama za testiranje Mireval, Wittlich, MIRA, IDIADA i Arjeplog.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.euwww.dunlop.euwww.fulda.eu i www.sava-tires.com.

 

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 67 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 50 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed