Novi Dunlopov pneumatik - Uzbudljiva vožnja uz precizno upravljanje

Kranj, Slovenija, 22. Mart 2016. PR Objave: Saopštenje -

Novi Dunlopov pneumatik - Uzbudljiva vožnja uz precizno upravljanje

Dunlopov novi letnji pneumatik postigao je vrhunske rezultate na nezavisnim testovima u kategorijama prianjanja i preciznog upravljanja. Namenjen je svim vozačima koji žele uzbudljivo i nezaboravno iskustvo prilikom vožnje. Novi letnji pneumatik Sport Maxx RT2 razvijen je na osnovu bogatog Dunlopovog iskustva u endurans trkama i u skladu sa filozofijom "Forever Forward" koja promoviše uzbudljiva događanja u vožnji, a odlikuju ga izvanredno prianjanje i odlična vodljivost.

Dunlopov novi letnji pneumatik postigao je vrhunske rezultate na nezavisnim testovima u kategorijama prianjanja i preciznog upravljanja. Namenjen je svim vozačima koji žele uzbudljivo i nezaboravno iskustvo prilikom vožnje.

Novi letnji pneumatik Sport Maxx RT2 razvijen je na osnovu bogatog Dunlopovog iskustva u endurans trkama i u skladu sa filozofijom "Forever Forward" koja promoviše uzbudljiva događanja u vožnji, a odlikuju ga izvanredno prianjanje i odlična vodljivost. Ovaj pneumatik na trkačkoj stazi postiže kraće vreme po krugu nego njegov prethodnik [1], model Sport Maxx RT koji je dobio brojne nagrade.

Nezavisni uporedni testovi koje je sproveo TUV Sud [2], pokazali su da predstavljeni pneumatik beleži izuzetne rezultate na području prianjanja i preciznog upravljanja, kao i da se odlično ponaša u situacijama koje zahtevaju vrhunske performanse. Na mokroj trkačkoj stazi ovaj pneumatik zabeležio je za 1,3% kraće vreme po krugu i pokazao za 4,1% bolju vodljivost na suvoj podlozi u poređenju sa prosekom četiri glavna konkurentna pneumatika. Sport Maxx RT2 ostvario je odlične rezultate i na testovima koja je sprovela DEKRA, kada se pokazalo da u poređenju sa prosekom glavnih konkurentnih pneumatika, ima čak za 34% manje habanje na najviše opterećenoj osovini [3].

Izvanredne karakteristike novog pneumatika je već uočio proizvođač trkačkih automobila Radical i izabrao ga kao standardnu opremu modela 2016 RXC Turbo koji se smatra jednim od najekstremnijih automobila na putu.

Glavne tehničke karakteristike pneumatika:

  • Smeša gazećeg sloja sa smolom za prianjanje, baziranoj na smoli kaučukovca, omogućava optimalno prianjanje na mokrim i suvim putevima.
  • Veliki rameni blokovi omogućavaju bolje prianjanje u krivinama u poređenju sa prethodnikom.
  • Blokovi za efikasno kočenje omogućavaju kraći zaustavni put u odnosu na prethodnika, što se naročito ispoljava pri velikim brzinama.
  • Pojas korda u karkasi sa izuzetnom čvrstoćom na istezanje obezbeđuje bolji osećaj za put i veću preciznost pri upravljanju u poređenju sa prethodnikom.

Raspon dimenzija pneumatika Dunlop Sport Maxx RT2 kreće se od 17 do 21 inča, od čega je 80% na raspolaganju u ponudi od marta 2016.


[1] Test je naručio Dunlop septembra 2015. godine, a izvršio ga je TUV SUD Product Service GmbH (Izveštaj br. 713066268) u Mirevalu; dimenzije 225/45R17 91Y; vozila Golf VI 1.4 TSI i Golf VI GTi. Rezultati testova: 1,96 sekunde kraće vreme po krugu u poređenju sa svojim prethodnikom Dunlop Sport Maxx RT.

[2] Test je naručio Dunlop septembra 2015. godine, a izvršio ga je TUV SUD Product Service GmbH (Izveštaj br. 713066268) u Mirevalu; dimenzije 225/45R17 91Y; vozila Golf VI 1.4 TSI i Golf VI GTi. Rezultati testova: 4,1% bolja vodljivost na suvoj podlozi, 1,3% kraće vreme po krugu na mokroj stazi i 5,6% bolji rezultat na testu na mokroj kružnoj stazi u poređenju sa prosekom testiranih vrhunskih konkurentnih pneumatika: Michelin Pilot Sport 3, Bridgestone Potenza S001, Pirelli P Zero i Continental Sportcontact 5.

[3] Test je naručio Dunlop, a izvršila DEKRA: LRT 2015-137 dana 2.11.2015. godine. Vozilo: Golf VII 2.0 TDI 150 HP. Staza FP01, Mireval, Francuska. Dužina ture 19.275 km (6 ciklusa). Vrsta testa: habanje gazećeg sloja. Dimenzije pneumatika: 225/45 R17. U poređenju sa prosekom rezultata testiranih vrhunskih konkurentnih pneumatika: Pirelli P Zero, Michelin Pilot Sport 3, ContiSportContact 5 i Bridgestone Potenza S001.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.euwww.dunlop.euwww.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 67 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 50 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Odlični rezultati BIS učenika na Kembridž testovima

Britanska internacionalna škola u Beogradu (BIS), prva je privatna škola koja u Srbiji sprovodi... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed