Nagrada "Petar Damjanović" za najbolje projekte studenata mašinstva

Beograd, 02. Decembar 2015. PR Objave: Saopštenje -

Nagrada "Petar DamjanoviÄ" za najbolje projekte studenata maÅ¡instva

Milan Gligorijević, student Mašinskog fakulteta iz Beograda, pobednik je javnog nagradnog konkursa za najbolje studentske radove u oblasti mašinstva koji već devetu godinu zaredom raspisuje kompanija OSA Računarski inženjering. Gligorijeviću je nagradu obezbedio rad na temu „Kratkonusna 'SYMONS' drobilica", koji je od strane stručnog žirija procenjen kao najinovativniji i najperspektivniji industrijski projekat.

Milan Gligorijević, student Mašinskog fakulteta iz Beograda, pobednik je javnog nagradnog konkursa za najbolje studentske radove u oblasti mašinstva koji već devetu godinu zaredom raspisuje kompanija OSA Računarski inženjering.

Gligorijeviću je nagradu obezbedio rad na temu „Kratkonusna 'SYMONS' drobilica", koji je od strane stručnog žirija procenjen kao najinovativniji i najperspektivniji industrijski projekat. Drugoplasirani i trećeplasirani su Nikola Tatarević i Miloš Knežev, studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada, sa radovima „Sistem za farbanje granulata gume" i „Uređaj za merenje vibracija". Trojici finalista plakete i nagrade u iznosu od 1.000 evra za pobednika, i 500 evra, tj. 300 evra, za drugo i treće mesto uručene su na svečanosti kojoj su prisustvovali i predstavnici iz poslovnog sveta.

Pravo učešća na konkursu imali su svi studenti visokih škola i fakulteta u Srbiji koji su do 31. oktobra poslali rad na temu industrijskih mašina, uređaja i metalnih konstrukcija.

Direktor i vlasnik kompanije OSA Računarski inženjering Željko Tomić prilikom proglašenja pobednika rekao je da je cilj nagrade promocija talentovanih studenata i novih tehnologija.

- Pobednici konkursa predstavljaju budućnost industrije i velika mi je čast što učestvujemo u procesu prepoznavanja mladih stručnjaka i njihovom predstavljanju javnosti. Cilj konkursa je ostanak mladih obrazovanih ljudi u Srbiji i nastavak karijere na domaćem tržištu, kroz povezivanje sa uspešnim privrednicima. Na današnjem susretu privrednici su imali priliku da pogledaju projekte najperspektivnijih studenata, kao i da razmene iskustva sa kolegama iz industrije, izjavio je Tomić.

Konkurs i nagrada „Petar Damjanović" nose ime po jedom od osnivača kompanije "OSA Računarski inženjering" koji je doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu. Osim toga, on je aktivno učestvovao u profilisanju IT tržišta, radio na razvoju zakonskih rešenja vezanih za zaštitu autorskih prava u domenu softvera i doprinosio uvođenju novih tehnologija, prevashodno na tehničkoj primeni računara.

 

Kompanija OSA računarski inženjering
postoji 26 godina i jedna je od vodećih na IT tržištu. Jedini je distributer Autodeskovih softvera na teritoriji Adriatik regije koja obuhvata zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju, a ovlašćeni je distributer vodećih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za štampu i kovertiranje: Oce, Canon i Kern. OSA je i jedan od pionira u oblasti sistema za upravljanje dokumentima u regionu. Razvoj softvera pod nazivom UniDocs je počela sredinom 90-ih, kada je kompanija odlučila da softver bude komercijalno dostupan. Od tada, sistem se konstantno razvija, optimizuje i poboljšava u susret zahtevima klijenata.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Posle deset godina, Beograd - studentska prestonica Evrope

Studentska organizacija ESTIEM LG Belgrade, pri Fakultetu organizacionih nauka, biće domaćin projekta... Više...

Dizajn je svuda, dvanaesti put u Beogradu

Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd, dvanaesti put zaredom organizuje seminar dizajna i... Više...

Job Fair 2022 - Tvoja karijera počinje ovde!

Organizacija BEST po četrnaesti put omogućila je studentima, diplomicima i postdiplomcima šansu... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed