Sviranje instrumenta poboljšava rad mozga

Čačak, 22. Januar 2016. PR Objave: Saopštenje -

Sviranje instrumenta poboljšava rad mozga

Pitate se zašto vaše dete treba da uči da svira instrument, ako nema ambicije da se bavi time ili ako neće biti poznati muzičar? Naučnici kažu da sviranje muzičkog instrumenta angažuje više različitih delova mozga od čitanja, izrade matematičkih zadataka ili slikanja. Kako sviranje instrumenta koristi vašem mozgu? Simultani pokreti ruke ili noge, slušanje tonova i čitanje nota pokreću veliki broj moždanih vijuga tako da je izvođenje nekog muzičkog dela fitnes za ceo mozak.

Pitate se zašto vaše dete treba da uči da svira instrument, ako nema ambicije da se bavi time ili ako neće biti poznati muzičar? Naučnici kažu da sviranje muzičkog instrumenta angažuje više različitih delova mozga od čitanja, izrade matematičkih zadataka ili slikanja.

Kako sviranje instrumenta koristi vašem mozgu?

Simultani pokreti ruke ili noge, slušanje tonova i čitanje nota pokreću veliki broj moždanih vijuga tako da je izvođenje nekog muzičkog dela fitnes za ceo mozak. Dugotrajnim vežbanjem unapređuje se funkcionisanje mozga što se pozitivno odražava  i na druge oblasti života. Sviranje instrumenta dovodi do razvoja intelekta, logike i koordinacije.

Kada slušate muziku angažuju se različiti delovi mozga, ali kada svirate instrument, u mozgu se dešava nešto slično vatrometu.  I samo slušanje muzike deluje stimulativno na mozak, a sviranje razvija i motoriku. Dok vaše dete svira, ono angažuje skoro sve delove mozga u isto vreme, a time jača različite moždane funkcije.

Sviranje instrumenta pozitivno utiče na protok informacija, zbog čega muzičari lakše, brže i kreativnije rešavaju probleme. Nemojte dete sputavati, ako želi da svira, jer mu to kasnije može pomoći u pravljenju strategija i razvoju moći zapažanja.

Sport, matematika, učenje pesmica ili bilo koja druga aktivnost ne može toliko uticati na mozak kao sviranje. Ukoliko vaše dete želi da svira, omogućite mu to, čak i ako nema ambicije da postane poznati muzičar, jer će to imati pozitivnog efekta na razvoj njegovog mozga.

Link: http://www.eci-pec.rs/blog/ted-ideje-vredne-sirenja-1PODACI O FIRMI

Naziv: JAMAX M
Adresa: Bulevar oslobođenja 17
Grad: Čačak 32000
e-mail: office@jamaxm.rs
Web: www.jamaxm.rs
Tel: +381 10 313 777

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Vežbanje je lek - Značaj fizičke aktivnosti u prevenciji gojaznosti

Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije - Udruženje za prehrambenu industriju organizovali... Više...

Uspešna akcija "Baci deset za deset godina" - Građani i kompanije prikupili rukavice za decu iz Svratišta

Inicijativom "Baci deset za deset godina", u organizaciji Trag fondacije, prikupljene su rukavice... Više...

Zašto su igre skrivanja dobre za decu?

Igre skrivanja kod dece razvijaju socijalne sposobnosti, podstiču maštu, razvijaju sposobnost rešavanja... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed