Fizičkim vežbama do bolje memorije kod dece

Čačak, 16. Oktobar 2015. PR Objave: Saopštenje -

FiziÄkim vežbama do bolje memorije kod dece

Svako dete je jedinstveno i poseduje ogroman potencijal koji je potrebno razvijati. Roditelji koji podstiču intelektualne kapacitete dece se i sami usavršavaju, jer ove vežbe pomažu i odraslima. Koje su to vežbe za mozak? Sigurno ste kao mali pokušavali da se jednom rukom tapkate po glavi, dok drugom kružite po stomaku. Možda niste ni pretpostavljali koliko je ova vežba dobra za razvijanje memorije kod dece. Na intelektualni razvoj možete uticati učenjem, ali i fizičkom aktivnošću.

Svako dete je jedinstveno i poseduje ogroman potencijal koji je potrebno razvijati. Roditelji koji podstiču intelektualne kapacitete dece se i sami usavršavaju, jer ove vežbe pomažu i odraslima.

Koje su to vežbe za mozak?

Sigurno ste kao mali pokušavali da se jednom rukom tapkate po glavi, dok drugom kružite po stomaku. Možda niste ni pretpostavljali koliko je ova vežba dobra za razvijanje memorije kod dece. Na intelektualni razvoj možete uticati učenjem, ali i fizičkom aktivnošću. Odgovarajućim fizičkim vežbama podstičete mentalni razvoj, a primena takvih vežbi u detinjstvu pozitivno utiče na kreativnost i razvoj intelektualnih sposobnosti.

Primenom na izgled jednostavnih vežbi podstiču se procesi u mozgu koji su važni za učenje i pamćenje. Ovim vežbama se razvija memorija i jezičke sposobnosti kod dece, ali i kod starijih ljudi. Dovoljno je vežbati 10 do 20 minuta dnevno, u toku dana ili uveče. 

Igračke i knjige iz NTC (Nikola Tesla centar) programa autora dr Ranka Rajovića, osnivača MENSE Srbije, takođe povećavaju intelektualne sposobnosti i sprečavaju poremećaj koncentracije i pažnje. Kroz NTC sistem učenja, deca se na lak i jednostavan način, kroz igru, stimulišu da formiraju obrasce razmišljanja, zaključivanja i povezivanja. Zanimljivi zadaci i igre izazivaju prirodnu radoznalost dece i njihovu potrebu da uvek saznaju nešto novo.

Vežbe možete pogledati ovde: http://www.eci-pec.rs/blog/fitnes-za-mozak

Link: http://www.eci-pec.rs/ntcPODACI O FIRMI

Naziv: ECI PEC
Adresa: Bulevar oslobođenja 17
Grad: Čačak 32000
e-mail: info@eci-pec.rs
Web: www.eci-pec.rs
Tel: +381 32 375 880

Više...

Ključne reči

vezbe, mozak, memorija, inteligencija

POVEZANI SADRŽAJI

Nerazvijen osećaj za ritam dovodi do raznih komplikacija kod dece

Kvalitetna muzička stimulacija doprinosi razvoju koordinacije, motorike, govora, memorije, socijalizacije... Više...

Vokalna radionica: Telo glasa

Vokalna radionica: Telo glasa je zamišljena kao istraživanje glasa kroz niz praktičnih vežbi... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed