Dunlop na trci Le Mans LMP2 ponovo oborio sve rekorde

Kranj, Slovenija, 17. Juni 2015. PR Objave: Saopštenje -

Dunlop na trci Le Mans LMP2 ponovo oborio sve rekorde

Pobedom ekipe KCMG na ovogodišnjoj trci 24 sata Le Mana u klasi LMP2, Dunlop je već peti put uzastopno osvojio prvo mesto i četvrti put uzastopno zauzeo sve tri pobedničke stepenice. Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je izuzetno uspešna za Dunlop, jednog od vodećih proizvođača pneumatika za auto moto sport. Naime, svih pet najboljih ekipa u kategoriji LMP2 takmičilo se na Dunlop pneumaticima tako da je ovaj proizvođač već četvrti put uzastopno zauzeo sva tri pobednička mesta.

Pobedom ekipe KCMG na ovogodišnjoj trci 24 sata Le Mana u klasi LMP2, Dunlop je već peti put uzastopno osvojio prvo mesto i četvrti put uzastopno zauzeo sve tri pobedničke stepenice.

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je izuzetno uspešna za Dunlop, jednog od vodećih proizvođača pneumatika za auto moto sport. Naime, svih pet najboljih ekipa u kategoriji LMP2 takmičilo se na Dunlop pneumaticima tako da je ovaj proizvođač već četvrti put uzastopno zauzeo sva tri pobednička mesta.

Petnaest Dunlopovih ekipa, koliko ih se zajednički trkalo u kategoriji LMP2, imalo je priliku da bira raznovrsne strategije zahvaljujući novom asortimanu pneumatika Dunlop koji otvara velike nove mogućnosti. Sve tri smeše za suvo vreme - meka, srednja i tzv. "medium plus" - omogućavale su četvorni zastanak, što je ekipama donosilo veliku uštedu vremena, jer im je omogućavalo da pneumatike menjaju tek na svakom četvrtom punjenju goriva.

U klasi LMP2 se takmiče namenski izrađeni trkački automobili koji se stalno razvijaju i usavršavaju sa ciljem da ostvare što veće konkurentske prednosti. Važan doprinos tome daje i Dunlop svojim razvojem pneumatika. Osim toga što njegovi pneumatici, zahvaljujući sve boljem prianjanju i boljim voznim karakteristikama, omogućavaju kraće vreme po krugu, oni su takođe i izdržljiviji. Pneumatici sada mogu da izdrže 50% duže nego pre 10 godina i čak 10 puta duže od pneumatika na vozilima Formule 1.

Le Man 2015 - Plasman (automobili sa Dunlopovim pneumaticima označeni su podebljanim slovima)

Mesto

No

Ekipa

Automobil

1

47

KCMG

Oreca 05 - Nissan

2

38

JOTA Sport

Gibson 015S - Nissan

3

26

G-Drive Racing

Ligier JS P2 - Nissan

4

28

G-Drive Racing

Ligier JS P2 - Nissan

5

48

Murphy Prototypes

Oreca 03R - Nissan

6

27

SMP Racing

BR01 - Nissan

7

31

Extreme Speed Motorsports

Ligier JS P2 - HPD

8

45

Ibanez Racing

Oreca 03R - Nissan

9

29

Pegasus Racing

Morgan - Nissan

10

30

Extreme Speed Motorsports

Ligier JS P2 - HPD

11

35

Oak Racing

Ligier JS P2 - Nissan

12

40

Krohn Racing

Ligier JS P2 - Judd

13

37

SMP Racing

BR01 - Nissan

 

Odustali
34

Oak Racing

Ligier JS P2 - HPD


42

Strakka Racing

Dome S103 - Nissan


46

Thiriet By Tds Racing

Oreca 05 - Nissan


43

Team Sard Morand

Morgan Evo - SARD


36

Signatech Alpine

Alpine A450b - Nissan


41

Greaves Motorsport

Gibson 015S - Nissan

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi sa 90 godina iskustva u gumarskoj industriji. Od 2004. godine stopostotni vlasnik društva je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Danas društvo Goodyear Dunlop Sava Tires ima više od 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za poljoprivredne, industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata proizvedenih pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.si,  www.dunlop.si, www.fulda.si i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 69 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 51 pogonu koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed