Goodyear predstavio novi letnji pneumatik vrhunskih voznih karakteristika

Kranj, Slovenija, 14. Mart 2016. PR Objave: Saopštenje -

Goodyear predstavio novi letnji pneumatik vrhunskih voznih karakteristika

Najnoviji pneumatik iz uspešne Eagle serije, ubedljivo je pobedio konkurente na nezavisnim testovima u kategorijama zaustavni put i habanje, čime je dokazao svoj prvoklasni kvalitet. Najnoviji Goodyearov letnji pneumatik Eagle F1 Asymmetric 3 izvanrednih karakteristika, koje omogućavaju bolju kontrolu nad vozilom i veći užitak u vožnji, predstavljen je na ovogodišnjem Ženevskom salonu automobila.

Najnoviji pneumatik iz uspešne Eagle serije, ubedljivo je pobedio konkurente na nezavisnim testovima u kategorijama zaustavni put i habanje, čime je dokazao svoj prvoklasni kvalitet.

Najnoviji Goodyearov letnji pneumatik Eagle F1 Asymmetric 3 izvanrednih karakteristika, koje omogućavaju bolju kontrolu nad vozilom i veći užitak u vožnji, predstavljen je na ovogodišnjem Ženevskom salonu automobila.

Rezultati nezavisnog testa TUV Sud(1) pokazali su da je ovaj pneumatik ubedljivi pobednik pri kočenju kako na suvim, tako i na mokrim putevima. U poređenju sa prosekom performansi tri konkurentna pneumatika, zaustavni put na suvoj površini je kraći za 1,3, a na mokroj podlozi čak za 2,6 metara. Takođe, Goodyearov pneumatik na mokrim putevima ima bolju vodljivost za 4%. Kraći zaustavni put omogućava nova tehnologija aktivnog kočenja (Active Braking Technology) koja obezbeđuje povećanu površinu naleganja i bolje prianjanje pri kočenju. Važan doprinos vrhunskim performansama novog pneumatika pružaju i nova smeša za bolje prianjanje i lepljiva smola koji pneumatiku obezbeđuju čvrsto prianjanje. Zahvaljujući novoj tehnologiji Reinforced Construction, ovaj pneumatik je jači i lakši, što poboljšava njegovu vodljivost i performanse u krivini, smanjuje habanje i povećava stepen iskorišćenja goriva. Rezultati TUV Sud testa takođe su pokazali da je otpor kotrljanja pneumatika manji za 10,9% od proseka tri testirana konkurentna pneumatika.(2)

U poređenju sa drugim vrhunskim pneumaticima na tržištu, Eagle F1 Asymmetric 3 odlikuju i odlične karakteristike u pogledu habanja. Test nezavisne organizacije DEKRA(3) je pokazao da Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 omogućava čak 11.500 više pređenih kilometara, odnosno 31% manje habanje u poređenju sa prosekom tri glavna konkurentna pneumatika.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 dopunjava uspešnu seriju Eagle pneumatika namenjenu vrhunskim vozilima koji su brojnim pobedama na različitim testovima dokazali svoj prvoklasni kvalitet.

Novi pneumatik Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 na raspolaganju je u 41 dimenziji, od 17 do 20 inča, a od marta 2016. u ponudu će biti uključena i većina ostalih dimenzija.


1) Testiranje je po narudžbi preduzeća Goodyear Dunlop vršio TUV SUD Product Service GmbH od septembra do oktobra 2015. godine. Pneumatik je upoređivan sa tri glavna konkurentna pneumatika: Bridgestone Potenza S001, Michelin Pilot Sport 3 i Continental SportContact 5. Dimenzije pneumatika: 225/45 R17 91Y; vozilo: VW Golf; mesta testiranja: Mireval (F), Papenburg (D) i TUV SUD PS Garching (D); izveštaj br. 713066268.

2) Ocene za otpor kotrljanja: Continental Sport Contact 5 - 101,6; Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 - 100; prosek glavnih konkurenata - 89,1. Delimični rezultati testiranja iz izveštaja br. 713066268.

3) U poređenju sa prosekom tri najnovija pneumatika glavnih konkurenata u segmentu UHP koji su bili na raspolaganju u vreme testiranja (Michelin Pilot Sport 3, Bridgestone Potenza S001, Continental SportContact 5). Testiranje je vršeno od septembra do oktobra 2015. godine, a izvršila ga je DEKRA po narudžbini Goodyear Dunlop. Dimenzije pneumatika: 225/45 R17 91Y; vozilo: VW GOLF VII - 150 CV; mesta testiranja: otvoreni put i staza za testiranje FP01 sa uslovima opisanim u testu #2015-137.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.euwww.dunlop.euwww.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 67 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 50 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Job Fair 2023 - Tvoja karijera počinje ovde!

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST - BEST Niš organizuje 15. po redu jubilarni Sajam poslova... Više...

Job Fair 2022 - Tvoja karijera počinje ovde!

Organizacija BEST po četrnaesti put omogućila je studentima, diplomicima i postdiplomcima šansu... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed