Nije važan samo cilj već i put ka njemu - Premašio visinu Triglava u invalidskim kolicima

Kranj, Slovenija, 08. Januar 2016. PR Objave: Saopštenje -

Nije važan samo cilj veÄ i put ka njemu - PremaÅ¡io visinu Triglava u invalidskim kolicima

Distrofičar Boštjan Lederer ostvario je ogroman uspeh prilikom pokušaja da dostigne najviši vrh Afrike, popevši se u invalidskim kolicima na čak 3720 metara nadmorske visine. Boštjan Lederer, distrofičar koji je od detinjstva prikovan za invalidska kolica, i njegova prijateljica Vesna Škrlj, upustili su se u neverovatnu avanturu kojom su pokušali da osvoje najviši vrh Afrike.

Distrofičar Boštjan Lederer ostvario je ogroman uspeh prilikom pokušaja da dostigne najviši vrh Afrike, popevši se u invalidskim kolicima na čak 3720 metara nadmorske visine.

Boštjan Lederer, distrofičar koji je od detinjstva prikovan za invalidska kolica, i njegova prijateljica Vesna Škrlj, upustili su se u neverovatnu avanturu kojom su pokušali da osvoje najviši vrh Afrike. Uprkos nepokolebljivoj volji i upornosti nisu uspeli da osvoje sam vrh Kilimandžara, ali su ostvarili značajan rezultat popevši se čak na 3720 metara nadmorske visine, bez obzira na nemilosrdnu snagu prirode i nepovoljne vremenske uslove. Uprkos tome što Boštjan i Vesna nisu uspeli da osvoje najvišu tačku na afričkom kontinentu, Dunlopovu filozofiju "Uvek napred" do samog vrha nosio je član prateće ekipe i Boštjanov prijatelj Sašo Korene. Sašo je osvojio krov Afrike za vrlo kratko vreme, a euforiju je podelio sa Boštjanom i Vesnom.

Ideja za putovanje kojim bi se Boštjan upisao u istoriju kao prvi distrofičar koji je osvojio 5.895 metara visok krov Afrike pobedila je u junu na nagradnom konkursu Share Dunlop Spirit. Ova ekstremna avantura koja pomera granice mogućeg, koju su glasači putem Facebook-a izabrali kao najbolju, donela je Vesni i Boštjanu nagradu u iznosu od 8.000 evra koja im je omogućila putovanje u Tanzaniju. Prva etapa bila je uspon na Kilimandžaro, koja se zbog loših vremenskih uslova i nesrećnog spleta okolnosti završila pre vremena, na nešto više od 3.720 metara nadmorske visine.

"Vremenski uslovi poslednjih nedelja bili su očajni. Putevi su postali kanali puni blata, granja i ogromnog kamenja, pa su bili teško prohodni i za zdravog čoveka, da i ne govorimo o kolicima," Boštjan kojeg je vreme iznenadilo, a otežavajuća okolnost bio je i pogrešan izbor kolica.

"Kada sam odustao nakon poslednjih pokušaja uspona bio sam psihički "na dnu". Uprkos tome, u sebi osećam zadovoljstvo jer smo se borili iz sve snage, dokle god je moglo. Prvi dan smo 7 sati krčili put kroz džunglu, drugi dan čak 15 sati, umesto 5... Naravno, bez ekipe bi se zaustavio mnogo ranije. Mnogo hvala svima koji su mi pomagali," svoje iskustvo opisuje Boštjan.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.euwww.dunlop.euwww.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o Dunlopu
Dunlop je jedna od vodećih svetskih marki pneumatika visokih i vrhunskih performansi sa ubedljivom serijom uspeha u auto moto sportu. Dunlopovo ogromno iskustvo na trkama dovelo je do razvoja inovativnih tehnologija i na području pneumatika za svakodnevnu vožnju. U stalnom nastojanju da omogući što veći užitak u vožnji, Dunlop nudi svim kategorijama vozača izdržljive pneumatike visokih performansi izrađene po najnovijim tehnologijama. Za više informacija o Dunlopu posetite www.dunlop.eu.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed