Dunlop se u Le Manu vraća u vrhunsku klasu LMP1

Kranj, Slovenija, 26. Februar 2016. PR Objave: Saopštenje -

Dunlop se u Le Manu vraÄa u vrhunsku klasu LMP1

Nakon sprovedenih obimnih testiranja, tim Rebellion Racing je izabrao Dunlop kao dobavljača pneumatika za Svetsko prvenstvo FIA u endurans trkama. Za ovog proizvođača pneumatika to predstavlja izuzetan uspeh, jer je na prvenstvu LMP1 poslednji put zabeležio pobedu 2011. godine u američkoj seriji Le Mana. Dunlop se ove godine vraća u kategoriju LMP1 Svetskog prvenstva FIA u endurans trkama (WEC), kao tehnički partner tima Rebellion Racing.

Nakon sprovedenih obimnih testiranja, tim Rebellion Racing je izabrao Dunlop kao dobavljača pneumatika za Svetsko prvenstvo FIA u endurans trkama. Za ovog proizvođača pneumatika to predstavlja izuzetan uspeh, jer je na prvenstvu LMP1 poslednji put zabeležio pobedu 2011. godine u američkoj seriji Le Mana.

Dunlop se ove godine vraća u kategoriju LMP1 Svetskog prvenstva FIA u endurans trkama (WEC), kao tehnički partner tima Rebellion Racing. Na prvenstvu, u koje spada i trka 24 sata Le Mana, tim Rebellion učestvovaće sa unapređenom varijantom svog vozila R-One LMP1-L. Takođe, Rebellion Racing je poslednje četiri godine na pomenutom prvenstvu važio za vodeći tim bez podrške proizvođača, što potvrđuje i osvojeni pehar FIA WEC u endurans trkama za privatne ekipe LMP1. U sezoni 2015 FIA WEC, tim je postigao četiri pobede u klasi Privateer LMP1, a uz podršku Dunlopa u 2016. godini se očekuju još veći uspesi.

Ovom odlukom se uvodi otvorena konkurencija za pneumatike u kategoriji LMP1, i to prvi put posle 2012. godine, kada je Dunlop nabavljao pneumatike za tim OAK. U međuvremenu, Dunlop se na prvenstvu FIA WEC koncentrisao na kategoriju LMP2 u kojoj je zadnjih pet godina svake godine pobeđivao tim sa Dunlopovim pneumaticima.

Između ostalog, Dunlop je na trkama 24 sata Le Mana pobedio više puta nego bilo koji drugi proizvođač pneumatika. Dunlop pneumatike namenjene moto trkama razvija međunarodna grupa saradnika sa sedištem u Birminghamu (Velika Britanija), Hanauu (Nemačka) i Colmar-Bergu (Luksemburg).

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.euwww.dunlop.euwww.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 67 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 50 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed